Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

A może by tak po naszemu napisać co??

NOOOO! Już raz napisałem. :facepalm:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-522709
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 17 Paź 2016 - 15:50, napisał: A może by tak po naszemu napisać co?? NOOOO! Już raz napisałem. :facepalm:

To ja poproszę tłumacza :D :D :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-522720
Udostępnij na innych stronach

 

@halusia@, dnia 17 Paź 2016 - 15:50, napisał: A może by tak po naszemu napisać co?? NOOOO! Już raz napisałem. :facepalm:

To ja poproszę tłumacza :D :D :facepalm:

 

Proszę bardzo:

Kurczak KFC (podobno oryginał)

Oto przepis na panierkę idealną, jaki został zamieszczony w „Chicago Tribune”:

Składniki:

11 przypraw – wymieszaj z dwiema szklankami białej mąki

·         2/3 łyżki stołowej soli

·         ½ łyżki stołowej tymianku

·         ½ łyżki stołowej bazylii

·         1/3 łyżki stołowej oregano

·         1 łyżka stołowa soli selerowej

·         1 łyżka stołowa czarnego pieprzu

·         1 łyżka stołowa sproszkowanej musztardy (gorczycy)

·         4 łyżki stołowe papryki

·         2 łyżki stołowe soli czosnkowej

·         1 łyżka stołowa mielonego imbiru

·         3 łyżki białego pieprzu

Wykonanie:

1.      W misce wymieszaj mąkę z ziołami i przyprawami.

2.      Wymieszaj w osobnym naczyniu maślankę z jajkiem dopóki się ze sobą nie połączą. Zamocz kurczaka w tej mieszance i zostaw na 20÷30 minut.

3.      Wyciągnij kurczaka i pozwól ociec nadmiarowi płynu. Zanurz kawałki kurczaka w mące z przyprawami tak, by pokryła całość i otrzep nadmiar panierki. Połóż kurczaka na kracie umieszczonej nad blaszką i zostaw na 20 minut.

4.      Rozgrzej olej (500 ml) w dużym naczyniu do temperatury 176°C (temperaturę trzeba sprawdzić termometrem). Smaż po 3÷4 kawałki naraz, żeby nie przepełnić garnka i utrzymać temperaturę 176°C. Smaż przez 15÷18 minut aż kawałki będą miały złocisto-brązowy kolor, obracając tylko raz. Usmażone przenieś na blaszkę pokrytą ręcznikami papierowymi.

To wszystko, smacznego!

 

PS.

Ja nie próbowałem jeszcze wykonać wg tego przepisu.

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-522722
Udostępnij na innych stronach

 

 

Proszę bardzo:

 

Pięknie dziękuję :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-522723
Udostępnij na innych stronach

 

 

Proszę bardzo

I to się chwali. THX!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-522767
Udostępnij na innych stronach

Kolejny mój Salceson.... Degustacja w Rytych.... aż się boję :):tongue::facepalm:

 

 

 

post-43626-0-42084700-1476893009_thumb.jpg

post-43626-0-16732600-1476893023_thumb.jpg

post-43626-0-16441900-1476893039_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-523040
Udostępnij na innych stronach

 

 

Degustacja w Rytych.... aż się boję :):tongue::facepalm:

 

 

Halinko, nie bój się nie bój ......... jak będzie bez smaku to będziesz miała na dłużej . :thumbsup::)

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-523065
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinko, nie bój się nie bój ......... jak będzie bez smaku to będziesz miała na dłużej . :thumbsup::)

 

Andrzejku ale ja sama nie zamierzam tego  zjeść :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-523082
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
WYRÓB Z ŁOPATKI W SZYNKOWARZE




 






 

- Towar- 1 kg łopatki

- pieprz 3 g/kg

- czosnek 2g/kg

- szczypta cukru

- 100 ml wody

- peklosól/ sól kamienna 60%/40% 18g/kg

Wykonanie.

Łopatkę okrawam ,czyli mięso pozyskane z obróbki wp III 10% w moim przypadku mielę przez sitko fi 4 , pozostałą część mięsa wp I kroję na kawałki mniej więcej 3/3. Obie klasy łączę i dodaję peklo i sól. Pozostawiam na 5 godzin w temp pokojowej. Po czym dodaję pozostałe przyprawy, wodę i wyrabiam do uzyskania kleju. Masę wkładam ściśle do woreczka od szynkowaru . Zamykam i wkładam do garnka z wodą w temp. 72-75 st.C , parzę do uzyskania wewnątrz temp. 71- 72 st C ., następnie do zimnej wody, polużnić przycisk. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.

Smacznego

 

post-43626-0-88499100-1485804287_thumb.jpg


Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538287
Udostępnij na innych stronach

 

 

Towar

:cool:

 

 

 

Haluś, też gościnę wyprawiasz? :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538289
Udostępnij na innych stronach

 

 

Haluś, też gościnę wyprawiasz? :D

 

Jasne Wojtku u mnie tak na co dzień :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538294
Udostępnij na innych stronach

 

 

a ile p/soli w g :)

 

Upss.. dopisane :) Dzięki Włodku widać że czytasz uważnie .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538296
Udostępnij na innych stronach

czytam uważnie , bo zamówiłem sobie szynkowar i zbieram przepisy :D

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538311
Udostępnij na innych stronach

 

 

czytam uważnie , bo zamówiłem sobie szynkowar i zbieram przepisy :D

 

Polecam ten przepis Włodku :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538312
Udostępnij na innych stronach

wypróbuję , ale teraz mam więcej czasu , bo siedzę w domu to wędzonki mają pierwszeństwo ;)

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-538315
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj Golonka oraz Mielonka... z' puszki '' :)

 

Golonka

post-43626-0-05480100-1487538192_thumb.jpgpost-43626-0-61684600-1487538244_thumb.jpgpost-43626-0-02459400-1487538418_thumb.jpg

 

Mielonka

post-43626-0-38824800-1487538487_thumb.jpgpost-43626-0-81360100-1487538523_thumb.jpgpost-43626-0-62186200-1487538554_thumb.jpg

 

Chlebek jeszcze gorący :D

post-43626-0-18374900-1487538625_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/7/#findComment-541509
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.