Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A w jakiej temp. parzyłeś te parówki

71-72 stopnie 15do 20 min w zależności od grubości.

 

A to krakowska już sparzona w wodzie, teraz prosto do wędzarni powędrowała, by trwałości i zapachu jej nadać.

:cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221316
Udostępnij na innych stronach

Materiał na nowe wyroby chłodził się na świeżym powietrzu, chłód uśpił muchy, krakowska też się chłodziła, przed północą podzieliłem towar na elementy zasadnicze, dziś sklasyfikuję i coś zrobimy. Jest ochota na metkę i podwawelską do piwka. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221417
Udostępnij na innych stronach

71-72 stopnie 15do 20 min w zależności od grubości.

No to do temp. nie można się przyczepić więc coś z mięsem :question: a nie przegrzałeś w czasie kutrowania :question:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221421
Udostępnij na innych stronach

a nie przegrzałeś w czasie kutrowania

Końcowe temp. kutrowania 13,9 i 14,1 - tu też problemu brak. Powodem była zbyt duża ilość tłustego mięska, a jednocześnie brak dodatków upiększajacych... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221425
Udostępnij na innych stronach

Końcowe temp. kutrowania 13,9 i 14,1 - tu też problemu brak

No właśnie ja kutruję tak do 12-13* i zawsze jest OK więc skład mięsny i brak wiążącego. Tak myślę

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221426
Udostępnij na innych stronach

i wygląd ''swoisty'' dla mistrza...

 

iż krakowska z cyklu Klękajcie narody

Litości... proszę. :cool:

 

Dziś wieczorkiem powalczę z roladą boczkową... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221479
Udostępnij na innych stronach

A wczoraj boczek skręciłem, będzie wędzony i parzony, już wisi w wędzarni w towarzystwie... :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221617
Udostępnij na innych stronach

A przecież zawsze podpiekałeś boczki :tongue:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221651
Udostępnij na innych stronach

przecież zawsze podpiekałeś boczki

Boczku rolowanego nie dał bym rady upiec, parzył się ponad dwie godziny, jutro przekrój... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221726
Udostępnij na innych stronach

Czym obsypałeś przed wędzeniem tą roladę boczkową.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221785
Udostępnij na innych stronach

Jak zwykle :thumbsup: a odemnie :clap:

 

PS. Czy mam podać adres do wysyłki :question: :tongue: :grin:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-221851
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędzę metkę. Mięso znalazłem wczoraj w lodówce, peklowało się 5 dni. Objawów niepokojących brak. Wyrób z samej wieprzowiny. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222194
Udostępnij na innych stronach

Mniam, Mniam...

 

Krakowska jak pysznie wygląda... :thumbsup: :thumbsup:

 

 

Gratuluje Kiełbaski. :clap:

 

Pozdrawiam ;D

Najlepsze forum muzyczne w Polsce:

www.n-stars.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222223
Udostępnij na innych stronach

Mięso znalazłem wczoraj w lodówce,

Pisu to moje , w mojej lodówce zabrakło miejsca :wink:

Pikne jak zawsze :clap: :thumbsup:

Bardzo lubię metkę , jakoś się nie mogę zabrać za nią .

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222268
Udostępnij na innych stronach

pis67, no to chyba jest metka lekkich obyczajów :!: uśmiecha się do mnie, oczko puszcza :grin: nieprzeciętnej urody i widać, że da każdemu spragnionemu wrażeń :lol: organoleptycznych ^^

Czapki z głów.. btw. jeżeli kiedyś zrobie taki rolowany boczek to będzie to chyba apogeum mojej przygody z wyrobami domowymi :clap: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-222319
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

Euro nie pozwala na tworzenie kiełbasek, ale znalazłem zapeklowane mięska na wędzonki, ponad dwa tygodnie pływało tam sobie, będzie co jeść...już zadymiam. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/41/#findComment-223550
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.