arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Może u Mirka , albo w jakiejś hurtowni masarskiej.Jak ma to pewnie suszone.Trzeba namoczyć w letniej wodzie i po sprawie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-231810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechowy Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Sprawdzałem u Mirka na stronie internetowej. Ma osłonki naturalne ale wyłącznie jelita. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-231816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A gdzie mieszkasz to może Ci pomogę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-231819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechowy Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Okolice Łomianek więc w sumie niedaleko. Na razie "stroję" się mentalnie na tego kindziuka. Jakbym miał problem ze znalezieniem pęcherza to dam Ci znać i chętenie skorzystam z pomocy. Serdeczne dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-231834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levispl Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 5 Września 2012 witam wszystkich ja kupiłem pęcherze na allegro są suche i mokre.I mam pytanie dla bezpieczeństwa do peklowania dałem kultury bakterii starterowe typu Bactoferm F-SC-111-co o tym nowum myślicie i i czy ktoś to stosował?Zacząłem robienie 1.09.2012 kińdziuki i zobaczymy rezultatyproszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-235663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 6 Września 2012 levispl, Czy dodałeś glukozę? Inaczej nie wiele pomogą. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-235968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levispl Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 8 Września 2012 tak dałem glukozę ale nie wiem czy nie za mało na 4 kg-dałem ok2-3 łyżeczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-236196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fthomas Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 9 Lipca 2013 Dzień dobry,odświeżam temat :blush: Czy ktoś wie, gdzie w okolicy Warszawy istnieje możliwość nabycia drogą kupna żołądka wieprzowego? Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-291681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 9 Lipca 2013 levispl, jak się udały kindziuki ? Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-291693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 9 Lipca 2013 Czy ktoś wie, gdzie w okolicy Warszawy istnieje możliwość nabycia drogą kupna żołądka wieprzowego? Jeżeli Nadarzyn nie za daleko, to były w hurtowni Mastiw Możwsz też zapytać w Assist Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-291712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 9 Lipca 2013 tak dałem glukozę ale nie wiem czy nie za mało na 4 kg-dałem ok2-3 łyżeczki Na 5 kg mięsa całkowicie wystarczy 0,003kg glukozy. 0,003kg. Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-291714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fthomas Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 9 Lipca 2013 Czy ktoś wie, gdzie w okolicy Warszawy istnieje możliwość nabycia drogą kupna żołądka wieprzowego? Jeżeli Nadarzyn nie za daleko, to były w hurtowni Mastiw Możwsz też zapytać w Assist Waldero - wielkie dzięki za pomoc. Jutro dzwonię i pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-291715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futro40 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Proszę o podpowiedz - awaryjnie zamiast do pęcherzy część mięsa włożyłem do kątnicy wieprzowej(pękł mi żołądek - a nie miałem rezerwy) Kątnice osznurowałem i włożyłem w praskę.1. czy ma to szanse powodzenie?2. czy po zdobyciu żołądków probować przełóżyć z kątnicy do pęcherza ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-322586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Spokojnie zostaw i nic nie przekładaj. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-322594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futro40 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 24 Grudnia 2013 dzięki - Wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-322601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr897 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 13 Lutego 2014 WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE. PO DOKŁADNYM PRZESTUDIOWANIU 22 STRON POSTANOWIŁEM ZABRAĆ SIĘ ZA KINDZIUKA. STWIERDZIŁEM,ŻE JEST TO ZADANIE TRUDNE I BARDZO CZASOCHŁONNE ,DLATEGO BĘDZIE ICH AŻ 8 SZTUK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 14 Lutego 2014 Bardzo obiecująco to wygląda, ciekaw jestem finału. Powodzenia :) P.S. Nie krzycz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr897 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 14 Lutego 2014 Bardzo obiecująco to wygląda, ciekaw jestem finału. Powodzenia :) P.S. Nie krzycz Wczoraj pisałem wszystko z dużej żeby zauważył ktoś mój pierwszy wpis.(powiodło się)Co do dalszych postępów,postaram się zdawać relacje z każdego etapu.Przy okazji mam pytanko: czy przez 3 tygodnie wędzenia trzeba robić to codziennie?I jeszcze jedna sprawa: czy po każdym wędzenie kindziuki muszą być "prasowane"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 14 Lutego 2014 Wczoraj pisałem wszystko z dużej żeby zauważył ktoś mój pierwszy wpis.(powiodło się) Jakbyś pisał małymi literami też Twój wpis zostałby zauważony,zwłaszcza,że opatrzyłeś go zdjęciami . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 14 Lutego 2014 : czy przez 3 tygodnie wędzenia trzeba robić to codziennie? Dobrze by było, ale jak będziesz miał dzień czy dwa przerwy nic się nie stanie czy po każdym wędzenie kindziuki muszą być "prasowane"? Jak robiłem swoje prasowałem je tylko raz na początku, później już tylko wędziłem. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr897 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 15 Lutego 2014 Wielkie dzięki za podpowiedż, już wiem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 15 Lutego 2014 Pytaj jak najwięcej, kto pyta nie błądzi. Ja się dużo dowiedziałem czytając odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 16 Lutego 2014 Od dawna zamierzam zrobić pierwszy kindziuk. Do tego czasu nie miałem nigdy okazji tego wyrobu posmakować . Moje pytanie jest czy mogę stworzyć coś takiego w kątnicy wołowej? Czy to już nie będzie Kindziuk? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 16 Lutego 2014 zrób w 100 białkowej Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 16 Lutego 2014 stworzyć coś takiego w kątnicy wołowejMyślę że tak,orginalne są w żołądkach albo w pęcherzach wieprzowych,ale lepiej w kątnicy wołowej niż w osłonce sztucznej,przynajmniej ja bym tak zrobił. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1014-litwa-kindziuk/page/18/#findComment-333976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.