Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To samo yyczy powielania receptur z 16-i i "podpisywania" się pod nimi

 

:clap:  :clap:  :clap: .Niektórzy niestety tego nie rozumieją i każdą uwagę tego typu uważają za atak tego "starego betonu" na ich osobę. A odpisywanie przez kolegę Pawła w kosztu .Co na to administracja.?

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439471
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 997
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pawoł.. Koledze Kaczkanowi, chcialem tylko pomoc jak wedzic w malych wedzarkach i nie rozumie dlaczego wywaliles tez moj post..??

Poza tym wszystkiego naj naj przy Twoim swiecie.  :) 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439472
Udostępnij na innych stronach

Pawoł.. Koledze Kaczkanowi, chcialem tylko pomoc jak wedzic w malych wedzarkach i nie rozumie dlaczego wywaliles tez moj post..??

Poza tym wszystkiego naj naj przy Twoim swiecie.  :) 

Dziękuję za życzenia, poradę dla kolegi napisz jeszcze raz.  :)

A odpisywanie przez kolegę Pawła w kosztu .Co na to administracja.?

Też bardzo jestem ciekaw.   :thumbsup:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439474
Udostępnij na innych stronach

Porada dla kolegi raz jeszcze ...

NIE KUPUJ TEGO G....A ...

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439476
Udostępnij na innych stronach

Do administracji

 

Tworzenie w kącikach kuchennych tematów o takim tytule to chyba nieporozumienie ...

Zmieniłem specjalnie dla Ciebie, żebyś wiedział jak się odnaleźć.  :thumbsup:

Porada dla kolegi raz jeszcze ...

NIE KUPUJ TEGO G....A ...

Dokładnie, kup lepiej od użytkownika @roger DG z "elektronicznym zapłonem", bo chyba z braku sprzedaży biorą się ostatnie frustracje.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439477
Udostępnij na innych stronach

Zmienił to Pan nie dla mnie tylko dla regulaminu tej strony ktorego mam wrażenie nigdy Pan nie przeczytałeś ...

"Stary beton" się odnajdzie zawsze spokojna Pana główka ...

Frustracji nie przeżywam wręcz przeciwnie ...

A wszystkim którzy czytają i powielają "pańskie" przepisy sugeruję zapoznanie się z 16-ą wtedy ocenią jakie one Pańskie ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439480
Udostępnij na innych stronach

Zmienił to Pan nie dla mnie tylko dla regulaminu tej strony ktorego mam wrażenie nigdy Pan nie przeczytałeś ...

@roger widzę, że na moderatora idziesz.

 

 

Tu jeszcze masz jeden tytuł do zmiany:  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8750-sprz%C4%99t/     :thumbsup:

 

 

Skoro ktoś lubi tytułować się "stary beton", to widocznie coś w tym jest. 

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439483
Udostępnij na innych stronach

Nie mam takich ambicji Szanowny Panie ...

Skoro "ktoś" wypisuje jak swoje dzieło innych i nie widzi w tym problemu to coś w tym jest chyba ... a to coś to "parcie na szkło"

... ale takie płytkie dla "niewiedzących" ...

 

 

Milej zabawy z usuwaniem

 

 

EOT... przynajmniej na razie ...

 

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439485
Udostępnij na innych stronach

Milej zabawy z usuwaniem

Eeee, no niech wszyscy się pośmieją z głupot, które wypisujesz.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439489
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tu jeszcze masz jeden tytuł do zmiany

 

Dziękuję za zwrócenie uwagi.Już zmieniłem tylko przestań przepisywać te przepisy i podawać jako swoje bo nie przystoi.Łatwiej wkleić skan tylko komu wtedy będą klaskać.  :cool:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439620
Udostępnij na innych stronach

tylko przestań przepisywać te przepisy i podawać jako swoje bo nie przystoi.Łatwiej wkleić skan tylko komu wtedy będą klaskać.  :cool:

Nie bardzo rozumiem tego toku myślenia, tzn. że Ty możesz robić wg PW a ja nie?  :hmm:  W której, podanej przeze mnie recepturze na podstawie PW jest napisane, że jest moja? Nie bądź żałosny. :hmm:  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439666
Udostępnij na innych stronach

Ja nie wiem po co te spinki? Po pierwsze to Paweł napisał, że przepis wg. 16stki.

Po drugie dzięki zamieszczonemu przepisowi ja mogłem z niego skorzystać i zrobić coś dobrego.

