Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 19.06.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Roger, Planuje wykonać wedzarnie z beczki wg Twojego pomysłu , jednak nie ma możliwości obejrzenia zdjęc , można to jakos naprawić ? Pozdrawiam Jacek [Dodano: 31 maj 2018 - 22:30] Ok przepraszam za gapiostwo , już jasna jasność .. znalazłem
    1 punkt
  2. Na spodzie wędzarni + deflektor w postaci blachy z otworami, jakieś 2-3 cm nad grzałką. Pod spód grzałki daj brytfankę, a w niej piasek jak radzi roger.
    1 punkt
  3. Witaj roger. Jestem laikiem w sprawach wędzenia długo siedzę na forum, przeglądam i czytam jednym słowem dokształcam się w tym w czym jesteście najlepsi. "Wypociłem" nawet jakąś beczkę, a po przeczytaniu kilku postów już zastanawiam się czy nie dać jej twojego wcielenia? Jest to dla mnie co prawda duże wyzwanie ponieważ mam bardzo mało czasu, dlatego nie wiem kiedy byłbym w stanie ją udoskonalić. Jednak mimo braku doświadczenia uwędziłem pierwsze szynki peklowane według przepisu dziadka. Generalnie nie wyszłay źle chociaż bardzo dużo brakuje im do waszych i dlatego chciałbym cię spytać dlaczego wędząc bukiem pomimo temperatury około 55 do 60 stopni i dużej ilości dymu wyszły mi prawie czarne. Wędzone około 4 godzin.
    1 punkt
  4. Pierwsze wędzenie za mną, na początek postanowiłem spróbować to co można od razu skonsumować :grin: czyli rybki i kurczaka. W trakcie osuszania. Wędzenie Przed zjedzeniem :tongue: Na drugą turę poszło mięsko peklowane od tygodnia: Na początek godzinka osuszania Gotowe wyroby na drugi dzień. Boczek i szynka. Jak paliwa używałem takich zrąbków: Nie mam żadnego doświadczenia ale wydawało mi się że dym jest wystarczająco gęsty, natomiast wyroby nie wyglądały po 3 godzinach wędzenia tak jak na wielu zdjęciach na tym forum. Wyglądają bardziej blado, mniej nasycone kolory. Jak sadzicie co jest tego powodem? Zrąbki, wędzenie DG, siatka czy tez zupełnie coś innego ?
    1 punkt
  5. A ja powiem tak: też jestem posiadaczem wersji limitowanej generatora Rogera. Wykonany jest naprawdę super. Do tego czytelna instrukcja obsługi :clap: Prawie jak produkt z produkcji fabrycznej. Prawie bo pudełko nie firmowe :grin: Mam też od dawna generator bradleya oraz borniaka. Za jakiś czas jak trochę go poużywam to ocenie vs wszystkie te produkty. Na chwilę obecną: Nr 1 borniak = roger Nr 2 bradley
    1 punkt
  6. A przy tym łatwiej grzałki wyciągnąć i wyczyścić wędzarnię .[emoji106] Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
    -1 punktów
  7. Moc grzałki zalezy od pojemności komory i izolacji w ściankach Dobrze by było żebys podal te parametry
    -1 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.