lukasF Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Lutego 2014 WitamMam pilne pytanie kupiłem dwa orozy wieprzowe do salcesonuMam pytanie o zapach. jeden pachnie tak dziwnie, taki specyficzny zapach.Kolor ciemnoczerwony. Drugi jest jaśniejszy i oprócz zapachu specyficznego towarzyży mu zapach lekko przydusznego ( czasami taki zapach wczówam jak długo wioę mieso w samochodzie w foli) Jak sprawdzić czy to można zjeść. a możne sobie odpuścić i wyrzucić. Kupiłem dziś w almie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Jak Ci śmierdzi wyrzuć.Miałeś pecha. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Lutego 2014 Wyrzucić najprościej . Obmyj w słonej wodzie a następnie pomocz również w słonej wodzie Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasF Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Lutego 2014 Ok. obmyję i namoczę. Powiedzcie mi a one powinny mieć taki mocny specyficzny zapach?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Lutego 2014 Mięso wieprzowe pewnie nie raz miałeś w ręku i ozory w niczym zapachem od niego nie mogą odbiegać. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasF Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Lutego 2014 ok. Dzięki Panowie. Zobaczę co będzie jak poleżą w solance Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Lutego 2014 Mięso wieprzowe pewnie nie raz miałeś w ręku i ozory w niczym zapachem od niego nie mogą odbiegać.To zależy co ostatnio jadła świnia Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dla mnie wieprzowina czy wołowina są bez zapachu podczas obróbki. Co innego stara baranina podczas smażenia czy gotowania.Śmierdzi, że aż pożygać się można....sorki za słowo, ale inaczej opisać się tego nie da. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lutego 2014 miro ..ja kupilam kiedys karkowke ze starego knura chyba byla ,bo to byl smrod niedoopisania:-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie miałem okazji z knura czuć zapachu, ale już na tym forum spotkałem się z opisami ..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dla mnie wieprzowina czy wołowina są bez zapachu podczas obróbki. Co innego stara baranina podczas smażenia czy gotowania.Śmierdzi, że aż pożygać się można....sorki za słowo, ale inaczej opisać się tego nie da. porzygać to może nie ...ale faktycznie daje mokrą sfilcowaną wełną - i po to został stworzony czosnek , aby zabić ten zapach (duuuuuużo) Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Lutego 2014 porzygać to może nie ...ale faktycznie daje mokrą sfilcowaną wełną - i po to został stworzony czosnek , aby zabić ten zapach (duuuuuużo) I tu bym się nie zgodził, rzeczą wiadoma jest, że czosnek jest dobry na takie razy jak zapach starej baraniny, ale według mojej wiedzy to najlepsze jest bejcowanie lub też tzw kruszenie stosowane od wieków przez myśliwych.Dodatkowo przy bejcowaniu mięsko kruszeje i nabiera smaku. Jednak nie ma to jak baranina z młodej owcy Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Lutego 2014 ,,,,,,sorki ......kruszenie w bejcy to rzecz oczywista...........dlategóż pominąłem ową czynność jako oczywistą Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-333879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Października 2014 Mięso z knura capi moczem i to nawet po usmażeniu.Ten zapach jest nie do pozbycia,czuć jak szlak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-374946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Października 2014 Trochę odgrzewamy temat, ale zafrapowała mnie ta wypowiedź: ...ale według mojej wiedzy to najlepsze jest bejcowanie lub też tzw kruszenie stosowane od wieków przez myśliwych Jeśli dobrze rozumuję, Kolega Baca, widzi różnicę, że proces bejcowania mięsa lub jego mrożenie nie jest takim kruszeniem jak na zdjęciu:http://bi.gazeta.pl/im/5/10605/z10605035Q,Bazanty.jpgPoszukałem trochę w sieci i nie znalazłem opisu warunków jakie trzeba spełnić przy takim kruszeniu dziczyzny i jak się z nią później obchodzić. Wszyscy piszą bejcowanie/mrożenie=kruszenie.Miło by było, jakby ktoś posiadający szerszą wiedzę na ten temat podzielił się nią z nami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9426-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-ozor%C3%B3w/#findComment-374950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.