Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko pytam - efekt rzeczywiście normalny - Ja jak wlączam na funkcje 4K ( cokolwiek to znaczy działa jak termoobieg) - to 50 min  i 160 wystarcza - kiedyś dałem 200 na godzinę to zdejmowałem wegielki z góry . Moze masz inny system grzania - ale wynika OK

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-615265
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 458
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja jak wlączam na funkcje 4K

Zawsze piekę na funkcji "góra-dół" nie na termoobiegu, stawiając na najniższej "półce". Tym razem blaszki były na dwóch poziomach, w połowie zamienione.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-615268
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzięki koledze Jackowi mój zakwas na barszcz dochodzi. Mam nadzieję, że będzie gotów na czas.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-mała-masarnia-i-różne-wyroby/?p=611634

 

post-55133-0-32136300-1545408487_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-618294
Udostępnij na innych stronach

Będziesz butelkował i kapslował.

Nie mam kapslownicy, więc pewnie w lodówce potrzymam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-618299
Udostępnij na innych stronach

Butelki dobrze wyparz.

Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nic nie wyparzałem. :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-618345
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Nie mogę zlokalizować książki, z której pochodzi przepis. Ktoś pomoże?

post-55133-0-01374100-1594576758_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-671344
Udostępnij na innych stronach

Scan pochodzi z "Wyroby Garmażeryjne ( normy i receptury ) Zbigniew Rakowski  PWLiS 1960

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-671345
Udostępnij na innych stronach

Scan pochodzi z "Wyroby Garmażeryjne ( normy i receptury ) Zbigniew Rakowski  PWLiS 1960

Dziękuję Ci bardzo Andrzeju, znalazłem.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-671347
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Śledzie na różne sposoby robię przez cały rok, ale ponieważ zbliża się szczególny, "śledziowy czas" to chce Wam zaproponowć kilka sprawdzonych przeze mnie przepisów.

Zaznaczam też od dawna, że jak chce się zrobić dobre śledzie to nie mogą być z wiaderka z wszelakimi dodatkami, bo to ani śledzie solone ani w occie.

Śledzie solone jakie udało mi się znaleźć są tylko jedne dostępne na rynku. Kupuję też świeże śledzie i sam wkładam  w solankę na dwie doby. Wtedy mamy odpowiednią dla siebie słoność a na dodatek nie trzeba śledzi moczyć. 

Niektóre prezentuję w tym temacie ale mam też nowe.

 

Na początek:

 

Śledzie z miodem i orzechami. 

 

https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/12/sledzie-z-miodem-i-orzechami.html

 

post-55133-0-91415400-1607852347_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-687875
Udostępnij na innych stronach

Śledzie po węgiersku:

 

https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/06/sledz-po-wegiersku.html

 

post-55133-0-26183200-1608148247_thumb.jpgpost-55133-0-52953500-1608148255_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688582
Udostępnij na innych stronach

Gdyby ktoś szukał w Makro, to „majtasy” zmieniły szatę.

post-55133-0-64842100-1608237675_thumb.jpeg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688730
Udostępnij na innych stronach

Proste i smaczne smarowidło pod warunkiem, że z odpowiednich śledzi.

 

Masło śledziowe

 

https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/05/maso-sledziowe.html

 

post-55133-0-16458900-1608280461_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688769
Udostępnij na innych stronach

Kolejny fajny przepis od @electry. Trzeba mieć tylko świeży chrzan.

 

Śledzie z jabłkiem i chrzanem

 

https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/12/sledzie-z-jabkiem-i-chrzanem.html

 

post-55133-0-00855900-1608282543_thumb.jpg

 

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688773
Udostępnij na innych stronach

Można też dla urozmaicenia dobrego łososia.

 

Salsa z łososia dzikiego.

 

https://kucharzniewspolczesny.blogspot.com/2018/02/salsa-z-ososia-dzikiego.html

 

post-55133-0-83661500-1608284779_thumb.jpgpost-55133-0-82956500-1608284791_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688776
Udostępnij na innych stronach

Udało mi się kupić świeżych śledzi, więc zrobię chociaż trochę rolmopsów i pewnie coś jeszcze.

Już trafiły do pierwszej zalewy Maxella:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12485-rolmopsy-maxella/

 

post-55133-0-67861900-1608288869_thumb.jpgpost-55133-0-31147500-1608288880_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688785
Udostępnij na innych stronach

@paweljack, Super smakuja, :) Ja  robie w tym roku sledzie po kolobrzesku , juz sie cebula marynuje

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-688786
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jak Wam zazdroszcze swiezych sledzi ;)

Może Ci Elu jakoś przesłać ze dwa kilogramy?  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-691884
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Nie mogę zlokalizować książki, z której pochodzi przepis. Ktoś pomoże?

attachicon.gifSos tatarski.jpg

Długo za mną chodził ten przepis aż wreszcie, jakiś czas temu udało mi się go zrobić.

 

post-55133-0-43523700-1632069400_thumb.jpg

 

SOS TATARSKI

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-723185
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Ostanio kupiłem Śledzie z Bornholmu . To choć nie tanie, kolejne śledzie solone oprócz matiasów opisywanych wcześniej. Te są solone mocno. Kilka się już odsala.

Przy okazji, kolejne sprawdzone przepisy na śledzie.

Ceviche ze śledzia

CEVICHE ZE ŚLEDZIA

post-55133-0-77619100-1639240692_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/14/#findComment-736998
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.