beatag Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 21 Maja 2017 Dziś wymyśliłam sobie ,żeby z pokrzywy wycisnąć soczek i zamrozić w torebkach do lodu.Będzie jak znalazł do smoothie.Część sobie posiekałam i zamknęłam próżniowo,a resztę zalałam wodą w wiadrach -będzie do podlewania ogródka. Z innej beczki -w śniadaniówce od Jumbo zrobiłam wędlinkę kurczakowo-indykową i nie o sam smak mi chodzi,ale o kształt i gabaryty.Szynkowarek-śniadaniówka świetnie się sprawdza dla małej rodzinki -nie trzeba się katować kilka dni tą samą wędlinką .Jutro sobie zrobię mieloneczkę ,a jak skonsumujemy wrzucę płat indyka .Jak dla mnie super się sprawdza . Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-552306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 21 Maja 2017 I jak wyszła ta biała? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-552328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 21 Maja 2017 Powiem tak -moja biała wyszła lepsza niż ta ,która przynieśli goście [też swój wyrób] tak przynajmniej ocenili ,ale mnie też moja o niebo lepiej mi smakowała.Użyłam30 dag pręgi wołowej0,7 kg mięsa od szynki-pokrojonego w kostkę2 kg mięsa -w tym boczek,podgardle i łopatka.dodałam świeży czosnek niedźwiedzi,który dodał smaku całości.Kiełbaskę juz powtarzałam ,żeby była na grila tylko z mniejszą ilością majeranku. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-552340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 21 Maja 2017 Użyłam 30 dag pręgi wołowej 0,7 kg mięsa od szynki-pokrojonego w kostkę 2 kg mięsa -w tym boczek,podgardle i łopatka bez indyka ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-552341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 21 Maja 2017 Do tej świątecznej chyba coś dodałam-chyba pomieszałam z mięsem od szynki.Ostatnio robiłam bez dodatku indyka na grila .Indyka wykorzystałam do mielonki z kurczakiem .Wyszła całkiem fajna porcja śniadaniowa [ u nas tygodniowa] we wspomnianej śniadaniówce od Jumbo. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-552342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Dziś u mnie nieudana próba chlebka z przepisu Elektry i bardzo udany chlebek z brytfanki żeliwnej Chlebek Elektry do powtórzenia -tylko albo w foremce ,albo więcej mąki. W smaku mięciutki i smaczny :)W dali jeszcze mały korycinek. Edytowane 15 Października 2017 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Na pieczywie to się słabo znam... mi tam się ten głaz podoba, mimo, że "nieudany" Beata, od korycinów to już mały krok do serów długo dojrzewających To dopiero jest Dziedzina.... ---------zdjęcie widziałem jedno :laugh: ..... i tak mi się podoba Edytowane 15 Października 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Beato ten chleb nigdy nie wyrasta wysoko ,bo to jego juz taki urok a Twoj wcale nie taki rozlany moj chyba bardziej -Tu masz jak wyglada oryginal http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/lingongrova-recept-pa-gott-lingonbrod/Dodawalas do swojego borowki? Edytowane 15 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 15 Października 2017 Wyszedł mi "prawie" jak oryginał Najważniejsze ,ze jest taki lekki i po prostu smaczny. Dodawałam dżem z borówki ,ale nie bardzo go widać w chlebku i nie czuć tego smaku Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 15 Października 2017 Ja tez dalam dzem ale u mnie czuc a nawet widac , ja mam dzem z wlasnej produkcji i borowka jest praktycznie w calosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Października 2017 Ja robię raczej z żurawiny -takiej prawdziwej z lasu,ale w tym roku chyba przegapiłam -muszę się wybrać na targ -może jeszcze będzie ?Lubię dodawać do oscypków na ciepło. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 15 Października 2017 Zurawina wedlog mnie ma zupelnie inny smak, ja mam jeszcze zapas borowki ,bo mojemu TZ nie zawsze si echce zbieraz a w tym roku praktycznie wogole nie bylo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-571232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Wczoraj smażyłam skrzydełka z przepisu Pawcio 416 .Powiem tak- wyszły smaczne ,lecz ja wolę jednak ze swojego przepisu [my wolimy po prostu cienką panierkę] Srzydełka marynuję w maślance z dodatkiem soli i sosu sojowego [na 1/2 l maślanki ok 1 łyzeczki soli i 1-2 Łyzek sosu] oraz ulubionych przypraw -czasami jest to sama papryka i czosnek -po łyżeczce ,a czasami cały arsenał-kolendra ,imbir kurkuma ,rozmaryn,skórka z otartej cytryny,zioła prowansalskie lub czubrica czerwona....Na drugi dzień wyjmuję na sito skrzydełka i obtaczam je w mące zmieszanej z bardzo drobną bułką tartą w proporcji pół na pół. Panierki ma być bardzo mało tak żeby tylko przykryła skrzydełka .Smażę na tłuszczu ok 8-10 min lub piekę w piekarniku ok .30 min w temp 170-180 stopni.Podaję z ostrym sosem chilliSpróbujcie.Smacznego. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/5/#findComment-586460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.