Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Ech, Halusiu, chciałabym mieć taką żonę Chleb z czarnuszką w dodatku

 

 

Dziękuję  :)

Wszystko przed nami Aniu  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-631726
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dodatki to : kozieradka i pomidor suszony
 

Ten pomidor suszony nieźle Ci wyszedł. 

Kiedyś dodałam i wyszedł na przekroju rozmazany, co wyglądało nieapetycznie. Zniechęciłam się do tego dodatku ale widzę, że u Ciebie to wszystko - nawet pomidory na przekroju - wygląda wspaniale !

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-631727
Udostępnij na innych stronach

Proszę Alinko  :)

post-43626-0-50861000-1558288816_thumb.jpg


[Dodano: 19 maj 2019 - 20:04]

 

 

Ten pomidor suszony nieźle Ci wyszedł. Kiedyś dodałam i wyszedł na przekroju rozmazany, co wyglądało nieapetycznie.

 

Aniu, pomidory suszone w płatkach, nic się z nim nie zadziało. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-631738
Udostępnij na innych stronach

 

 

Proszę Alinko

 

Ni cholerki, nie najadłam się tym widokiem :no:

Wręcz przeciwnie, głodna się zrobiłam.

Ja Cię bardzo proszę Halinko,

przywież kawałeczek dla mnie do Chłapowa :D

w zamian za uścisków moc i buziaków. :hug:  :kiss:

Zrobię salcefiksa i zjemy po kromeczce z czosnkowym pesto :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-631739
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja Cię bardzo proszę Halinko,

 

 

Masz jak w banku Alinko  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-631744
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Taka sytuacja  :)

 

 

post-43626-0-86570400-1559408311_thumb.jpg

post-43626-0-91575800-1559408320_thumb.jpg

post-43626-0-80668200-1559408331_thumb.jpg

post-43626-0-68752300-1559408348_thumb.jpg

post-43626-0-18256800-1559408935_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-632450
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, dnia 01 Cze 2019 - 18:59, napisał: Taka sytuacja To różowe głównie do mnie przemawia i to jak

Aniu, bo tego różowego jest sporo, bo 15 sztuk  :D  :facepalm:, prawie 50% z całości wsadu.

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-632456
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Nie bardzo wiedziałam gdzie wstawić, a niech tutaj będzie  :D

Gigant, olbrzym ( brojler waga 3,50 kg ) faszerowany.

Farsz znany jest już od dawna , gdyż najczęściej pakuję go do kaczki. 

Zainspirowana wczorajszym kurczakiem Ewy, nie mogło być, abym nie wykorzystała sytuacji. Dostałam 7 olbrzymów, wszystko poporcjowane. Jednego gada nafaszerowałam, dobę wcześniej przyprawiłam. 

Warto było czekać. około 3 godzin w piekarniku)... olbrzym bardzo soczysty, a farsz powala na kolana. Ostatnie 10 min kurczak wysmarowany glazurą: miód, sok z cytryny i 2 łyżki naturalnego sosiku. 

post-43626-0-59745900-1563985351_thumb.jpg

post-43626-0-48604300-1563985373_thumb.jpg

post-43626-0-47928300-1563985421_thumb.jpg

post-43626-0-78881800-1563985436_thumb.jpg

post-43626-0-38664600-1563985453_thumb.jpg

post-43626-0-25522200-1563985464_thumb.jpg

post-43626-0-07911500-1563985497_thumb.jpg

post-43626-0-17496300-1563985509_thumb.jpg

post-43626-0-56538600-1563985520_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635836
Udostępnij na innych stronach

To się nazywa torturowanie Współbraci czy jakoś tak. ????Kurczaka faszerowanego bardzo wysoko cenię. A niestety bardzo rzadko robię. Ale teraz to chyba muszę. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635870
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kurczaka faszerowanego bardzo wysoko cenię. A niestety bardzo rzadko robię. Ale teraz to chyba muszę
Idź na całość zrób indyka faszerowanego  :thumbsup:  
[Dodano: 25 lip 2019 - 12:52]

 

 

farsz powala na kolana.
Podaj prosze więcej szczegółów :rolleyes:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635879
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 24 Lip 2019 - 18:26, napisał: farsz powala na kolana. Podaj prosze więcej szczegółów

 

Proszę bardzo.

 

 

Farsz:
 
  • 300-400 g wątróbki drobiowej
  • 300 -400 g  surowego boczku lub łopatki 
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • garść suszonej żurawiny
  • 1 bułka pszenna + mleko do namoczenia
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, majeranek
    • Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i zeszklić cebulę wraz z czosnkiem na oleju.
Wątróbkę oczyścić z błonek, boczek pokroić w kostkę i zmielić w maszynce do mielenia. Do zmielonego boczku i wątróbki dodać zeszkloną cebulkę z czosnkiem, namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę, garść suszonej żurawiny i natki pietruszki,  dodać całe jajko oraz przyprawy: sól , pieprz  oraz majeranek . Wszystko razem wymieszać i można faszerować.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635881
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wszystko razem wymieszać i można faszerować.

 

Ślinka leci od samego patrzenia.

Halinka, ilość składników na farsz to jest do tego dużego kurczaka?

czy do takiego ok 1,8-2kg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635887
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ślinka leci od samego patrzenia. Halinka, ilość składników na farsz to jest do tego dużego kurczaka? czy do takiego ok 1,8-2kg

 

Do dużego Alinko .

Jeśli zostanie Ci farsz to proponuje można zapiec jak pokazałam na fotce wyżej. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635890
Udostępnij na innych stronach

:) Halusio, to zdjątko z wykałaczkami....Hannibal Lecter pośród drobiu.... ;)

Przepyszotka na oglądzie...smaczliwość donośna... zwyczajowo zresztą :D

Pozdrówki cieplejsze niźli piekarnik... :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635922
Udostępnij na innych stronach

 

 

Warto było czekać. około 3 godzin w piekarniku)... olbrzym bardzo soczysty, a farsz powala na kolana.

 

Domyślam się  :thumbsup:  :clap:  :clap:  .... farszu poproszę z młodą kapustą gotowaną  . :tongue::)

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635932
Udostępnij na innych stronach

Halinka, ilość składników na farsz to jest do tego dużego kurczaka?

Alinko do kurczaka o wadze 2,360 kg robiłam farsz z 250 g wątróbki i 250 g boczku. Też tu wkleję bo nie wiedziałam gdzie, a jak koleżanka Ewa to wszak ja :P   :D szyte badylami do szaszłyków bo mi dziecię wykałaczki z samego rana zabrało do prac plastycznych :D

post-93537-0-78822000-1564155181_thumb.jpeg

post-93537-0-56962700-1564155191_thumb.jpeg

post-93537-0-24461900-1564155201_thumb.jpeg

post-93537-0-22986900-1564155213_thumb.jpeg

Edytowane przez Efffa
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635986
Udostępnij na innych stronach

 

 

do kurczaka o wadze 2,360 kg robiłam farsz z 250 g wątróbki i 250 g boczku.

Czy to był kurczak luzowany?

Widzę, że farsz napchany jest między skórę a cycki.

Ładnie to wygląda na przekroju  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/14/#findComment-635988
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.