DUCH Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 15 Lutego 2014 Severige2 uważałem Ciebie za surowego i uczyciwego znawce a Ty tu tu klakieujesz .... Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-333791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 15 Lutego 2014 DUCH- mozesz wyjasnic o co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-333798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Elu, nie dawaj mniej zakwasu, tylko daj nieco mniej mąki. Jeżeli będzie mniej zakwasu, to czas wyrastania zaczynu znacznie się wydłuży. Nie mniej sama jednak to sprawdź eksperymentalnie. Na 1kg. mąki zawsze dodaję 1,5 szklanki (400 ml.) zakwasu o konsystencji bardzo gęstej śmietany. Włsne doświadczenia są najlepszą drogą do wypracowania najbardziej odpowiedających każdemu receptur . Edytowane 15 Lutego 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-333801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 15 Lutego 2014 OK, juz nie mam zamiaru kupowac chleba, to bede probowac na rozne sposoby, wazne ze moja rodzina wcina ten razowy chlebek ze az milo patrzec :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-333805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 15 Lutego 2014 I właśnie o to chodzi, Elu, o to chodzi .Severige2 uważałem Ciebie za surowego i uczyciwego znawce a Ty tu tu klakierujesz .... No widzisz Duchu, tylko stresujesz naszą Elę, wyjasniaj kobitce teraz zbytniku, . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-333807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 22 Lutego 2014 Dzisiejsze moje chlebki wyszly bez "uszow", bo ciasto wlozylam do 3 brytfanek, mam tylko maly problem z foremkami, sa dobrze wysmarowane olejem i wysypane otrebami , ale nie mozna wyjasc z nich latwo chleba, jak wylozylam je papierem do pieczenia , to papier sie tak przykleil do chleba ze musialam go zdzierac po malych kawaleczkach , macie jakas porade dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 22 Lutego 2014 Elu, powinno wystarczyć że dosyć porządnie wysmarujesz foremki margaryną, margaryna dobrze trzyma się ścianek i nie ścieka na dół. Ja tak zawsze robię i nie ma potrzeby sypać foremek otrębami. Otrzymasz wtedy ładnie zrumienioną skórkę. Poza tym piecz chleb nie mniej niż 1 godzinę 20 min.Pierwsze 20 min na ok. 230 stopni C. a następnie zmniejszasz do 180 i jeszcze 60 minut. Same wypadną z foremek po odwróceniu. Nie martw się że chleb się przypali, nic takiego się nie stanie. Chlebki pierwsza klasa, a jak konsystencja i czy się nie kruszą? . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 22 Lutego 2014 Chlebek ladnie sie kroi i nic nie kruszy, a jak jest starszy to jeszcze lepszy i wcale sie nie starzeje, skorka jest dobrze wypieczona i chrupiaca, chyba bede musiala zmienic foremki bo w tych nawet dobrze wysmarowanych chleb jest trudno wyjasc , dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 22 Lutego 2014 Piękne chlebki Elu Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 22 Lutego 2014 Eli.. ja smaruję foremkę olejem i posypuję mąką żytnią... wcześniej miałam podobny problem ale ten sposób jest dobry Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 22 Lutego 2014 Witaj Elu ! foremki z chlebem wyjęte z piekarnika postaw na mokrą ściereczkę niech chwilkę postoi później chleb lub ciasto b łatwo wyjąć z foremki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 22 Lutego 2014 Ładne chlebki;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 22 Lutego 2014 Elu, możesz też kupić foremki z silikonu i już nigdy nie będzie problemu z przywieraniem.http://allegro.pl/forma-silikonowa-keksowka-keks-do-chleba-zz-i3928021490.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Dzieki wszystkim za porady ,spróbuje z tymi foremkami z silikonu Edytowane 22 Lutego 2014 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 22 Lutego 2014 Kup Elu silikonowe foremki używam je ok 2lat jestem b zadowolona piekę ciasto pasztet,nie wymagają smarowania i obsypywania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 23 Lutego 2014 Dzisiaj mialam wolny dzien od niedzielnego obiadu , to troche popieklam , 3 drozdzowki i z kg maki upieklam oponki drozdzowe ,moja rodzina nie przepada za paczkami , a ja ich nie pieke bo zawsze mi sie wyleje dzem i zabrudzi olej ( paczki jem tylko w Polsce). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 23 Lutego 2014 ja uwielbiam paczki ..kazde to jedyna "slodycz" ktorej nie potrafie sobie odmowic, w domu robilam raz bo to duzo roboty na takie prawdziwe jak robi abratek.jutro beda kruche ciastka z maszynki zobacze co z tego bedzie ,dzis mam odpoczynek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 23 Lutego 2014 Same pyszności Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-335979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 27 Marca 2014 Caly tydzien juz pada deszcz i jest straszna wilgoc , tak ze przy wedzarni nie ma zadnej pracy to zrobilam troche wypiekow, maslane buleczki i kolorowe chalki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 27 Marca 2014 BRAVISSSSSSSIIIIIIIIIIMMMMMMMOOOOOO !!!!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 27 Marca 2014 zrobilam troche wypiekow, maslane buleczki i kolorowe chalki . Elu ... trochę tego jest wypieki super, wyglądają jak malowane ciekawe co wymyślisz, jak następny tydzień też będzie padał deszcz Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 27 Marca 2014 Palce lizać wypieki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 27 Marca 2014 no jak widze dzis dzien wypiekow :-) ja sie pozniej pochwale moim tortem urodzinowym dla TZ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 27 Marca 2014 Elu Ty jak już coś wysmażysz to klękajcie narody pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 27 Marca 2014 Staram sie jak moge Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/7/#findComment-342930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.