Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      9

    • Postów

      2 614


  2. chudziak

    chudziak

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      7 825


  3. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 246


  4. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 557


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 06.10.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ser wędzony a'la Bogumił Sztuczka...bez orzechów, reszta zgodnie z przepisem...smaczny, robiony w zeszłą niedziele, smak i zapach dymu trzyma się dobrze.
    3 punkty
  2. Papryka z miodem Zalewa: - 4 szklanki wody -1 szklanka octu 10% -pół szklanki cukru -2 łyżki miodu -1 łyżka soli -ziele ang., pieprz czarny, listek laurowy Zalewę zagotować, wystudzić, zalać paprykę i pasteryzować ok 10minut. U nas szklanka ma 250ml a łyżka dość duża 22g soli wlazło , ziele, listek i pieprz tu niestety ilość na tzw oko , 4/6 listki,ziele 6/8 szt, pieprz 12/15 ziaren .
    3 punkty
  3. Papryki jak chce bez skórki podpiekam (tak jak Ty) na grillu, albo nad palnikiem gazowym (kuchnia, taboret i palnikiem od papy też można). Jak tak się opiecze na ciemno to takie cieplusie wrzucam do torebki (końcówki torebki zawiążę, czy podwinę). Skórki z chodzą jak ta lala. Za tą Lutenicę masz podziękowania od mojej Ani. Ona takie dania wciąga bez mięsa i jest zachwycona.
    1 punkt
  4. Czy ja wiem jakoś szybko znikają😋.
    1 punkt
  5. No patrz jaka zbieżność, u nas ma tyle samo 😜😁
    1 punkt
  6. Od samego Borniaka - ze zlotu Jubileuszowego . Tak mi powiedział właściciel
    1 punkt
  7. Osz Ty potworze 😜. Miałam już nie robić słoików, ale smaka zrobiłeś i muszę zrobić. 😚
    1 punkt
  8. Piękne plany...panie Waldku pan nie zwleka...
    1 punkt
  9. Ja też czekam, aż Waldek kupi 300l, wtedy starego Borniaka przerobimy na fermentator.
    1 punkt
  10. Zupa krem z dyni Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.