Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      4

    • Postów

      4 282


  2. Todek

    Todek

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 709


  3. chudziak

    chudziak

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 825


  4. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 612


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 31.10.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Jak masz praskę z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością to możesz nie używać worków.
    2 punkty
  2. I nie tylko. Ogórki kiszone też mam w blaszance.
    1 punkt
  3. No no, nie zdziwię się jak jeszcze nauczysz się od Todka np. blacharki mięsno rybnej. Todek jest specem od koserwacji blaszanej👍. Pewnikiem nową zabawkę tj. puszkarkę niebawem kupisz🤔. Jak to w naszym hobby bywa kolejka potrzenych zabawek jest długa np. zakup cyrkulatora do SV umożliwi wyrobą parzonym wejść na wyższy lewel smaku😋 itd. itd.....
    1 punkt
  4. Ha ha ha Ale nie ma problemu, pytaj. Jak będę wiedział to odpowiem.
    1 punkt
  5. Przy mokrym peklowaniu ilość peklosoli odnosimy do ilości wody czyli jakie stężenie ma mieć solanka a nie do wagi miesa. . I stosujemy 0,4 litra solanki na kilogram peklowanego mięsa ( choć ja uzywam zwykle 0,5 litra solanki na kg mięsa .
    1 punkt
  6. A ja używam praski do której w dodatku "farsz" wkładam w osłonce - w osłonce bo jednak jakiś tam wyciek soku/płynu jednak jest a w prasce bo wolę prostokątny przekrój wyrobu niż okrągły 😁
    1 punkt
  7. Naprawdę? I znowu wtopa 😞 A mówiłem ,że zanim coś napiszesz to zapoznaj się dokładniej z tematem .
    1 punkt
  8. Niby dlaczego nie dodaje🤔.
    1 punkt
  9. Nowa zabawka kupiona i już po pierwszym teście, goloneczka ☺️
    1 punkt
  10. Nie robię żadnej mieszanki 50/50 - stosuję tylko samą peklosól bez eksperymentowania ze zdrowiem więc zawartość soli w soli mnie nie interesuje. ps. jedyną kwestią pozostaje czy ktoś jest mniej lub bardziej słonolubny lecz metodą prób i błędów bez problemu uzyskamy odpowiadający nam próg słoności.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.