Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie robiłam domowej mielonki mięsko kupiłam zapeklowałam i dalej wg przepisu

peklosól 23g/kg
pieprz 1g/kg

woda 30ml/kg
peklowanie 12 godzin

 
mielenie: klasa II sitko 5mm
klasa III 2x sitko 3mm

osłonki barierowe fi 72mm
parzenie 120 min w 70-72 stopni
studzenie w zimnej wodzie

 

 

post-55482-0-49346700-1390559061_thumb.jpg

post-55482-0-76537100-1390559082_thumb.jpg

post-55482-0-40392100-1390559092_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Dawno nie robiłam domowej mielonki

 

 

 Witaj mario.s  Szkoda że nie mogę spróbować Twojej mielonki . Interesuje mnie jej słoność oczywiście z ciekawości . :D   Ja dałem do mojej 19g/kg i było słonawe .:D

 

  Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-328985
Udostępnij na innych stronach

 

 

Andrzeju nie jest słona
 

 

 

  mario.s ,  ja nie negowałem słoności Twojego wyrobu . :D   To taka męska ciekawość z mojej strony . :D

 

 

  Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-328993
Udostępnij na innych stronach

@maria.s

Ładna mieloneczka :clap: :clap: :clap:  Apetycznie wyglada.

Cały czas sie czaję na mielonkę i nie mogę sie zdecydować.

Tyle tych przepisów, że zbaraniałam od nadmiaru.

Co do soli, to każdy lubi inaczej. Ja też daję zawsze ciut mniej ze względu na dzieci.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329119
Udostępnij na innych stronach

Wspaniale wygląda ta mieloneczka Mario :)  :clap:  :clap: już ja znam Twój smak i możliwości! 

także pozwól, że odpowiem za Ciebie - bankowo przysmak! dla każdego mężczyzny, kobiety i dziecka  :thumbsup:

Mario gdybyś była Panią Prezes zarządu np. Sokołowa.. żylibyśmy w raju na ziemi  :tongue:  :clap:

tylko jedno ALE pozostaje.. czemu ach czemu nie mieszkamy po sąsiedzku  :laugh:  :rolleyes: Pozdrawiam serdecznie!

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329179
Udostępnij na innych stronach

Mario gdybyś była Panią Prezes zarządu np. Sokołowa.. żylibyśmy w raju na ziemi

 

Robert od rana masz dobry humor ja na stanowisku prezesa widziała bym Ciebie

Edytowane przez maria.s
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329181
Udostępnij na innych stronach

Dziś kuchennego dreptania ciąg dalszy .Wczoraj podszykowane farsze  :mięsny  dziadowski na bogato dziś ser  na pierogi.Ciasto zagniecione pierogi polepione  zamrożone na dworze i jest co pakować w torebki i do zamrażarki

post-55482-0-26551700-1390661252_thumb.jpg

post-55482-0-97537400-1390661272_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329239
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś kuchennego dreptania ciąg dalszy .Wczoraj podszykowane farsze  :mięsny  dziadowski na bogato dziś ser  na pierogi.Ciasto zagniecione pierogi polepione  zamrożone na dworze i jest co pakować w torebki i do zamrażarki
 

 

Marysiu... świetnie wykorzystana pogoda.. gdyż nie zawsze mamy takiej możliwości pomrozić tak dużej ilości pierogów  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329248
Udostępnij na innych stronach

Ja od dawna tak mrożę pierogi tylko ostatnimi czasy  to zima robi psikusy i mrozu brak, ale tym razem się udało i jest ok  :) Mam trochę wolnego miejsca w zamrażarce to się wypełni lukę :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329252
Udostępnij na innych stronach

 

 

pierogi polepione 

Czy to ręcznie robiłaś te falbaneczki na pierogach?

Niezmiennie mi się podobają. Niestety, jak już kleję  pierogi - z rzadka - To takie nigdy nie chcą wyjść  :(

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329254
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mam taką pierogowniczkę

 

 

 Witaj maria.s . Ja też mam taką , tylko czerwoną . :D

 

 

  Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329268
Udostępnij na innych stronach

 

 

 Witaj maria.s . Ja też mam taką , tylko czerwoną .  
 

I ja mam taką, ale zdecydowanie wolę lepić pierogi ręcznie... jakoś szybciej mi to idzie  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329284
Udostępnij na innych stronach

@Maria.s

Ale się nadreptałaś przy tych pierożkach. Fajne i zgrabniutkie :clap: :clap: :clap:

 

Ja też mam takie urządzenie ale wolę też ręcznie robić takie z falbanką. Robię zawsze wielkie, bo przy malutkich za dużo pracy :D

Pierożki w większej wersji nigdy mi się nie rozklejają, to taki dodatkowy plus.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329293
Udostępnij na innych stronach

 

 

wolę też ręcznie robić takie z falbanką.

Chciałabym zobaczyć jak to robisz i pocwiczyć pod Twoim okiem :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329295
Udostępnij na innych stronach

 

 

I ja mam taką, ale zdecydowanie wolę lepić pierogi ręcznie... jakoś szybciej mi to idzie
Ja przyzwyczaiłam się do tego urządzeniai szybko mi to idzie

 

Artur zapraszam :)

 

@Maria.s Ale się nadreptałaś przy tych pierożkach. Fajne i zgrabniutkie :clap: :clap: :clap:
Basu przyzwyczaiłam się do tej  wielkości pierogów  a robi się naprawdę szybko Ja mam zestaw  trzy lub cztery sztuki różnej wielkości   i dodatkowo małe do uszek ..Pierogi nie rozkleją mi się EAnno jak się spotkamy to możemy poćwiczyć lepienie pierogów :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329321
Udostępnij na innych stronach

 

 

a od dawna tak mrożę pierogi tylko ostatnimi czasy  to zima robi psikusy i mrozu brak, ale tym razem się udało i jest ok  Mam trochę wolnego miejsca w zamrażarce to się wypełni lukę

 Ale na dworze masz teraz taka temperature ,ze nawet zamrazarki nie musisz zapychac :tongue: 

 

 

Chciałabym zobaczyć jak to robisz i pocwiczyć pod Twoim okiem  
 

 Ja rowniez bym chciala sie tego nauczyc. Bo tak mi sie podobaja te ksztaly, a ja tylko recznie umiem  :blush: , a takie cos tez mam w posiadaniu i nigdy mi nie wychodzi 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329356
Udostępnij na innych stronach

ja tez mam taka i czerwona i biala ..z tym ze ja tylko nimi zlepiam ,nie potrafie wykrawac ciasta, moze juz za tepe sa, czerwone maja juz  ponad 20 lat :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329360
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.