Skocz do zawartości

Ranking

  1. quadro555

    quadro555

    Użytkownicy


    • Punkty

      6

    • Postów

      1 889


  2. Yerba1

    Yerba1

    ***SPONSOR JUBILEUSZU***


    • Punkty

      5

    • Postów

      4 105


  3. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      5

    • Postów

      4 094


  4. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      5

    • Postów

      2 465


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 22.12.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Mało tego ale na Święta wystarczy. Jeszcze będzie pieczona polędwica i boczek 🥓. Szynki i wędzonka ze schabu bez kości do parzenia sous vide, polędwice ( dosmaczane jedna pieprzem czarnym a druga czosnkiem granulowanym) do konsumpcji na surowo.
    5 punktów
  2. Rzutem na taśmę trochę śląskiej z 16-ki
    5 punktów
  3. Starocie z najgłębszych wykopalisk chłodni o których wspomniałem w jednym z wpisów kierowanym do Ani.
    3 punkty
  4. Szyneczki gotowe...😊
    2 punkty
  5. Bardzo dziękuję Aniu, zestaw świąteczny uwędzony 😋.
    2 punkty
  6. Dzisiaj polędwice...😊
    2 punkty
  7. Witam. A i ja dziś stworzyłem swoje pierwsze. Myślę że wyszły zacnie.
    1 punkt
  8. Witajcie, Zaglądam co jakiś czas i trochę dymiłem w beczce starej doskonaląc wyroby od średnich do bardzo powtarzalnych. W beczce przeszkadzało mi to,że pogida miała duży wpływ a i marznąć się przestało chcieć. Od teraz zaczynam przygodę z elektrykiem z dymboxem. Jestem po pierwszym razie i mega wygoda. Póki co tylko boczki i szynki( w beczce też). Wyniki ostatniego razu poniżej
    1 punkt
  9. Wczoraj skończyłem, dziś testy przeszły pozytywnie. Rura 88,9x2mm - 50cm Dymowa 25x1,5mm 12cm Powietrzna 10x1,5mm 10cm - dysza 3mm IMG_2807.mov
    1 punkt
  10. Dzień dobry, Witam wszystkich forumowiczów i przedstawiam moje wyroby. W 90% korzystałem z przepisu "Kiełbasa żywiecka podsuszana produkcji Pawła" Nabite batony osłona białkowa 55 Parzenie Próba smaku A teraz sobie jeszcze podsychają.
    1 punkt
  11. A tu pozostałe wyroby przy okazji wykonane. Standardowe peklowanie na mokro wg kalkulatora z forum wersja mniej słona.
    1 punkt
  12. Jakość to dzięki temu forum. Ilość była większa. Pokazałem co dla mnie 😀
    1 punkt
  13. Troszkę boczusiu,pachwiny i biodrówka poszły do peklowana
    1 punkt
  14. Chodzi o bawarskie filmy,, kostiumowe w których sceny kończą się jodłowaniem? 😉😁
    1 punkt
  15. Halinko, Aniu :thumbsup: . Cukiereczki bukowiańskie. Zwykle robię około 3,5 kg, bo na tyle starcza mi energii Wp I kl. - około 1 kg II kl – około 2,5 kg Rozdrobnienie I i II - fi 6 mm. (ja mam ALFĘ 22) Peklowanie - 48 h (ja pekluję razem z przyprawami) – 20g peklosoli / kg Przyprawy na 1 kg !!! Pieprz - 2g Czosnek – 2g Cukier – 2g Gałka muszkatołowa – 0,6g Kminek (ucieram w moździerzu) – 1g Papryka słodka – 4g Chili (pieprz cayenne) – 5g (tu już każdy musi sobie sam dobrać stopień ostrości) Zaczynałem od 1g. Potem 3g, 4g i zatrzymałem się na 5g . Wędzę jak kabanosy, U mnie trwa to około 4h, razem z podpiekaniem. Krótka instrukcja foto. Smacznego .
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.