Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: Kaku18
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Jadwinia - Yerba odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
A i Krzysiek ma nowego pracownika na te gorące dni 😁 -
To są ilości na 10kg, podziel sobie przez 10 i będziesz miał na kilogram. Ja czosnek wrzucam do kielicha i blenduje razem z odmierzoną woda jeśli jest w przepisie albo z minimalną żeby tylko blender miał co zmielić. Zastanawia mnie tylko ilość kolendry na kilogram, dla mnie zdecydowanie za dużo ja daje max 0.6g ale nie mój przepis więc nie będę podważał.
-
Bardzo ładny
-
Dziękuję za podpowiedź. W pierwszym poście mamy podane przyprawy: Przyprawy 1. Pieprz 50g 2. Kolendra 20g 3. Czosnek św. 50g 4. Jałowiec 15g 5.Gałka muszkatołowa. 15g Są to ilości na 10kg surowca, dobrze rozumuję? Czyli na 5kg surowca daję 25g pieprzu, 10g kolendry, czosnek świeży 25g itd? Czy to są wartości podane na kg surowca? Czosnek świeży w jakiej postaci? Może być starty na tarce? Pozostałe jałowiec gałka pieprz oczywiście mielone. Czy do przy wybieraniu dać zimnej wody? Ile?
-
-
przelew zrobiony
-
Przelew zrobiony
-
Dołączył do społeczności: Grzegorz O.
-
Dołączył do społeczności: Slawas97
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
-
Ten boczuś z przyprawami i koperkiem jako główne tło to super aranżacja do tego kalendarza
-
Słonina wędzona
bilu72 odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
-
Przelew zrobiony.
- Wczoraj
-
Nie no nie znam nikogo kto by powiedział ,,nie no stary jem mięso, ale nie lubię boczku"
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
szrekPL odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Kombinat pracuje oddycha buduje... -
Mnie tez najbardziej podoba sie to zdjęcie z boczkiem i koperkiem 😊
-
Kanada obserwuje zawartość PEKLOWANIE SZYNEK SPOSOBEM NASTRZYKOWYM
-
Dołączył do społeczności: pawel8264
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Święta są już tuż za pasem. Zmęczenie daje o sobie znać, a najtrudniejsze chwile dopiero przed nami. Mimo wszystko musimy wytrwać i dotrwać do końca. -
Skoro mięso z muflona jest podobne do owcy to należy zastosować przyprawy przydatne do wyrobów z baraniną. Osobiście wykonałbym kiełbasy podsuszone tj. myśliwska, jałowcowa etc.
-
Dołączył do społeczności: karmis
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
mamuśka odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Ale świeżynka. -
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
Grzewlod odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
No i bardzo ładnie na weekend będzie w czym "nazbierać dymu"👍. Widzę, że zaniedbałeś ostatnio panującą futurystyczna modę w budownictwie wędzarni😉😂. Jednak coś klasyka to klasyka 👍. -
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
Tomasz_65 odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
-
Dołączył do społeczności: jarniK
-
Dołączył do społeczności: Paweł998
-
Super
-
Witam , można prosić o dokładniejsze zdjęcia podłączenia sterownika nadziewarki do kiełbasy , z góry dziękuje
-
Wpłata poszła.
-
Marek Wiktor obserwuje zawartość grzechu913
-
Dołączył do społeczności: martawie
-
Masz rację Waldku.
-
Smaczne mięso , trochę chude ale smaczne. Trzeba delikatnie obrabiać podobnie jak pierś z kurczaka.
-
Dołączył do społeczności: KrzysztofStefanski
-
Dołączył do społeczności: ostry2810
-
Raczej reklama strony w stopce.
