Skocz do zawartości

Ranking

  1. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      6

    • Postów

      2 465


  2. arkadiusz

    arkadiusz

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      13 366


  3. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      7 135


  4. EAnna

    EAnna

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      12 686


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 05.12.2024 w Odpowiedzi

  1. Nduja wg przepisu Muski, teraz chwilowo na balkon a jutro na miesiąc do lodówki.
    3 punkty
  2. Moje zdanie jest ogólnie znane. Byłem nawet za niewielką opłatą za korzystanie z zasobów forum.I żeby była pełna jasność. Nie udostępniam wszystkim, wszystkiego , ale znam przypadki ,że nowi uczestnicy tego forum nieraz sami przyznają się do tego ,że nabijają sobie bezproduktywne posty celowo żeby mieć dostęp do zasobów.Jak widać jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Jestem mimo wszystko za utrzymaniem obecnych zasad.
    3 punkty
  3. Na święta myśliwska Po 5 dniach podsuszania I przy okazji pierś z indyka
    2 punkty
  4. Przepraszam, zapomniałam o tej zasadzie Jestem za podtrzymaniem blokady. Dla miłych i zaangażowanych nowicjuszy zawsze można udostepnić przepis tak, jak zrobił to @arkadiusz
    2 punkty
  5. 2 punkty
  6. Czyli, 2 dni w temp pokojowej później 5/6 dni w lodówce i po tym czasie mogę podzielić na kulki do Vacum i dalej do lodówki.
    1 punkt
  7. Nie wiem co ty tam robiłeś że stwardniał, ale mam nadzieję że to zjawisko nastąpiło dzięki żonce 😉 🤭
    1 punkt
  8. Dzisiaj i jutro wisi w kuchni. Potem do lodówki na 4-5 dni i vacum na miesiąc do lodówki
    1 punkt
  9. No powiem Ci tak, zje to moja młodzież bo już wiedzą że zrobiłem a jak się okazało oni to już znają, ja próbowałem podczas wyrabiania i dzisiaj przy nabijaniu jest bardzo smaczne, ostre mocno ale bez szaleństwa, jako dodatek do pizzy i makaronów będzie super ale nie byłbym sobą gdybym nie położył na świeżym chlebku...
    1 punkt
  10. Brawo ciekawe tylko kto to zje 😀
    1 punkt
  11. Z racji tego że nie wiemy czy nowa osoba ma dobre zamiary, a inaczej mówiąc to czy nie zarejestrowała się na forum tylko po to, aby skorzystać właśnie z takich przepisów (i udostępnić dalej) to ja bym zostawił tak jak jest.... ale ty tu szefem więc decyzja należy do ciebie.
    1 punkt
  12. Ha...Panowie i Panie, mam i ja, czy teraz doba w temp pokojowej ? a jutro w kichę? tylko upewniam ... aha spróbowałem na żywca, bo przy wyrabianiu w nosie kręciło no i powiem tak...Niech moc będzie z nami ( super w smaku tak poza tym ) Bardzo dziękuję za ten przepis podejrzewam że będzie powtórka bo tylko kilogram zrobiłem ....
    1 punkt
  13. Skoro Maxell chciał to i ja zamieszczę swój przepis. Mam tylko to zdjęcie. Dla niewtajemniczonych kiełbasa to to pośrodku. 😀 Skład surowcowy to piersi z kurczaka i mięso z ud. Klasa 1 - pierś z kurczaka 75% klasa 3 - mięso z uda kurczaka 25% peklowanie 18gr/kg, rozdrabnianie: piersi krojone w kostkę jak leci, uda na sicie 4 (maszynka nr 😎 przyprawy: pieprz ziołowy 2gr/kg czosnek niedźwiedzi 1gr/kg kolendra mielona 0,5gr/kg marynowany pieprz zielony 5gr/kg osłonki białkowe fi55 osadzanie w temp.pokojowej 1-2 godziny osuszanie w wędzarni 40C do ciepłej w dotyku wędzenie w temperaturze 50*C około 4 godziny pieczenie w piekarniku temp 90*C do temperatury 72*C w środku batonu. Pod rusztem podłożona blaszka z wodą.
    1 punkt
  14. Witam. Po kilku latach wracam do wędzenia. Niestety jestem zawiedziony tę stroną . Mało czytelna nie potrafię się tu odnaleźć. Tym bardziej zawiedziony że kilka lat temu wychowałem się na tej grupie . Wszystko było proste łatwe i czytelne. A chodzi mi tylko o kalkulator do obliczania stężenia i ilości zalewy peklującej. Kiedyś był tu fajny kalkulator. Teraz nie mogę go znaleźć
    -2 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.