Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      6

    • Postów

      11 041


  2. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      4

    • Postów

      4 282


  3. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      12 156


  4. Maciekzbrzegu

    Maciekzbrzegu

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 776


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 04.02.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Dawno nic nie wrzucałam, a dzisiaj taki spontan.😋 Drożdżóweczki owocem mango.
    5 punktów
  2. Serdecznie dziękujemy za miłe słowa 🙂, powtórzę Agnieszce żeby jutro nie zapomniał wypełnić losu 😉. Też miałem okazję skosztować kawalek z serii Szwarcwaldzkiej 😋.
    2 punkty
  3. Spoko. Samokrytykę złożyłeś 😁. Jak znam Grzesia to nie będzie zazdrosny o sukces Agi. Torty Agi to mistrzostwo . Tak samo jak wędliny Grzesia
    2 punkty
  4. Mała degustacja śmierdziuszków kol. Zofintal może coś więcej powiedzieć o smakach😋.
    1 punkt
  5. Nie tylko jedna Reniu. Jak przyjedziesz do mnie na ferie to upiekę🤗, świeżutkie najlepsze Kochana.
    1 punkt
  6. Co by nie pisał Grzegorz, to wiem jedno TORTY AGI SMAKUJĄ JAK SZÓSTKA w TOTKA
    1 punkt
  7. Zapodziała mi się 😉 Jak najbardziej zjadliwa, ale skórki i wywar to nie moje smaki 🙃
    1 punkt
  8. SUROWIEC -słonina z dzika PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -jakakolwiek mieszanka przypraw do słoniny najlepiej ze wschodu (Ukraina -Białoruś ). Taka przyprawa najczęściej jest z solą więc dajemy jej 20g/kg. Natomiast jeżeli jest bez soli bo takie też bywają lecz jest ich zdecydowanie mniej i ciężko je zdobyć to takiej przyprawy dajemy 2-3 g/kg i soli 18 g/kg .Tak samo postępujemy jeżeli używamy jakiś innych przypraw co lubimy, wtedy też dajemy 18 g/kg soli i swoje przyprawy w zależności od swoich upodobań -trzy ząbki czosnku na kg słoniny -puszki, słoiki zamykarka do puszek Ps. Proszę się nie sugerować słoniną WP tam soli idzie znacznie więcej więc do dzika zalecam dawać tyle co napisałem w przepisie. WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, które mamy użyć. Osobiście miałem przyprawę ukraińską jest to mieszanka przypraw z solą. Takie przyprawy zalecam użyć w ilości 20 g/kg. Natomiast jeżeli używamy soli i przypraw osobno to soli 18 g/kg, a przyprawy to już według siebie. Układamy ściśle w słoikach lub puszkach, które zamykamy i pozostawiamy na 1-2 dni w lodówce w temp.4-8 stopni. Następnie sterylizujemy w szybkowarze przez 60 min. Po tym czasie wyłączamy gaz i gdy spadnie ciśnienie wyjmujemy puszki i schładzamy w zimnej wodzie około 60 min. Dalsze wychładzanie robimy w lodówce.Wyrób jest delikatny i mięciutki można nawet posmarować chlebek taką słoninką. Najlepiej smakuje z odpowiednim dobrym trunkiem procentowym:)
    1 punkt
  9. Artykuł pochodzi z czasopisma Brać Łowiecka.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.