Po trzecie ktoś nowy tak jak ja może znaleźć ten przepis bez przekopywania całego forum.

 

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez davido31

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439670
Udostępnij na innych stronach

Ja nie wiem po co te spinki? 

Tu jest odpowiedź, jeśli jeszcze nie czytałeś:  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11927-skutki-upału/?p=438296

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439673
Udostępnij na innych stronach

Czytałem. Do tego samego wniosku doszedłem. Nie komentowałem bo zaś dostałbym ostrzeżenie z doopy za niby agresywne komentarze czy cuś.

 

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439676
Udostępnij na innych stronach

Czepiałeś się kiedyś mojej kiełbasy psiej mazurskiej  że tylko taką robie, ale ja ku.wa jej nie wstawiam na forum jako przepis. Może kiedyś wstawię ale sam muszę ją kilka razy zrobic żeby była dobra receptura i dam na forum wypróbowany przepis.

Nie pamiętam, czy ja się czepiałem czy było odwrotnie, natomiast parę razy wstawiłeś, więc tego... ;) w ogóle mam wrażenie jakbyś co dwa tygodnie wstawiał.  :)

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=382007

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=360774

 

Zastanawiam się po co w ogóle to forum, niech może Maxell powstawia wszystkie przepisy na Stronie Głównej a my będziemy tylko spisywać i w zaciszu dowmowym robić kiełbasy, sery, masła, nalewki.  Nikt się nie będzie chwalił, nikogo nie będzie bolalo, że inny robi więcej itd.  :hmm:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439730
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się po co w ogóle to forum, niech może Maxell powstawia wszystkie przepisy na Stronie Głównej a my będziemy tylko spisywać i w zaciszu dowmowym robić kiełbasy, sery, masła, nalewki.  Nikt się nie będzie chwalił, nikogo nie będzie bolalo, że inny robi więcej itd. 

 

 

OK widzę że dalej nie widzisz na czym polega problem .... no to lecimy "Twój" pierwszy z brzegu przepis :

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-by-paweljack/

 

To Twój kącik kuchenny ; "Receptury" ; "Kiełbasa biała surowa by pawljack"

 

"Receptura na 10 kg

 

Wieprzowina I kl. (1 kg szynka, 1 kg łopatka)

Wieprzowina II kl. ( czego tu nie ma   :) )  7 kg

Wołowina II kl. 1 kg

 

post-55133-0-70560900-1397859245_thumb.j

 

Przyprawy:

 

sól - 22 g/kg

pieprz - 1 g/kg

czosnek - 0,7 g /kg

majeranek - 1 g/kg"

 

 

A teraz źródło czyli 16-a  07-10-1958r. strona 242:

 

post-45527-0-15331900-1439885475_thumb.jpg

 

Zatem czyja to jest receptura Twoja autorska bo wszelkie znaki "forumowe" na to wskazują czy też stara "branżówka"  ? 

Tu tkwi problem to nie są Twoje receptury tylko co najwyżej Twoje wykonanie a w dobrym tonie jest podawanie "żródła" żeby nikt nie miał wątpliwości co jest "czyje". Tylko tyle i aż tyle.

 

A konia z rzędem temu kto tam znajdzie wyrób Bazyla "psia mazurska" którą przywołujesz dla porównania ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439743
Udostępnij na innych stronach

Tu tkwi problem to nie są Twoje receptury tylko co najwyżej Twoje wykonanie a w dobrym tonie jest podawanie "żródła" żeby nikt nie miał wątpliwości co jest "czyje".

Jakoś dziwnym trafem nie wkleiłes linku do Strony Głównej, który podaję pod zdjeciem. :hmm:

To że masz problemy z pisaniem to już wszyscy wiedzą, z czytaniem jak widać też. Chcesz coś udowadniać, to bądź rzetelny. A jeśli robisz to tylko po to, żeby się czepiać wystawiasz sam o sobie zdanie.

W dobrym tonie będzie jeśli za wczasu się od*cenzura*isz. 

 

Jesteś zwykłym hejterem.

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439746
Udostępnij na innych stronach

No jak to są przepisy to ja jestem papież. Tam jest podany skład i przyprawy, WSZYSTKO W TEMACIE!

Z ciekawości, jakbyś to nazwał? Sklasyfikowane mięso, ilości poszczególnych klas, ilość peklosoli, czas peklowania, ilość wody, ilości przypraw, czas wędzenia i pieczenia?  :rolleyes:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439762
Udostępnij na innych stronach

Nie bardzo rozumiem tego toku myślenia, tzn. że Ty możesz robić wg PW a ja nie?   

