Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. KinZonKill

    Mięso dzika

    Cześć. Dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłem kiełbasę z dzika. I podczas rozbioru dzika w jego mięsie było takie dziwne zgrupowania. Co to może być?
  3. Znalazłem ten przepis, jakieś sugestie/podpowiedzi ? bo będziemy robili pierwszy raz ☺️
  4. Dzisiaj
  5. Łososie?
  6. Miałem kiedyś wędzenie tej wielkości, właśnie przerobioną na elektryczną. 6kg kiełbasy to było max ile byłem w stanie włożyć, żeby w miarę równo łapała kolor. Idealnie było 4-5kg. Powyżej efekt był podobny jak opisujesz - suszenie kiełbasy a nie wędzenie... Dym opływał cały wsad naokoło i kotlował się w górnej części. Teraz już wiem, że lepiej dwa razy wędzić niż przeładować wędzarnie choćby o jedno pęto. PS. Teraz dalej mam 50x50 ale wysokość 140 - wchodzi dwa poziomy 😁
  7. Nie zapomnij usunąć z nich wiazigę/strunę.
  8. Szczupak żerujący w ławicy sielawy😉😀.
  9. Nie , z łososia
  10. Gravlax z jesiotra?
  11. Oczywiście ma żeński zespół, a on pracuje w nim jako rodzynek.😁
  12. Prosty smakołyk ........
  13. quadro555

    Znalezione w sieci

    Za komuny widziałem szynki wędzone w pończochach. Czarne były na wierzchu, potem fachowcy zdejmowali pończochy i już czarne nie było.
  14. MariuszB

    Znalezione w sieci

    Chyba że tak😉
  15. quadro555

    Znalezione w sieci

    Już masz zapakowany. 😁
  16. Na tyle meduz ile potrzeba lornet? 😂
  17. MariuszB

    Znalezione w sieci

    Jaki jest sens wędzić w papierze?
  18. Mam problem z dodawaniem zdjęć, ciągle pojawia się komunikat, że plik jest za duży.
  19. Niby po co, jak zaliczysz praktyki u Halusi podczas wypieku smacznych rogalików to będziesz samodzielnym mistrzem tak jak Karol. Zapisz się na zlot bo tylko na zlotach Mistrzyni Halinka prowadzi praktyki.
  20. Oczywiście dział garmażerki funkcjonuje na pełnych obrotach, z pełnym zaangażowaniem zespołu.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.