Skocz do zawartości

Zmodyfikowany salceson SIVON'a


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Bez problemu wytrzyma trzy miesiące
 

To nie jest wg mnie dobra rada.

Salceson to nie wędlina, która utraciła 40% wagi i można ją było przechowywać w lodówce tak długo.

Zapakowanie "próżniowe" nic tu nie zmieni, ponieważ skład (gotowane podroby i mięsa) stanowi znakomitą pożywkę dla bakterii.

A bakterie a raczej ich przetrwalniki są i spokojnie się rozmnożą.

Mięsa zaczną wypuszczać sosik, nieco oślizły i swoisty zapaszek.

Prosta droga do zatrucia pokarmowego.

Natomiast rada, by porcjowany salceson niezwłocznie zamrozić, jak najbardziej słuszna.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja bym tak długo nie trzymał.Zawsze po zrobieniu pakuję próżniowo i mrożę.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Salceson w lodówce można przechowywać do 7-10 dni, zapakowany w próżni wytrzyma nieco dłużej, ja raz trzymałem 3 tygodnie. Najlepiej zamrozić porcje zapakowane próżniowo. W weekend zjedliśmy ostatni kawałek salcesonu ze stycznia.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.