EAnna Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Maja 2018 Bez problemu wytrzyma trzy miesiące To nie jest wg mnie dobra rada.Salceson to nie wędlina, która utraciła 40% wagi i można ją było przechowywać w lodówce tak długo.Zapakowanie "próżniowe" nic tu nie zmieni, ponieważ skład (gotowane podroby i mięsa) stanowi znakomitą pożywkę dla bakterii.A bakterie a raczej ich przetrwalniki są i spokojnie się rozmnożą.Mięsa zaczną wypuszczać sosik, nieco oślizły i swoisty zapaszek.Prosta droga do zatrucia pokarmowego.Natomiast rada, by porcjowany salceson niezwłocznie zamrozić, jak najbardziej słuszna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Maja 2018 Tak, jadłem bo zawieruszył mi się w lodówce pod innymi wyrobami. Zawsze piszę datę kiedy zrobiłem i miał ok trzech miesięcy. W smaku i wyglądzie był dobry. Teraz mrożę bo tak jak EAnna pisze lepiej nie kusić losu. Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Maja 2018 Ja bym tak długo nie trzymał.Zawsze po zrobieniu pakuję próżniowo i mrożę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Maja 2018 Masz rację Arkadiusz, ale bardzo lubię podrobowe i po prostu zjadłem bez jakichkolwiek skutków ubocznych Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Maja 2018 Salceson w lodówce można przechowywać do 7-10 dni, zapakowany w próżni wytrzyma nieco dłużej, ja raz trzymałem 3 tygodnie. Najlepiej zamrozić porcje zapakowane próżniowo. W weekend zjedliśmy ostatni kawałek salcesonu ze stycznia. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Maja 2018 dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.