Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Dzisiaj
  3. Radosnych i Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia życzy Dziadek
  4. I to by było najprostsze i najzdrowsze. Wszelka wilgoć łatwiej by stamtąd ulatywała i całość po wędzeniu szybciej by schła 👍
  5. Zdrowych,spokojnych świąt Bożego Narodzenia życzy gontek 🎄
  6. Jak pachnie tak jak w Twojej masarni to długo nie postoi.
  7. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Tak uczynię, dzięki 😊
  8. Super pomysł. Przy świątecznym stole można się nią dzielić jak w wigilię opłatkiem 👍
  9. Muski

    Szrekowa zadyma

    Zamień na miód wielokwiat 😉
  10. Dobrze prawi. Lepsza wełna. No i bym zrezygnował z tej rury.
  11. Ps. Termometry w tych miejscach co masz, są bez sensu. Tym w drzwiach, wcześniej czy później zrobisz sobie krzywdę.
  12. Nie wszystko z budowy domu jest dobre do budowy wędzarni. Jak chcesz dodatkowo izolować między deskami, to ja bym zastosowała wełnę skalną.
  13. Wczoraj
  14. Polecam z Twojego przepisu #540 strona 22...bajka
  15. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Tak jest bardzo dobry, sosem zasugerowałem się właśnie z Twojego postu o studiach córki więc poszperałem w necie... sos podszedł także do ryb smażonych, łososia oraz dorsza w cieście, wszyscy się generalnie zajadali i bardzo chwalili... wchodzi na stałe w repertuar...
  16. Witam ponownie na chwilę obecną jest deska dębowa 2 cm po ostatnim wędzeniu przy temperaturze +2stC i silnym wietrze stwierdziłem, że trzeba coś pokombinować aby dymienie nie było tak uciążliwe w takich okolicznościach przyrody. Po o czytaniu forum odnośnie dodatkowej izolacji termicznej stwierdziłem że najlepiej dołożyć od wewnątrz deskę i zostawiać wolną przestrzeń z powietrzem. Ale mam kawałem tej maty i taki pomysł aby wyglądało to tak: deska zew. dębowa 2 cm; mata 5 mm; 2,5 cm powietrze; dokładam deskę pióro wpust olcha 1,6 cm. I jak teraz to widzicie? Wędzarnia wygląda jak niżej.
  17. Napisał że dwie deski plus taka izolacja. Dzięki takiemu układowi może ścianka uzyskać lepszą termikę. Może to być nie głupie ale ... Moim zdaniem wszystko zależy od wędzarni jak została wykonana i z jakich materiałów.
  18. siwydymek

    Mięso dzika

    Mam nadzieję, że wyciąłeś i wyrzuciłeś? Osobiście nie próbowałem, ale podobno psują smak, więc lepiej się pozbyć🤐
  19. siwydymek

    Mięso dzika

    Mój okoliczny Zakład Weterynarii nie bada na ASF, co widać na świadectwie badania.
  20. Czy znasz współczynnik przenikalności ciepła przez tę cienką izolację? 5 mm to mało nawet dla dobrych izolatorów
  21. Muski

    Szrekowa zadyma

    No i cieszę się, że Wam odpowiada. Kiedyś córka też przywiozła ze Szwecji podobny przepis na słodki sos , ale myślę ze smaczny jest też bez tych wynalazków
  22. Grawlax - gotowy
  23. Radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku oraz szampańskiej zabawy sylwestrowej życzy Grzegorz
  24. Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla całej wędzarniczej braci 🌲🎁
  25. Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych !!!!!! oraz, żebyśmy się wszyscy spotkali w tym zacnym gronie za rok !!!!!!!!!!!!😍
  26. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Gravlax podpatrzony u Muskieg, pycha dorobiłem sosiwo hovmastarsas z jakiejś tematycznej strony razem mega....dziękuję za podpowiedzi☺️ hovmästarsås Składniki 3 łyżki Musztarda 1 łyżka musztarda dijon 1 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sól 1/2 łyżeczki czarny pieprz 2 łyżeczki czerwony ocet winny 200ml olej 100 ml posiekany koper
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.