Anulka Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak podczas gotowania obiadu wyszło coś dla podniebienia na deser Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Lutego 2014 Wyobrażam sobie jakie zapachy się w kuchni unosiły. Normalnie ślinka cieknie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Lutego 2014 To sernik? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak sernik wczoraj dostała 3 litry mleka dołożyłam trochę kefiru,zostawiłam na noc i dziś twarożek jak się patrzy i właśnie z niego ten sernik Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Lutego 2014 Kurcze, daleko nie mam może się wproszę na kawałek, moja M. nie chce mi nic piec Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Lutego 2014 Wyobrażam sobie jakie zapachy się w kuchni unosiły Aż u sąsiadów było czuć,słonko pięknie świeciło to okno otowrzyłam Kurcze, daleko nie mam może się wproszę na kawałek, moja M. nie chce mi nic piec Zapraszam dwie godzinki i jesteś Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak smakowicie wygląda, że mogę nie zdążyć Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Lutego 2014 Anulka super wypieki sądzę, że podniebienia domowników zadowolone Kurcze, daleko nie mam może się wproszę na kawałek Będę pierwsza kobiety mają pierwszeństwo Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak sernik wczoraj dostała 3 litry mleka dołożyłam trochę kefiru,zostawiłam na noc i dziś twarożek jak się patrzy i właśnie z niego ten sernik Anulka, mam takie pytanie. Przypuszczam że to mleko jest od rolnika. Jakiego kefiru używasz i ile się go dodaje np. na 1 litr mleka?Czy masz może przepis na ser smażony? Dawniej taki ser (z kminkiem) robiła moja matka i do dziś pamiętam ten smak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Lutego 2014 Przypuszczam że to mleko jest od rolnika. Jakiego kefiru używasz i ile się go dodaje np. na 1 litr mleka? Tak mleko dostałam od rolnika na te 3litry dokupiłam 2litry kiefiru 2% i to wszystko podgrzałam do tem.60st. i zostawiłam na noc.A na ser smażony to mam taki przepis ale go jeszcze nie robiłam do u mnie rodzina nie przepada za nim. 1 kg sera wiejskiego4 łyzki masła2 żółtkałyżeczka kminku łyżeczka soli i sody Ser rozdrabniamy do miski,posypujemy solą i sodą,przykrywamy lnianą ściereczką i pozostawiamy na 3 dni,aż ser zacznie nam się topić.Na gorącą patelnię(głęboka)kładziemy masło,roztapiamy i dodajemy ser,żółtka i łyżeczkę kminku.Roztopiony ser przelewamy do miseczek i pozostawiamy do zastygnięcia.Anulka super wypieki sądzę, że podniebienia domowników zadowolone Kurcze, daleko nie mam może się wproszę na kawałekBędę pierwsza kobiety mają pierwszeństwo Zapraszam bo niewiele zostało Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Lutego 2014 Anulka, dziękuję za przepis. Pozdrowienia, :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Lutego 2014 Anulka, dziękuję za przepis. Pozdrowienia, I wzajemnie a w Twoich stronach jestem często bo mam tam rodzinkę Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Lutego 2014 Świat nie jest jednak taki wielki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Lutego 2014 Anulko Twoje wyroby chałeczki i serniczek :clap: Same niedozwolone produkty dla mnie, ale ślinka mi kapie niesamowicie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Lutego 2014 Świat nie jest jednak taki wielki. :) Oj nie Anulko Twoje wyroby chałeczki i serniczek :clap: Same niedozwolone produkty dla mnie, ale ślinka mi kapie niesamowicie. Pozdrawiam serdecznieBasiu ja też tak za bardzo nie mogę,bo zaraz kilogramów przybywa,ale moi domownicy to wcinają słodności na potęgę,więc zamiast kupować co jest bllee wolę upiec a w kuchni mogę spędzać całe dnie Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Lutego 2014 Anulka piękne chałki i serniczek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Lutego 2014 Anulka piękne chałki i serniczek Dziękuję agus Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Lutego 2014 Chałeczki piękne ale przepisu brak... Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Witaj menzur. Tutaj znajdziesz -https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=331008 Edytowane 10 Lutego 2014 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Lutego 2014 Chałeczki piękne ale przepisu brak... 5dag drożdży rozrobionych z łyżką cukruszklanka mleka10dag masła2 żółtka6łyżek cukru1 szkl mąki pszennej1/2 szkl tortowejcukier waniliowy Mleko podgrzewamy,dodajemy masło.Do rozrobionych drożdży dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto.Ciasto ma mieć konsystencję luźną nie zbitą.Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 równych części i formujemy chałeczki. Smacznego. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Chałeczki piękne ale przepisu brak... 5dag drożdży rozrobionych z łyżką cukruszklanka mleka10dag masła2 żółtka6łyżek cukru1 szkl mąki pszennej1/2 szkl tortowejcukier waniliowy Mleko podgrzewamy,dodajemy masło.Do rozrobionych drożdży dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto.Ciasto ma mieć konsystencję luźną nie zbitą.Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 równych części i formujemy chałeczki.Ostawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem,posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 1800st.C na pół godzinki. Kruszonka.2łyżki masłałyżka cukrukilka kropel zapachu waniliowegomąki ile się wgniecie ma być mokra nie sucha(sypka) Smacznego. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Lutego 2014 Anulka, fajnie że podałaś przepis. Zaraz go wydrukuję i podrzucę (niby to przez przypadek) żoneczce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Lutego 2014 Chałeczki piękne ale przepisu brak... 5dag drożdży rozrobionych z łyżką cukruszklanka mleka10dag masła2 żółtka6łyżek cukru1 szkl mąki pszennej1/2 szkl tortowejcukier waniliowy Mleko podgrzewamy,dodajemy masło.Do rozrobionych drożdży dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto.Ciasto ma mieć konsystencję luźną nie zbitą.Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoją objętość dzielimy na 8 równych części i formujemy chałeczki.Ostawiamy do wyrośnięcia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem,posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st.C na pół godzinki. Kruszonka.2łyżki masłałyżka cukrukilka kropel zapachu waniliowegomąki ile się wgniecie ma być mokra nie sucha(sypka) Smacznego. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Lutego 2014 Wielkie dzięki Anulka Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Lutego 2014 W nawiązaniu do tematu smażonego sera, to z doświadczenia wiem że trzy dni to trochę za mało , u mnie w domu taki ser gliwieje (tak mówiło się w rodzinnym domu) około tygodnia pod koniec dojrzewania śmierdzi (jakby się małpy...) strasznie, ale warto poczekać. A najlepszy jest prosto z patelni, jeszcze gorący. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/#findComment-332965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.