Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Dziękuję za podpowiedź. W pierwszym poście mamy podane przyprawy: Przyprawy 1. Pieprz 50g 2. Kolendra 20g 3. Czosnek św. 50g 4. Jałowiec 15g 5.Gałka muszkatołowa. 15g Są to ilości na 10kg surowca, dobrze rozumuję? Czyli na 5kg surowca daję 25g pieprzu, 10g kolendry, czosnek świeży 25g itd? Czy to są wartości podane na kg surowca? Czosnek świeży w jakiej postaci? Może być starty na tarce? Pozostałe jałowiec gałka pieprz oczywiście mielone. Czy do przy wybieraniu dać zimnej wody? Ile?
  3. Przedstawiam końcowy i ostateczny projekt naszego kalendarza na rok 2026:
  4. Dzisiaj
  5. przelew zrobiony
  6. Przelew zrobiony
  7. Ten boczuś z przyprawami i koperkiem jako główne tło to super aranżacja do tego kalendarza
  8. Przelew zrobiony.
  9. Wczoraj
  10. Nie no nie znam nikogo kto by powiedział ,,nie no stary jem mięso, ale nie lubię boczku"
  11. Kombinat pracuje oddycha buduje...
  12. Mnie tez najbardziej podoba sie to zdjęcie z boczkiem i koperkiem 😊
  13. Święta są już tuż za pasem. Zmęczenie daje o sobie znać, a najtrudniejsze chwile dopiero przed nami. Mimo wszystko musimy wytrwać i dotrwać do końca.
  14. Bagno

    kabanosy z muflona

    Skoro mięso z muflona jest podobne do owcy to należy zastosować przyprawy przydatne do wyrobów z baraniną. Osobiście wykonałbym kiełbasy podsuszone tj. myśliwska, jałowcowa etc.
  15. No i bardzo ładnie na weekend będzie w czym "nazbierać dymu"👍. Widzę, że zaniedbałeś ostatnio panującą futurystyczna modę w budownictwie wędzarni😉😂. Jednak coś klasyka to klasyka 👍.
  16. Coraz bliżej końca budowy 😉
  17. Super
  18. Witam , można prosić o dokładniejsze zdjęcia podłączenia sterownika nadziewarki do kiełbasy , z góry dziękuje

  19. Wpłata poszła.
  20. Masz rację Waldku.
  21. Smaczne mięso , trochę chude ale smaczne. Trzeba delikatnie obrabiać podobnie jak pierś z kurczaka.
  22. Raczej reklama strony w stopce.
  23. Bot?
  24. Jeszcze tylko rok w główce i poprosiłem o zmianę koloru tła pod kalendariami i ramek z czarnego na brąz.
  25. Witam czy jeszcze aktualna wędzarka
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.