Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Znalazłem ten przepis, jakieś sugestie/podpowiedzi ? bo będziemy robili pierwszy raz ☺️
-
Dołączył do społeczności: dexi10
- Dzisiaj
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Ilość wędzonych kiełbas w wędzarni
grim_reefer odpowiedział(a) na Robert2008k temat w Kiełbasy grube
Miałem kiedyś wędzenie tej wielkości, właśnie przerobioną na elektryczną. 6kg kiełbasy to było max ile byłem w stanie włożyć, żeby w miarę równo łapała kolor. Idealnie było 4-5kg. Powyżej efekt był podobny jak opisujesz - suszenie kiełbasy a nie wędzenie... Dym opływał cały wsad naokoło i kotlował się w górnej części. Teraz już wiem, że lepiej dwa razy wędzić niż przeładować wędzarnie choćby o jedno pęto. PS. Teraz dalej mam 50x50 ale wysokość 140 - wchodzi dwa poziomy 😁 -
Dołączył do społeczności: markus-01
-
Dołączył do społeczności: Ksdhomie
-
Arexx obserwuje zawartość Popsuta zalewa peklująca - wymiana na solankę o jakim stężeniu
-
Nie zapomnij usunąć z nich wiazigę/strunę.
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Szczupak żerujący w ławicy sielawy😉😀. -
Nie , z łososia
-
Dołączył do społeczności: ziel44
-
Smaki Agi i Grzewloda
quadro555 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Zjadłbym i taki 😁 -
Gravlax z jesiotra?
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Dołączył do społeczności: Ciampel
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Za komuny widziałem szynki wędzone w pończochach. Czarne były na wierzchu, potem fachowcy zdejmowali pończochy i już czarne nie było.
-
Chyba że tak😉
-
Już masz zapakowany. 😁
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
quadro555 odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
-
Jaki jest sens wędzić w papierze?
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Mam problem z dodawaniem zdjęć, ciągle pojawia się komunikat, że plik jest za duży. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Niby po co, jak zaliczysz praktyki u Halusi podczas wypieku smacznych rogalików to będziesz samodzielnym mistrzem tak jak Karol. Zapisz się na zlot bo tylko na zlotach Mistrzyni Halinka prowadzi praktyki. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
szrekPL odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Karol ma jakiś zespół? -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Salceson to już w tym roku ostatnia produkcja wyrobów podrobowych. Zostały jeszcze szynki i kiełbasy, ale można się pocieszać, że to już finisz i jesteśmy na końcówce pracy.
