Ranking
- uwzględniając wszystkie działy
-
Wprowadź datę
-
Cały czas
18 Sierpnia 2013 - 25 Października 2025
-
Rok
25 Października 2024 - 25 Października 2025
-
Miesiąc
25 Września 2025 - 25 Października 2025
-
Tydzień
18 Października 2025 - 25 Października 2025
-
Dzisiaj
25 Października 2025
-
Wprowadź datę
18.03.2025 - 18.03.2025
-
Cały czas
Popularna zawartość
Treść z najwyższą reputacją w 18.03.2025 uwzględniając wszystkie działy
-
Witam, Zgadzam się z koleżanką EAnną, ale nie popełnia błędów tylko ten kto nie próbuje Parówka wbrew pozorom nie jest łatwym produktem do zrobienia. Pomocne przy robieniu tej wędliny są maszyny takie jak nadziewarka, dobry blender czy maszynka typu 32, 22. Oczywiście z ostrymi nożami i sitami Brawo za odwagę i powodzenia przy kolejnych próbach Pozdrawiam2 punkty
-
Miło czytać że nie tylko ja jestem....można wkleić co komu pasuje1 punkt
-
Klasa. Też chciałem, ale kupiłem mieszarkę, nadziewarkę, zamykarkę, jogurtownicę, generator dymu, 500 puszek, słoiki, przyprawy, jelita, pojemniki fermentacyjne i mnóstwo innych rzeczy, o których zapomniałem. Wszystko w ciągu dwóch ostatnich tygodni. Za napęd dałem jakieś 200zł bo na ten piękny żałowałem kasy. Już i tak prawie na walizkach siedzę, bo moja piękniejsza połówka nie nadąża odbierać paczek. Zrobię kaszaneczkę to ostygnie, ale na razie nosem kręci.1 punkt
-
Ale.......parówkowa ala bolona - i to jest do zrobienia - dzięki za inspirację 😉1 punkt
-
W tym temacie pomoże nam Mamuśka, skoro wypieka ładne chleby to my poprosimy o pomoc w zagniataniu 😉.1 punkt
-
1 punkt
-
https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/352-zbiory-receptur-branżowych/1 punkt
-
1 punkt
-
+ 25-30% wody. Przy takim składzie trudno uzyskać emulsję; zrobiłeś coś w rodzaju pasztetówki mocno napowietrzonej. Gdybyś dał 60% golonek v wołowiny + 30% podgardla + 20% wody miałbyś idealną emulsją. Mięso z szynki (mam na myśli mięśnie z części udowej) mają małą kleistość. Reżim temperaturowy musi być zachowany. Bez nadziewarki ani rusz1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Ja pierdziu 🤭, ale pozycja . Jak się patrzy tylko w byle jaką przyszłość kulinarną , a zapomina o historii , to jakby się wyrzec samego siebie .1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
