Pulek Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zobaczcie jakie to ludzie pierdoły mówią i robią, ucząc innych. Najgorsze jest to, że ktoś totalnie zielony w tematach żywnościowych wierzy w coś takiego i powiela. http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-domowy-ser-zolty Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2013 Pulek zamień tą margarynę masłem W Polsce jeszcze długo ludzie będą masło zastępować margaryną ze względu na cenę A z tego przepisu można zrobić ser zółty robiłam kiedyś podobny dla mnie nic nadzwyczajnego Tak przy okazji jak będziesz w sklepie to poczytaj skład sera żółtego Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Listopada 2013 To coś podobnego do sera zgliwiałego, czy się mylę ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Listopada 2013 @Pulek,Facet nie potrzebnie pojechał z margaryną. Ludzie już do tego stopnia mają wyprane mózgi, że propagują taki wyrób jako zdrowy-domowy.Od ponad pięciu lat jest przepis na taki ser (z masłem) na naszym forum:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1652-ser-zolty-na-szybko/ Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Listopada 2013 ekspresowa wersja sera smażonego zwanego zgliwiałym. z tą margaryną to co prawda pojechał koleś bo powinno dać sie masła ale margaryna po stezeniu bedzie twardsza a ponoć tak robiony ser można po stężeniu trzeć na tarce. Mi osobiście ta wersja nie podchodzi ponieważ ser twarogowy się nie rozpusci i pozostaną białe grudki w tym niby żółtym wyrobie seropodobnym Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Ja czasami robię taki ser. Zdarza mi się robić i z masłem i z margaryną, zależy co mam w lodówce. Z tym, że ja jajka z masłem/ margaryną, sola i octem ukręcam mikserem, nastepnie dodaję odcieknięty, ugotowany w mleku, twaróg i dopiero podgrzewam w kąpieli wodnej, doadję sodę i przekładam do foremek. Taki zmiksowany przed podgrzewaniem nie ma białych grudek. Edytowane 27 Listopada 2013 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Listopada 2013 Z tym, że ja jajka z masłem/ margaryną, sola i octem ukręcam mikserem, nastepnie dodaję odcieknięty, ugotowany w mleku, twaróg i dopiero podgrzewam w kąpieli wodnej, doadję sodę i przekładam do foremek. Taki zmiksowany przed podgrzewaniem nie ma białych grudek. Czy mam rozumieć, że następnie miksujesz jeszcze z tym majonezem twaróg?Bo grudki występują w twarogu a nie wtym, co podajesz jako miksowane.Zawsze się zastanawiałam co zrobić, żeby tych grudek nie było Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Listopada 2013 Czy mam rozumieć, że następnie miksujesz jeszcze z tym majonezem twaróg? Tak, zanim zacznę podgrzewanie, to miksuję odcedzony, podgrzany, twaróg z "majonezem". Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zastanawiam się czy można ocet spirytusowy zastąpić np. sokiem z cytryny, octem jabłkowym domowej roboty lub kwaskiem cytrynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Listopada 2013 U mnie w domu taki ser robi się o wiele łatwiej i szybciej.Pokruszony twaróg wkładam do garnka,dodaję troszkę soli i sodę oczyszczoną.To wkładam do większego garnka z gorącą wodą i podgrzewając mieszam aż twaróg się rozpuści.Pod koniec dodaję masło,śmietanę 1 jajko i 1 żółtko i ewentualnie kminek(jak kto lubi).Produkt gotowy jest w ciągu 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-316976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Listopada 2013 U mnie w domu taki ser robi się o wiele łatwiej i szybciej.Pokruszony twaróg wkładam do garnka,dodaję troszkę soli i sodę oczyszczoną. A ja do kostki twarogu dodaję pół kostki palmy, łyżeczkę sody, sól, jedno jajko, kminek, rozgniatam i mieszam widelcem i na parę. Margaryna, żeby się całkiem od "eksperelów" nie odzwyczaić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8947-%C5%BC%C3%B3%C5%82ty-ser-z-margaryn%C4%85-i-bez-konserwant%C3%B3w-ludzie-pierdo%C5%82y-gadaj%C4%85/#findComment-317085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.