Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Grillowanie by paweljack


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#41 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 25 cze 2014 - 11:47

W mojej mieścinie ciężko o Makro :) Oświeć proszę jak się kształtują ceny takiego rarytasu?

Nie mam już paragonu i nie pamiętam też ale pewnie na dniach będę w sklepie to zerknę. Natomiast stek z kangura 250 g - 20,99 



#42 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5381 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 cze 2014 - 13:14

w makro trzeba miec (firme/karte) zeby kupic czy kazdy moze?



#43 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 25 cze 2014 - 13:14

w makro trzeba miec (firme/karte) zeby kupic czy kazdy moze?

Firmę/kartę.



#44 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 25 cze 2014 - 13:55

Pod względem mięsa to ja wolę Selgrosa. Mają rozbiór na miejscu i można sobie wcześniej zamówić co dusza zapragnie.



#45 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 25 cze 2014 - 15:48

Pod względem mięsa to ja wolę Selgrosa. Mają rozbiór na miejscu i można sobie wcześniej zamówić co dusza zapragnie.

Rozbierają kangury i krokodyle na miejscu? ;)



#46 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 25 cze 2014 - 15:51

A jak :-) Czasem też mają w promocji Kurpsie mrożone :grin:

#47 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 25 cze 2014 - 19:19

 

Pod względem mięsa to ja wolę Selgrosa. Mają rozbiór na miejscu i można sobie wcześniej zamówić co dusza zapragnie.

Rozbierają kangury i krokodyle na miejscu? ;)

 

Głównie kangury. :)



#48 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 23 lip 2014 - 19:18

Sezon w pełni ale trzeba czasami urozmaicić karkówkę i własne kiełbaski. 

 

Szaszłyk jagnięcy:

 

Skład:

 

Comber jagnięcy, boczek, cebula, papryka.

 

Marynata:

 

Oliwa, sól morska, oregano, czosnek, rozmaryn. Czas od 4 godzin do 3, 4 dni.

 

Załączony plik  szaszłyk jagnięcy.jpg   75,67 KB   6 Ilość pobrań

 

 



#49 Gwizdek

Gwizdek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2011 postów
  • MiejscowośćSulejówek

Napisano 23 lip 2014 - 20:15

Ale mi smaka narobiłeś  ;)



#50 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 23 lip 2014 - 22:01

Paweljack bardzo prosze abys wstawil zdjecie szaszlykow po grilowaniu,jesli to bedzie mozliwe. Kolory wspaniale, ale chcialam zobaczyc jak cebula sie u ciebie trzyma  ;)



#51 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 24 lip 2014 - 08:32

Paweljack bardzo prosze abys wstawil zdjecie szaszlykow po grilowaniu,jesli to bedzie mozliwe. Kolory wspaniale, ale chcialam zobaczyc jak cebula sie u ciebie trzyma  ;)

W sensie czy nie spada? Następnym razem. Zdjęcie robiłem parę dni temu i już zjedzone. :)



#52 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 31 lip 2014 - 15:41

Dziś się znowu pojawiły, tak jak roger pisze, 41,99 za 250 g



#53 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2418 postów

Napisano 24 sie 2014 - 20:17

trochę innego jadła
Jadło prezentuje się dobrze :thumbsup:  

#54 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 08 wrz 2014 - 09:53

Na zakończenie sezonu:

 

Szaszłyki z kurczaka po portugalsku.

 

Składniki:

 

Marynowane dwie piersi kurczaka

 

Marynata:

Papryczka chili

Wędzona słodka papryka ( może być ostra)

Uprażony kumin

Ząbek czosnku

Świeże:

Tymianek

Pietruszka

Mięta

Oliwa i sól

 

Załączony plik  szaszłyk z kurczaka po portugalsku marynata.jpg   86,27 KB   9 Ilość pobrań

 

 

Pierś kroimy wzdłuż na  trzy części później pod kątem na mniejsze kawałki.

Na patyczki nadziewamy po 4 kawałki, nadziewając kawałki poziomo.

 

Załączony plik  szaszłyk z kurczaka po portugalsku.jpg   80,85 KB   9 Ilość pobrań

 

Przepis pochodzi z programu  http://www.goodchefbadchef.com.au/

 

Smacznego!


Użytkownik paweljack edytował ten post 08 wrz 2014 - 09:59


#55 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 08 wrz 2014 - 09:57

Można by dodać Smacznego ! :)



#56 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 08 wrz 2014 - 10:33

Suwlaki z jagnięciny. (Souvlaki)

 

Składniki:

 

Jagnięcina mielona ( u mnie łopatka)

 

Przyprawy:

Kumin

Pieprz Cayenne

Świeże lub suszone chili

Posiekany czosnek

Sumak

sól

Świeże:

Tymianek

Pietruszka

Kolendra

 

 

Załączony plik  Suflaki z jagnięciny.jpg   84,88 KB   11 Ilość pobrań

 

Sos Tzatziki do suwlaków:

Gęsty jogurt ( użyłem bałkański)

Starty świeży ogórek (odciśnięty z soku)

Ząbek czosnku

Sól, pieprz.

Świeża mięta.

 

Załączony plik  Suflaki z jagnięciny 2.jpg   95,15 KB   10 Ilość pobrań

 

Przepis pochodzi z programu:  http://www.goodchefbadchef.com.au/

 

Smacznego!


Użytkownik paweljack edytował ten post 08 wrz 2014 - 10:47


#57 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 15 maj 2015 - 14:53

Trochę "merkłezów" zrobiłem dla urozmaicenia. Przepis tutaj:  https://wedlinydomow...ljack/?p=349166



#58 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 16 cze 2015 - 14:49

Test nowego grilla przebiegł pomyślnie.

 

Załączony plik  Nowy grill_2.jpg   214,16 KB   10 Ilość pobrań

 



#59 Gen

Gen

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 887 postów
  • MiejscowośćSękocin Nowy

Napisano 16 cze 2015 - 15:57

Średnica 50?

Słuszna porcja czteroosobowa się mieści ( :(...).

Też zamierzam zakupić, tylko tyle, że sam ruszt i zastanawiam się nad rozmiarem.



#60 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6078 postów

Napisano 16 cze 2015 - 16:04

Ruszt ma 60 a palenisko 70.

Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistniałe opóźnienie.  :rolleyes:


Użytkownik paweljack edytował ten post 17 cze 2015 - 08:21





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych