maria.s Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dawno nie robiłam domowej mielonki mięsko kupiłam zapeklowałam i dalej wg przepisupeklosól 23g/kgpieprz 1g/kgwoda 30ml/kgpeklowanie 12 godzin mielenie: klasa II sitko 5mmklasa III 2x sitko 3mmosłonki barierowe fi 72mmparzenie 120 min w 70-72 stopni studzenie w zimnej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dawno nie robiłam domowej mielonki Witaj mario.s Szkoda że nie mogę spróbować Twojej mielonki . Interesuje mnie jej słoność oczywiście z ciekawości . Ja dałem do mojej 19g/kg i było słonawe . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-328985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Andrzeju nie jest słona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-328989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Andrzeju nie jest słona mario.s , ja nie negowałem słoności Twojego wyrobu . To taka męska ciekawość z mojej strony . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-328993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Bardzo zachecajaca ta twoja mielonka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Stycznia 2014 @maria.sŁadna mieloneczka :clap: Apetycznie wyglada.Cały czas sie czaję na mielonkę i nie mogę sie zdecydować.Tyle tych przepisów, że zbaraniałam od nadmiaru.Co do soli, to każdy lubi inaczej. Ja też daję zawsze ciut mniej ze względu na dzieci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dziękuję Mielonka wyszła b smaczna .Co do zawartości soli to wg własnego smaku + lub - .Dziś zapeklowałam mięso na kiełbaskę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wspaniale wygląda ta mieloneczka Mario już ja znam Twój smak i możliwości! także pozwól, że odpowiem za Ciebie - bankowo przysmak! dla każdego mężczyzny, kobiety i dziecka Mario gdybyś była Panią Prezes zarządu np. Sokołowa.. żylibyśmy w raju na ziemi tylko jedno ALE pozostaje.. czemu ach czemu nie mieszkamy po sąsiedzku Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Mario gdybyś była Panią Prezes zarządu np. Sokołowa.. żylibyśmy w raju na ziemi Robert od rana masz dobry humor ja na stanowisku prezesa widziała bym Ciebie Edytowane 25 Stycznia 2014 przez maria.s Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Stycznia 2014 @maria.s, Mieloneczka superowo wygląda a słoność sprawa indywidualna, ilość jakby hurtowa . Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dziś kuchennego dreptania ciąg dalszy .Wczoraj podszykowane farsze :mięsny dziadowski na bogato dziś ser na pierogi.Ciasto zagniecione pierogi polepione zamrożone na dworze i jest co pakować w torebki i do zamrażarki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dziś kuchennego dreptania ciąg dalszy .Wczoraj podszykowane farsze :mięsny dziadowski na bogato dziś ser na pierogi.Ciasto zagniecione pierogi polepione zamrożone na dworze i jest co pakować w torebki i do zamrażarki Marysiu... świetnie wykorzystana pogoda.. gdyż nie zawsze mamy takiej możliwości pomrozić tak dużej ilości pierogów Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja od dawna tak mrożę pierogi tylko ostatnimi czasy to zima robi psikusy i mrozu brak, ale tym razem się udało i jest ok Mam trochę wolnego miejsca w zamrażarce to się wypełni lukę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Stycznia 2014 pierogi polepione Czy to ręcznie robiłaś te falbaneczki na pierogach?Niezmiennie mi się podobają. Niestety, jak już kleję pierogi - z rzadka - To takie nigdy nie chcą wyjść Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witaj EAnno! Mam taką pierogowniczkę z jednej strony wycina kółko z drugiej zlepia mniejsza jest do lepienia uszek .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Mam taką pierogowniczkę Witaj maria.s . Ja też mam taką , tylko czerwoną . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witaj Andrzeju!Szybko i sprawnie tym przyrządem się lepi pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witaj maria.s . Ja też mam taką , tylko czerwoną . I ja mam taką, ale zdecydowanie wolę lepić pierogi ręcznie... jakoś szybciej mi to idzie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ale bym zjadł takich swojskich pierogów... ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 25 Stycznia 2014 @Maria.sAle się nadreptałaś przy tych pierożkach. Fajne i zgrabniutkie :clap: Ja też mam takie urządzenie ale wolę też ręcznie robić takie z falbanką. Robię zawsze wielkie, bo przy malutkich za dużo pracy Pierożki w większej wersji nigdy mi się nie rozklejają, to taki dodatkowy plus. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 25 Stycznia 2014 wolę też ręcznie robić takie z falbanką. Chciałabym zobaczyć jak to robisz i pocwiczyć pod Twoim okiem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Brawa maria , dobry pomysl z ta naturalna zamrazalka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Stycznia 2014 I ja mam taką, ale zdecydowanie wolę lepić pierogi ręcznie... jakoś szybciej mi to idzie Ja przyzwyczaiłam się do tego urządzeniai szybko mi to idzie Artur zapraszam @Maria.s Ale się nadreptałaś przy tych pierożkach. Fajne i zgrabniutkie :clap: Basu przyzwyczaiłam się do tej wielkości pierogów a robi się naprawdę szybko Ja mam zestaw trzy lub cztery sztuki różnej wielkości i dodatkowo małe do uszek ..Pierogi nie rozkleją mi się EAnno jak się spotkamy to możemy poćwiczyć lepienie pierogów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Stycznia 2014 a od dawna tak mrożę pierogi tylko ostatnimi czasy to zima robi psikusy i mrozu brak, ale tym razem się udało i jest ok Mam trochę wolnego miejsca w zamrażarce to się wypełni lukę Ale na dworze masz teraz taka temperature ,ze nawet zamrazarki nie musisz zapychac Chciałabym zobaczyć jak to robisz i pocwiczyć pod Twoim okiem Ja rowniez bym chciala sie tego nauczyc. Bo tak mi sie podobaja te ksztaly, a ja tylko recznie umiem , a takie cos tez mam w posiadaniu i nigdy mi nie wychodzi Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Stycznia 2014 ja tez mam taka i czerwona i biala ..z tym ze ja tylko nimi zlepiam ,nie potrafie wykrawac ciasta, moze juz za tepe sa, czerwone maja juz ponad 20 lat Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/#findComment-329360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.