Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pools'a, takie tam produkcje ......


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 13 wrz 2016 - 07:13

i chop do wolnowara, najlepiej na noc

THX. Dopowiedz jak nastawiasz wolnowar.



#42 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 wrz 2016 - 07:41

To nie ma znaczenia czy Low czy High ... nie bój nie rozgotujesz ... ja często przed wolnowarem taki przyprawiony obsmażam na gorącej patelni i nie używam folii ;)



#43 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 13 wrz 2016 - 07:42

To nie ma znaczenia czy Low czy High ... nie bój nie rozgotujesz ... ja często przed wolnowarem taki przyprawiony obsmażam na gorącej patelni i nie używam folii ;)

A jak długo?



#44 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 wrz 2016 - 07:44

10-12h najprościej zostawić na noc na LOW ;)



#45 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4965 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 13 wrz 2016 - 08:00

Jeżeli ma być taki rumiany jak na mojej fotce, to tak jak radzi Roger, najpierw obsmażyć na patelni ale już zrolowany, można też rumienić już po upieczeniu (razem ze sznurkiem), sposób do wyboru. Reszta tak jak w opisie, mniam, mniam :D.


Użytkownik sverige2 edytował ten post 13 wrz 2016 - 08:03


#46 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 13 wrz 2016 - 08:04

10-12h najprościej zostawić na noc na LOW

 

Jeżeli ma być taki rumiany jak na mojej fotce, to tak jak radzi Roger, najpierw obsmażyć na patelni ale już zrolowany (razem ze sznurkiem), a następnie do folii i wolnowara tak jak w opisie, mniam, mniam

 

Dzięki Panowie. Wszystkie wątpliwości rozwiane.



#47 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2217 postów

Napisano 13 wrz 2016 - 11:32

Piekę 3h w temp 150 st.C. Pod koniec pieczenia zdejmuję folię i ustawiam temperaturę na maksa (u mnie w 5 minut dochodzi do 280 st.c).

.....cenne to dane, warto trening przeprowadzić :thumbsup:

Pools dużo masz wycieku po takiej sesji?

...Z boczku.... oczywiście :D



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#48 Pools

Pools

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1021 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 14 wrz 2016 - 22:39

Pools dużo masz wycieku po takiej sesji?

 

Zależy oczywiście od tłustości i wielkości boczku, maks pół szklanki. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych