Woytas Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4901 Opublikowano 30 Października 2020 Klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4902 Opublikowano 31 Października 2020 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4903 Opublikowano 31 Października 2020 Piękne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4904 Opublikowano 1 Listopada 2020 Czy wszystko peklowane na sucho ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4905 Opublikowano 1 Listopada 2020 Znając Grzegorza to tak.Ale niech się sam wypowie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4906 Opublikowano 1 Listopada 2020 w siatkach na mokro,żeby nie pomylić do parzenia Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4907 Opublikowano 2 Listopada 2020 ser z wiosny,ma wadę rozsadziło od środka ale w smaku super może dla tego,że za wcześniej zapakowałem próżniowo i nie dostatecznie się odgazował Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4908 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Tydzień minął, trzeba spróbować czy jadalne Edytowane 6 Listopada 2020 przez EAnna Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4909 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) A ten kawałek po prawej ,taki jaśniejszy w środku, to co to jest? Edytowane 6 Listopada 2020 przez tytan58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4910 Opublikowano 6 Listopada 2020 a co to jest to nie wiem,wynalazłem takie coś obok szynki ,,kulki,, od kilku lat to wycinam i wędzę.Wcześniej dodawałem do kiełbasy. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4911 Opublikowano 18 Listopada 2020 oooo ten już lepszy ser robiony chyba w maju lub czerwcu ( nie zapisałem daty ) tym to można się pochwalić, nawet dziurki są możliwe Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4912 Opublikowano 18 Listopada 2020 oooo ten Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4913 Opublikowano 18 Listopada 2020 tym to można się pochwalić, nawet dziurki są możliwe Doskonałe To są prawdziwe dziurki a nie "szlaki"; idealnie, z rzadka rozmieszczone Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4914 Opublikowano 18 Listopada 2020 Ładne dziurki.Używałeś kultur propionowych.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4915 Opublikowano 18 Listopada 2020 wstyd się przyznać bo nie wiem jakie to były kultury,leżały kilka lat w zamrażalce,znikły napisy,a miałem kilka fiolek zaczętych i chciałem je wykończyć.Jeszcze jedna została,którą używałem we wrześniu,zobaczę dopiero na wiosnę co wyjdzie.A wiosennych serów jeszcze kilka zostało,przez zimę będą zjedzone.Kiedyś jak robiłem sery to wszystko zapisywałem na serze a teraz zrobiłem się jakiś leniwy i idę na skróty.Trzeba będzie na wiosnę powrócić do starych nawyków.Kupię nowe kultury i wszystko będzie uporządkowane. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4916 Opublikowano 18 Listopada 2020 No same te ładne niepostrzępione dziurki się nie zrobiły .Właśnie jestem na etapie poważnego zajęcia się serami i dlatego pytałem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4917 Opublikowano 19 Listopada 2020 polędwica ostatnio wędzona żeby był pełny smak to zrobiłem masło do kompletu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4918 Opublikowano 20 Listopada 2020 zakąska jest to i kiszonka musi być Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4919 Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam,posiekane poszatkowane i co dalej?mieszanka wygląda na bardzo ciekawąpozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4920 Opublikowano 21 Listopada 2020 dalej jak przy kiszeniu ogórków tylko daję płaską łyżkę soli na 1l wody,mieszankę nakładam luźno nie ubijam,zalewam i odstawiam w ciepłe miejsce na 3-4 dni ( słoiki trzymam w misce bo będzie gazowanie i sok zacznie wyciekać,dzisiaj trochę odkręciłem słoiki i upuściłem gaz,może za dużo nalałem solanki ,,pod korek,, następnym razem naleję z centymetr mniej ) jak już ukiśnie to wstawię do lodówki. Składniki można komponować dowolnie dałem kapustę,buraki,marchew,ostra papryka,czosnek,kminek,można zrobić bez kminku jak ktoś go nie toleruje.Koleżanka daje więcej buraków,mniej kapusty i nie daje kminku. Kiszonka jest super,można jeść po 4-5 dniach.Jak ktoś woli bardziej kwaśne to trzeba poczekać jeszcze kilka dni. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4921 Opublikowano 23 Listopada 2020 Dziękuję i pozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4922 Opublikowano 23 Listopada 2020 Grzegorzu jeszcze mała rada,żeby dobrze odgazować to co dziennie trzeba lekko zamieszać widelcem dla dobrego odgazowania.Dzisiaj wstawiłem do lodówki,smak kiszonki i soku jest super. kolega mnie uraczył pomidorami więc trzeba zrobić sok Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4923 Opublikowano 23 Listopada 2020 Pod wrażeniem ???????????? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4924 Opublikowano 23 Listopada 2020 Witam,a wszystkie pomidory udało się przerobić?Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4925 Opublikowano 23 Listopada 2020 Składniki można komponować dowolnie dałem kapustę,buraki,marchew,ostra papryka,czosnek,kminek,można zrobić bez kminku jak ktoś go nie toleruje.Koleżanka daje więcej buraków,mniej kapusty i nie daje kminku. Buraki tarte tak jak marchew, nie są twarde po ukiszeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.