Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      8

    • Postów

      3 380


  2. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      3 956


  3. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 282


  4. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 158


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 08.11.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Mamuśka ognia To niedopuszczalne, żeby w "naszym" fachu kiszki marsza grały Już są
    4 punkty
  2. Dzisiaj kabanosy. Były, były, ale się skończyły... Teraz znowu będą
    4 punkty
  3. Beczkę proponuje zalać "tuszem drukarskim" i potrzymać do następnego kiszenia. Barwniki przejdą do roztworu.
    1 punkt
  4. Taniny będą jeszcze jakiś czas wychodzić, żeby było ich mniej zalewaj i zlewaj wodę z beczki każdego dnia aż do kiszenia. Nie polecam żadnych środków chemicznych. Jakby to była beczka do wina to wtedy należy spalić knot.
    1 punkt
  5. Ja bym jednak radził kapustę zakisić w worku foliowym. Beczkę za drugim razem zalewa się wodą o temp.70C ale przecież wiesz.
    1 punkt
  6. Wsadź ją w worek, garbniki dębu jeszcze długo będą wychodzić . Nie jest szkodliwy , ale kolorek kapuchy będzie ciemniejszy. Ubijanie w formie deptania nogą trochę słabe może być. Kapucha przy 3/4 ilości musi zacząć pokazywać sok. Jeśli nie to za 2-3 godziny znowu ubić i będzie.
    1 punkt
  7. Dla odmiany i chwilowej odskoczni od mięsa dzisiaj powstały Rolmopsy wg Maxella, udało kupić się takie do smażenia, zalane zalewą końcową poczekają chwilunie choć nie powiem były próby na każdym etapie i już są smaczne....☺️
    1 punkt
  8. Test utraty masy salami 33%.Jeszcze przynajmniej tydzień.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.