Skocz do zawartości

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 094


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      1

    • Postów

      3 380


  3. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      11 003


  4. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 094


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 17.12.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Żadnych tłuszczy nie spala się podczas wędzenia!
    1 punkt
  2. Ja używam pojemników GN 1/2,GN1/3 o wysokościach 150mm oraz 200mm w wolne przestrzenie jeśli są wkładam woreczek z wodą a dociskam dedykowanym do pojemników ociekaczem. Czasami używam też worków i zamykarki próżniowej...
    1 punkt
  3. Dokladnie tak. Jeszcze zrębki nabyte w SuperSmoke też dają radę. Z innymi raczej będziesz miał problem.
    1 punkt
  4. Żartujesz , nie ma na forum smakoszy wędzonek wędzonych olejem. Tak pod warunkiem, że znajdziesz rębak lub inne urządzenie, które robi wiórki o tak małej granulacji.
    1 punkt
  5. Fermentacja trwała około 48 godzin. Salami zaszczepione pleśnią. Dwa batony wiszą na hakach, jeden (większy) jest pod prasą.
    1 punkt
  6. Przy 4 dniowym ! - i jeszcze temperatura peklowania . Może spróbuj inaczej - jęśli tabela DZIADKA jest dla słonolubnych - odejmij na początek 1 % - i sprawdź - lub zapekluj w różnych pojemnikach z malejącą ilością PEKLOSOLI w % np. 1. DZIADKA 2.DZIADKA -1% 3.DZIADKA -2% na tym bym poprzestał - i znajdziesz swoją słoność . oczywiście moczenie po peklowaniu w solance - zmniejszy Ci słoność -ale nigdy nie będziesz wiedział jaki jest Twój próg słoności
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.