 

No to ja teraz nie rozumiem.Jeśli ktoś prosi mnie o przepis mój autorski to go mu napiszę ,ale jeśli jest to przepis z 16-stki to wklejam skan i się pod nim nie podpisuję.Co to według Ciebie oznacza "receptura na podstawie 16-stki." .Tym wpisem tworzysz wrażenie jakby przepis był Twojego autorstwa a jego podstawą był przepis z 16-stki.Oznacza to ni mniej ni więcej, że stworzyłeś przepis na podstawie innego przepisu.Co innego by było gdybyś wziął to co przepisałeś w cudzysłów i użył kursywy.Można by było wtedy przypuszczać, że zrobiłeś kiełbasę nie na podstawie a z tego przepisu.Niewielka różnica a jednak jednoznacznie określa skąd został zaczerpnięty przepis.A tak w ogóle to dziwi mnie Twój zapał do przepisywania tych receptur.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439810
Udostępnij na innych stronach

 

Nie bardzo rozumiem tego toku myślenia, tzn. że Ty możesz robić wg PW a ja nie?   

 

No to ja teraz nie rozumiem.Jeśli ktoś prosi mnie o przepis mój autorski to go mu napiszę ,ale jeśli jest to przepis z 16-stki to wysyłam mu skan i się pod nim nie podpisuję.Co to według Ciebie oznacza "receptura na podstawie 16-stki." .Tym wpisem tworzysz wrażenie jakby przepis był Twojego autorstwa a jego podstawą był przepis z 16-stki.Oznacza to ni mniej ni więcej, że stworzyłeś przepis na podstawie innego przepisu.Co innego by było gdybyś wziął to co przepisałeś w cudzysłów i użył kursywy.Można by było wtedy przypuszczać, że zrobiłeś kiełbasę nie na podstawie a z tego przepisu.Niewielka różnica a jednak jednoznacznie określa skąd został zaczerpnięty przepis.A tak w ogóle to dziwi mnie Twój zapał do przepisywania tych receptur.

Tak Cię boli bardzo nasza spółdzielnia, czy tak tylko sobie hejtujesz, jak inni?  :hmm:

Dobra niech se trochę pokasuje, bo w tym jest najlepszy :D

Jak widzisz, cały czas te głupawe wpisy są. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439816
Udostępnij na innych stronach

Tak Cię boli bardzo nasza spółdzielnia

 

Prekursorem ruchu spółdzielczego na tym forum jest nasza Grodziska Spółdzielnia Miś.Wszystkie inne to już niestety klony oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa.Zazdrościć klonom?.Chyba żartujesz. :tongue:.A tak na poważnie.Mnie nie chodzi o Waszą spółdzielnię tylko o pewnego rodzaju  przyzwoitość z Twojej strony.Nie podpisujemy się pod czymś czego sami nie stworzyliśmy.Jak tego nie rozumiesz to bardzo mi przykro. :(

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439821
Udostępnij na innych stronach

Wątlejszą formą Spółdzielni jest Klub...np Macica :)

Jakby kiełbasa wiedziała, jak jest skomplikowaną to by nie była sobą....

Kiełbasie wystarczy być dobrą :)

Postaw Panom po secie i galarecie... niekoniecznie z szesnastki.... :)

Lusseirosss....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439826
Udostępnij na innych stronach

Wątlejszą formą Spółdzielni jest Klub...np Macica :)

Świetny pomysł a setę mogę Tobie postawić.   :thumbsup:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439827
Udostępnij na innych stronach

Nie podpisujemy się pod czymś czego sami nie stworzyliśmy.Jak tego nie rozumiesz to bardzo mi przykro. :(

Już dzisiaj jednemu panu odpisywałem, widocznie nie chce Ci się czytać. Nigdzie nie podaję przepisów jako swoje.

Natomiast zwracasz mi uwagę a sam podpisujesz się pod nie swoimi przepisami, nie potrzeba dużo szukać, wystarczy zerknąć w salcesony:  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe/ Nie sądzę abyś był wynalazcą nazwy brunszwicki, włoski czy inne. :hmm: Może się mylę ale wydaje się, że musiałeś je skądś zaczerpnąć. Nie widzę źródła. Tyle.

 

Nie podpisujemy się pod czymś czego sami nie stworzyliśmy.

:thumbsup:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8828-kafejka-u-paweljacka/page/15/#findComment-439838
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.