Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. To spróbuję odpowiedzieć na pierwsze zdanie twojej wypowiedzi. Najbardziej martwi mnie to, że dożyliśmy czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, aby to, co mówią, nie obrażało głupców. Albert A. W tym przypadku w 100% zgadzam się z Grzegorzem, że proces technologiczny trzeba prowadzić tak, aby uzyskać oczekiwany produkt. Dodam, że nikt nie wspomina o szoku termicznym, który ma bardzo duży wpływ na twardość jelit w kiełbasach.
  3. „Grzegorz, z takiego surowca nic dobrego ci nie wyjdzie. Szkoda roboty! karkówka i żeberka na kabanosy? Odkąd świat światem, nigdy o czymś takim nie słyszałem.😂😥🤣
  4. Dzisiaj
  5. Dobre dobre te wilki hendi, dały radę żebra zmielone😉🤣.
  6. I tego się trzymaj. Od kilku lat kupuję tam jelita; jestem mega zadowolona. Poza tym mamy u Marcina zniżkę na hasło.
  7. Nie wiedziałem trzeba kupić następnym razem. Masz rację lokalny patriotyzm spoko i polecam. W Swojskim większość rzeczy kupuję przyprawy sitka mąki itp
  8. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Basiek oraz górników 🌼🍻
  9. Jeżeli rozplątywanie to nie problem to bierz pęczek po co przepłacać, natomiast ,,kabanosowe" no tu jest trochę zabawy, Swojscy mają tubowane które wychodzą trochę taniej niż w Jeluxie a też są łatwiejsze w użyciu. Patriotyzm lokalny przemawia za tym żebyś brał u siebie.
  10. szrekPL

    Wariacje bila72

    Super dzięki nie natknąłem się na to wcześniej, poczytam .
  11. bilu72

    Wariacje bila72

    Poczytaj tutaj
  12. By nie śmiecić nowym tematem. Co sadzicie o tych jelitach nowość w jeluxie. Jelita wieprzowe premium na pasku kraj pochodzenia Polska. Dałem coś 35zł za 20m. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia bo dopiero raz robiłem kiełbasę. I jelita pierwszy raz kupowałem u siebie na miejscu w Swojski wyrób. Ale było ciężko rozplątac i odmierzyć. A na pierwsze kabanosy kupiłem na pasku i mega wygodnie i szybko. Macie jakieś na to patenty?
  13. Wczoraj
  14. Kolacyjka
  15. Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś wobec tego za Twoje zdrowie zawieszę odwyk😉🤣.
  16. Nie zapomnij popić zacnym trunkiem 😁
  17. To może ja bo nigdy nie piekłem boczku w wędzarni albo dmucham na zimno albo parzę bo nie lubię gumy.😀 Najlepsze te z marketu 4 tygodniowe 🤣. No nic Janusz nie konsumuj tego białego marketowego świństwa ja za Twoje zdrowie zjem kawałek więcej czerwonego i też będzie dobrze😉. Dużo zdrowia życzę.
  18. No mogłeś tak wyglądać rzeczywiście....ale jakie to ma znaczenie
  19. Dokładnie.... A niech się ten w pierś uderzy kto nie "żarł" cieplutkiego boczku wyjętego prosto z wędzarni Pewnie wyglądałem jak troglodyta ociekający tłuszczem... w jednej kilo mięsa w drugiej pajda chleba 😂😁
  20. Znaczy "białe mięso" jest dozwolone 😂😂 . Powrotu do zdrówka życzę 👍
  21. szrekPL

    Wariacje bila72

    Dziękuję, czy inne konserwy tej wielkości i tego typu np. fasolka i temu podobne też w tym samym czasie?
  22. Na stronie głównej forum w linii wyszukiwania wpisujesz klipsownica. Możesz szukać Wszędzie lub Tematy. Naciskasz lupkę Może zmylił Cię komunikat: Nie znalazłeś tego, czego szukałeś? Należy przewinąć stronę w dół aby zobaczyć wyniki. W tym wypadku: Znaleziono 926 wyników Znaleziono 926 wyników
  23. bilu72

    Wariacje bila72

    60 min.od czasu odpowietrzenia.
  24. Pewnie że jest jak mniej MŻ to i nadzieja będzie. A jak człek przy wędzarni nie miał umiaru to teraz post. Zresztą już przed świętami 😄🤣
  25. szrekPL

    Wariacje bila72

    Drogi szybkowar ale fajny, jaki czas gotujesz puszki 850ml ? (bo to chyba takie)
  26. Ohoho..., no chyba że jest
  27. No i po chłopie😉😂. Ja w takiej sytuacji nie miałbym po co żyć no chyba, że jest nadzieja😉😂.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.