slodziaksos Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam. Czy ktoś wie gdzie w Warszawie da sie kupić krew wieprzową ? Odwłóknioną. Kichy sie zachciało. A nniestety na tym zadupiu świata nie do kupienia. Zakaz handlu zrobili No a niedlugo moja samica bedzie w Pl to by zakupiła. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Słodzikos. Kup sobie suszoną krew na Alleegro. Ja tak od dawien dawna robię. Trzymam ją w zamrażarce i wyjmuję kiedy trzeba. Ostatni np. salceson, ale najczęściej kaszankę. Wyroby są bardzo smaczne i sposób przechowywania wygodny.http://allegro.pl/krew-suszona-proszkowana-hemoglobina-500gram-kera-i3686531164.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wyroby są bardzo smaczne i Jednak w/g mnie nie dorównują wyrobom na krwi świeżej . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 W Wawie chyba nie bedzie lekko bo sama szukalam .W Legionowie i Minsku Mazowieckim na targu maja stoiska ale nie wiem czy tam jest akurat krew ale oslonki przyprawy i inne masarkie "pomoce" maja.najlatwiej jednak tak jak sverige2 napisal allegro albo w sklepie u Miro https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Też polecam suszoną, sam używam i oprócz wygody jest bezpieczna. Adres w Wawie podać Ci na priv. żeby nie być posądzonym o reklamowanie. Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jednak w/g mnie nie dorównują wyrobom na krwi świeżej . Pozdrawiam Nikt nie mówił że jest taki sam jak smak krwi świeżej, lecz dla normalnego, przeciętnego "zjadacza kichy" całkowicie nie do odróżnienia. Kiedyś mieszkając o rzut beretem od słynnego Karczewa, brałem od "Rumunów" również krew świeżą, ale wolę zdecydowanie suszoną, bo mam ją zawsze pod ręką, a smak wyrobów jest rownież bardzo dobry. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Sklep w Nadarzynie na ul.Żółwińskiej 16 tel.227298537 13 pln /kg. Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2013 W Mińsku Mazowieckim na targu jest suszona. Jak Twoja LP będzie w Warszawie w któryś weekend mogę Ci kupić. PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Wyroby są bardzo smaczne To stwierdzenie spowodowało to że tak napisałem . lecz dla normalnego, przeciętnego "zjadacza kichy" całkowicie nie do odróżnienia . Są wyjątki jednak . Jestem przeciętnym zjadaczem kichy i odróżniam Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2013 przez andrzej k Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2109 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Karczew koło Otwocka .Naprzeciwko kościoła jest sklep mają wszystko Mirek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Rownież pisałem o Karczewie, bo całe lata tam kupowałem rózne rzeczy, krew też. Nie mniej całkowicie nie zgadzam sie z opinią AndrzejaK. i twierdzę nadal, że przeciętny "zjadacz kichy" zdecydowanie nie czuje rożnicy w wyrobie i z całą pewnością wyroby przygotowane na bazie krwi suszonej są także bardzo smaczne, AndrzejK ma jednak prawo mieć inne odczucia smakowe, bo to mocno indyidualna sprawa przecież, więc jeżeli ktoś nie ma możliwości nabyci krwi świeżej, i kupi sobie krew suszoną do swoich wyrobów to może być pewien że wyrób z jej dodatkie będzie smaczny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziaksos Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Panowie. Dziękuję za pomoc. przydadzą mi sie te informacje. Jeszcze jak by kto napisał jak stosować suszoną krew. Bo przyznam szczerze nigdy nie miałem z nią doczynienia. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez EAnna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viktor61 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Cytat z opisu w sklepie Mira: "Dawkowanie ok 1,5-1,8 kg na 10 litrów wody. Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziaksos Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Grudnia 2013 dzięki http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/689/g7du.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jakbyś potrzebował świeżej krwi, to ja przy okazji jazdy do Warszawy takowej mogę Ci przywieźć. Teraz wybieram się 19 grudnia, a krew biorę z ubojni. Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Grudnia 2013 jak stosować suszoną krew Cytat z opisu w sklepie Mira: "Dawkowanie ok 1,5-1,8 kg na 10 litrów wody. Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać." sa różne rodzaje moi drodzy....- jeśli kupi np w Nadarzynie to stosunek krwi do wody jest 1:14 - czyli na 1 litr wody ok 70g krwiproszek trudno się rozpuszcza w wodzie - mozna użyć blendera lub robota... potm jednak warto przecedzić przez sito Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-318607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpraga Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Krew suszona kupuję w firmie Assisthttp://wedliniarz.com/kategorie/Dodatki_funkcjonalne/Krew_suszona_wieprzowa,39.html Do kaszanki dodaję ją bez rozpuszczania w wodzie - dużo szybciej i nie powstają "kluski". Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-344935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljaroszuk Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Troszkę późno piszę, co prawda nie mieszkam w Warszawie ale krew można zamówić prznajmniej u mnie w sklepie firmowym "Wierzejki".Zawoże pojemnik koniecznie z przykrywką przed 6 rano jak jest dostawa i następnego dnia rano jest już w sklepie. I to sama gęsta krew bez osocza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-349034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljaroszuk Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Proszę o usunięcie mojego posta dziękuję. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8992-krew-gdzie-w-wawie/#findComment-349045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi