Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Dołączył do społeczności: Kotdrzej
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
bilu72 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Ja zaopatruje się tutaj ale osobiście na hurtowni,ceny wtedy są inne niż w sprzedaży internetowej. https://robimyswojskie.pl/ Swojski Wyrób też się u nich zaopatruje. -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
W zasadzie ja też🤣. Waldek potwierdzi, że Ooodziwo podczas nadziewania żadna kość nie przedziurawiła jelita🤣. Patrzaj jednak coś nam wyszło🤣. Jeszce nie wim co i jak ale wyszło🤪. - Dzisiaj
-
Smaki Agi i Grzewloda
Muski odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Wszystko przed Tobą 🤣 -
Mam wędzarnię elektryczną z dymogeneratorem. seperatorem dymu , płynną regulacją ilości dymu oraz nawiewu i chciałem się z Wami podzielić informacjami , lecz nie umię zmiejszyć pliku i za każdym razem mi odrzuca.
Wędzarnia działa perfekcyjnie i aby coś nie wyszło, to trzeba by było chcieć to specjalnie spaprać.
Pozdrawiam
-
Dołączył do społeczności: Bodzio86
-
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
karolszymczak odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
Czyli hartowanie tak?Wkładanie wędlin bezpośrednio po parzeniu do zimnej wody? -
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
SZCZEPAN odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
To spróbuję odpowiedzieć na pierwsze zdanie twojej wypowiedzi. Najbardziej martwi mnie to, że dożyliśmy czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, aby to, co mówią, nie obrażało głupców. Albert A. W tym przypadku w 100% zgadzam się z Grzegorzem, że proces technologiczny trzeba prowadzić tak, aby uzyskać oczekiwany produkt. Dodam, że nikt nie wspomina o szoku termicznym, który ma bardzo duży wpływ na twardość jelit w kiełbasach. -
Smaki Agi i Grzewloda
SZCZEPAN odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
„Grzegorz, z takiego surowca nic dobrego ci nie wyjdzie. Szkoda roboty! karkówka i żeberka na kabanosy? Odkąd świat światem, nigdy o czymś takim nie słyszałem.😂😥🤣 -
Dołączył do społeczności: Tomas123
-
Dołączył do społeczności: ZenSte
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Dołączył do społeczności: penny7
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
EAnna odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
I tego się trzymaj. Od kilku lat kupuję tam jelita; jestem mega zadowolona. Poza tym mamy u Marcina zniżkę na hasło. -
Gdzie polecacie zakupić jelita?
Dawidk1 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Nie wiedziałem trzeba kupić następnym razem. Masz rację lokalny patriotyzm spoko i polecam. W Swojskim większość rzeczy kupuję przyprawy sitka mąki itp -
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Basiek oraz górników 🌼🍻
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
szrekPL odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Jeżeli rozplątywanie to nie problem to bierz pęczek po co przepłacać, natomiast ,,kabanosowe" no tu jest trochę zabawy, Swojscy mają tubowane które wychodzą trochę taniej niż w Jeluxie a też są łatwiejsze w użyciu. Patriotyzm lokalny przemawia za tym żebyś brał u siebie. -
Super dzięki nie natknąłem się na to wcześniej, poczytam .
-
Poczytaj tutaj
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
Dawidk1 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
By nie śmiecić nowym tematem. Co sadzicie o tych jelitach nowość w jeluxie. Jelita wieprzowe premium na pasku kraj pochodzenia Polska. Dałem coś 35zł za 20m. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia bo dopiero raz robiłem kiełbasę. I jelita pierwszy raz kupowałem u siebie na miejscu w Swojski wyrób. Ale było ciężko rozplątac i odmierzyć. A na pierwsze kabanosy kupiłem na pasku i mega wygodnie i szybko. Macie jakieś na to patenty? -
Dołączył do społeczności: lepricon
-
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: George.Homolka
-
Dołączył do społeczności: Tomasz Q
-
Dołączył do społeczności: Damian933
-
-
mooseIII obserwuje zawartość Tusiaczkowe wyroby....
-
Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś wobec tego za Twoje zdrowie zawieszę odwyk😉🤣.
-
Nie zapomnij popić zacnym trunkiem 😁
-
To może ja bo nigdy nie piekłem boczku w wędzarni albo dmucham na zimno albo parzę bo nie lubię gumy.😀 Najlepsze te z marketu 4 tygodniowe 🤣. No nic Janusz nie konsumuj tego białego marketowego świństwa ja za Twoje zdrowie zjem kawałek więcej czerwonego i też będzie dobrze😉. Dużo zdrowia życzę.
-
No mogłeś tak wyglądać rzeczywiście....ale jakie to ma znaczenie
-
Dokładnie.... A niech się ten w pierś uderzy kto nie "żarł" cieplutkiego boczku wyjętego prosto z wędzarni Pewnie wyglądałem jak troglodyta ociekający tłuszczem... w jednej kilo mięsa w drugiej pajda chleba 😂😁
-
Znaczy "białe mięso" jest dozwolone 😂😂 . Powrotu do zdrówka życzę 👍
-
Dziękuję, czy inne konserwy tej wielkości i tego typu np. fasolka i temu podobne też w tym samym czasie?
