beatag Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 2 Listopada 2017 Rozumiem,ze najpierw parzyłeś,a potem podwędziłes do koloru?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-573764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 5 Listopada 2017 Baco, przyjemna ta Twoja wędlinka z bitych cycy Odnośnie fotostory...kawałek dobrej, merytorycznej kiełbasofilsko roboty... Wszystko po kolei opisane, zobrazowane, posiada wysokie parametry debiloodporności Dzięki z inspirkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-574101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 5 Listopada 2017 Baco, przyjemna ta Twoja wędlinka z bitych cycy Odnośnie fotostory...kawałek dobrej, merytorycznej kiełbasofilsko roboty... Wszystko po kolei opisane, zobrazowane, posiada wysokie parametry debiloodporności Dzięki z inspirkę Dar pisania to masz zarówno pod względem opisowym jak i merytorycznym Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-574103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Moje Kombinacje z golonką Oglądając posty naszego kolegi i patrząc na jego wyroby zainteresowała mnie golonka w jego wykonaniu,popełniłem i ja 2 słoiki na próbę,nie powiem smaczniste to było.Jednak nie mam zacięcia do robienia słoików że też o puszkach nie wspomnę pomyślałem o zrobieniu golonki w osłonce barierowej. Jak pomyślał tak i zrobił Nie byłbym sobą gdybym nie wprowadził pewnych modyfikacji czytaj nie pokombinował trzeba przyznać że modyfikacja lepiej brzmi .Przytachałem dwie golonki razem ważyły 3kg. Wyciołem kości jednocześnie podzieliłem na chude, tłuste i skórkę No i tu się zaczeło bo trzeba by pokroić skórki no i mięsko,pragmatyzm wzioł górę bo po co się przemęczać,i tu nasze drogi się rozeszły mam na myśli przepisik autorski kolegi.Więc skóry do gara,chude na szarpak,tłuste na 6 .Po pół godzinie gotowania skóry wyjołem ostudziłem no i wszystko przemieliłem,a to co z tego wyszło.Maszynka numer 8. Wszystko do robota wymieszałem dodając około 100 ml wody z gotowania skórek no i przyprawy Przygotowałem mojego nie rols rojsa taka tam nadziewarka nisko urodzona a raczej wyprodukowana no i wszystko w barierówkę 65 Do gara temperatura 80 stopni 60 minut, ostudzone i do lodówki. A to co z mojej partaninki wyszło Pokazałem moją partaninkę coby pokazać,,,ze można bo według mnie nasza nazwijmy to profesja to nie tylko kurczowe trzymanie sięreceptur ale tęż jest miejsce na improwizację czy takie tam bacowe kombinowanie jedno jest ważne nie można łamać podstawowych zasad.Moja mielonka golonkowa bo nie jest to taka golonka jak z puszki czy słoika jest odskocznią od monotoni smakowych kiełbas baleronów czy schabów zwanych polędwicami,jednocześnie pokazuję,że można robić orzy pomocy zemerków czy też nabijać przy pomocy niżej urodzonych nadziewarek trzeba tylko chcieć.A tak zupełnie na koniec mielonka wyszła zajefajna bardzo nam smakowała i to jest to. Edytowane 6 Marca 2019 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 6 Marca 2019 coby pokazać,,,ze można Świetna fotorelacja - brawo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) mielonka wyszła zajefajna bardzo nam smakowała I to jest w naszej profesji najważniejsze , a dodając, bardzo ładnie wyszła Ci ta mielonka golonkowa z ładną galaretowatą obwódką. Pozdrowienia Edytowane 6 Marca 2019 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 6 Marca 2019 Prosto ,smacznie i prezentacja ..najwazniejsze to trzymac sie zasad zeby bylo czysto w odpowiednich temperaturach i mamy pysznie i domowo, nie zawsze musimy robic wyroby z tradycyjnych przepisow ..przeciez te nasze tez moga za jakies kilkadziesiat lat byc tradycyjnymi dla naszych pokolen Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 6 Marca 2019 Naprawdę fajnie to wyszło, czasem dobrze pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 6 Marca 2019 Cieszę się,ze tak fajnie wygląda i proszę uwierzyć tak też smakuje,jak widać czasami kombinacje wychodzą Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 6 Marca 2019 Baco zawsze no prawie zawsze wychodzą jak wiesz jak robić i robisz ze sztuką. A Ty wiesz jak co i dlaczego.To jest to chyba najfajniejsze że odkrywamy nowe smaki i nowe możliwości kulinarne. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 6 Marca 2019 Bardzo ladna i pieknie zaprezentowana :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 6 Marca 2019 To jeszcze Baco jak podasz przyprawy , to przepis bedzie kompletny. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 7 Marca 2019 To jest to chyba najfajniejsze że odkrywamy nowe smaki i nowe możliwości kulinarne. podpisuję się pod tym obydwiema rekami @eli55, dzięki, no i ten niepowtarzalny smaczek golonki To jeszcze Baco jak podasz przyprawy , to przepis bedzie kompletny. użyłem mieszanki dwa rodzaje po połowie i jakby nie było dość to dodam że do kiełbasy wiejskiej i chłopskiej z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. No i widzisz jakie są te moje kombinacje Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 7 Marca 2019 Nie napisałeś jakie to mieszanki . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 7 Marca 2019 Nie wspomniałeś nic na temat peklowania . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 7 Marca 2019 Nie napisałeś jakie to mieszanki użyłem mieszanki dwa rodzaje po połowie i jakby nie było dość to dodam że do kiełbasy wiejskiej i chłopskiej z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Nie wspomniałeś nic na temat peklowania To prawda myślałem,że ta rzecz w tym przypadku nie wymaga dodatkowego opisu, moja wina W takich przypadkach można solą a i można co ja preferuję peklosolą dawka wg słono lubienia moja 18g/kg, a teraz o czasie można w kawałkach i wtedy 2 doby, ja natomiast zmieliłem, wymieszałem wszystko razem z dodatkiem peklosoli i do lodówki po około 12 godzinach wyjołem dodałem przypraw dobrze wymieszałem z niewielką ilością wody po skórkach i znowu na około 1,5 doby do lodówki. Wyjołem do nadziewarki i w barierówki. osadzanie około 60 minut i do parzenia. Łączny czas peklowania w tym przypadku około 2 doby. Mam nadzieję,że wszystko jasne, jeżeli są pytania chętnie odpowiem na każde z nich. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 7 Marca 2019 Ty to wiesz , ja to wiem , wszyscy forowicze powinni znać technologię wykonania wyrobu w osłonce barierowej , ale trafiają się ludzie całkowicie bez znajomości podstaw i do tego jeszcze nie czytający teorii i to w trosce o nich napisałem tego posta , żeby nie było później tak jak to często się zdarza : pomóżcie bo robiłem wg np Bacy i nie wyszło , co zrobiłem źle ? Teraz jest chyba zrozumiały przepis dla wszystkich . Pozdrawiam i dziękuję w imieniu niewiedzących . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 7 Marca 2019 @waldek55,Dzięki,że zapytałeś bo jak widzisz człowiek czasami myśli tak jak to wiem więc oni też to wiedzą, jeszcze raz dzięki w imieniu tych nie wiedzących jak i wiedzących również Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/8/#findComment-625913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.