abratek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wujaszku to mojej "zagadce"?- obydwa kawałki z fotki były wsadzone razem do wędzarni (wisiały obok siebie na jednym kiju ) i razem wyjęte po pieczeniu - nie było potem dalszej obróbki Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-323413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Września 2014 Witajcie,Dziś chciałem wam przedstawić przepis na prosty chleb bez zakwasu pieczony w garnku żeliwnym. Przepis znalazłem w internecie szukałem prostego przepisu żeby przetestować garnek jako pseudo piec chlebowy. A teraz efekty Myślę, że następnym razem posiedzi w piecu trochę dłużej Strona z przepisem:http://potravel.pl/2014/02/03/bialy-chleb-z-garnka-zeliwnego/ Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Września 2014 Przekroju co prawda nie widzę ale powinien posiedzieć dłużej Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 24 Września 2014 Przekroju tym razem nie zobaczymy ponieważ chleba już nie ma Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Marcin zrob jemu naciecie i czy mi sie wydaje czy ma lekkie wklesniecie na srodku? Edytowane 24 Września 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Września 2014 Nie wydaje ci się jakoś tak się odrobinę zapadł na środku nie mam pojęcia dlaczego? Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 24 Września 2014 CZy garnek przykrywales? Czasem za wczesnie wstawiony ( mial jescze troche dojrzewac/roznac przed pieczeniem )chleb do pieczenia potrafi taka psote zrobic. A takze to ,ze niedopieczony jest moze byc tego przyczyna. Nastepnym zrob naciecia na chlebie u gory, to czasem pomaga temu i chleb jeszcze w pierwszym etapie pieczenia rosnie, dopiecz go mocniej, na taki zloty kolor i chyba pozbedziesz sie wkleslosci. Jak nie pomyslimy pozniej. Wstaw tylko przekroj to tez duzo daje informacji. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 24 Września 2014 Dziękuję za cenne wskazówki przy następnym wypieku postaram się o tym pamiętać. Garnek był wstępnie nagrzany w piekarniku i przykryty podczas pieczenia. Niestety nie zrobiłem zdjęcia przekroju a chleba już nie ma Jeśli czas pozwoli upiekę jutro i wstawię Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Września 2014 No to czekamy do jutra Zrob tez zakwas bo z takiego gara to dobry chleb na zakwasie wychodzi Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-372814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 25 Września 2014 Chleb podejście nr. 2 Tym razem trzymałem go w piekarniku 15 minut dłużej. Smakuje lepiej niż za pierwszym razem Ciekaw jestem opinii na temat przekroju Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 25 Września 2014 Chleb podejście nr. 2 Ciekaw jestem opinii na temat przekroju Za dużo żółtek chyba dodałeś. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 25 Września 2014 Za dużo żółtek chyba dodałeś. To tylko zdjecie Paweljeck daje efekt zoltosci chleba. Moze tez ,ze w przepisie jest mleko, to robi ,ze ciasto zmienia odrobine kolor na zolty. Marcin wyglada ladnie, tylko masz nierowny kolor w skorce , ( wstaw zdjecie gara). Czy jest chrupiaca? Zastap tez w przepisie mleko woda chleb bedzie mial bardziej smak chleba niz bulki.A poza tym zabierz sie za zakwas, W garze bardzo smaczne chleby na zakwasie wychodza. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Września 2014 Żółtek w przepisie brak Tak skórka jest chrupiąca a co do zakwasu to zabieram się za niego dziś jak tylko znajde na naszej stonie przepis A oto i gar we własenej osobie Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Września 2014 Tak sobie przejrzałem ten przepis z załączonego linku, zdjęcia Twoje i tamte ... i - Ten Twój drugi wygląda zdecydowanie lepiej od pierwszego ...- Do tego z przepisu z pewnością użyto innej mąki (grubszej lub dodano otrąb)- Następnym razem zamiast masła daj olej- Dla mnie mleko to raczej do placka niż chleba , jeśli juz coś białego to daj wodę i 1/2 szklanki maślanki- Cukru maks połowę tego co w przepisie- Napisz jakiej mąki użyłeś tak z czystej ciekawości bo mnie to wygląda na tortową maks 450-ę - poszukałbym min 650-ki pszennej- Do ciasta możesz dodać dużego ugotowanego i ugniecionego ziemniaka podczas wyrabiania Myślę że jak zrobisz tak jak napisałem, będzie dużo lepszy chlebek Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Września 2014 Dziękuję Roger za dobre rady. Co do mąki to użyłem takiej:http://www.regal.no/produkter/mel/hvetemel/siktet-hvetemel-1000g/ Nie wiem co to za typ mąki a co gorsza nie mogę nigdzie znaleźć w opisie. Użyłem takiej jako że była polecana do wypieku chleba. Dziś zabiorę się za przygotowanie zakwasu i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 26 Września 2014 Nie znam tego języka ale z tego co czytam to maka dokładnie oczyszczona pszenna do bułek i ciast ... zatem super biała i drobna sugeruję poszukać mniej miałkiej i mniej oczyszczonej ale nie znam Norweskich realiów sklepowych Zanim zaczniesz z zakwasem zrób na drożdżach tak jak Ci napisałem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 26 Września 2014 Mąkę znajdę bez problemu język znam tylko na mące nie ma oznaczeń ale i z tym sobie dam radę Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 26 Września 2014 Marcin kup ta ta jest pelnoziarnistahttp://www.regal.no/produkter/mel/hvetemel/fullkorn-hvetemel-1000g/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8910-wyroby-by-marcin_/page/3/#findComment-373145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.