Skocz do zawartości

Magdaleny kucharzenie


Gość magdajack

Rekomendowane odpowiedzi

O zrobie ,a dla mojego TZ dodam jeszcze platki chili bo on taka lubi ...no to tylko tera bede musiala sobie grochowki nagotowac ..bo ja mam troche zwichniete i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485326
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 480
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Sproboj  dobra jest oczywiscie nie za duzo tej musztardy ,to tak jak do zurku niektorzy daja chrzan..ja pracowalam kiedys w wakacje w knajpie i tam zawsze podawali wlasnie w czwartki grocowke i nalesniki ,od tego czasu posmakowalam i lubie  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485347
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
Gość magdajack
A ja troszkę gołąbków wczoraj narobiłamhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/42d900859509adefca9aac53dde58e50.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/629ee659c5c6cba6b70c394d4d5fbcd3.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503173
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

A ze skrawków mięsa pozostałych po robieniu wędzonek uturlałam trochę pulpetów. Za chwilę lądują w sosie śmietanowo-grzybowym :)

 

post-62306-0-18665400-1474713936_thumb.jpg

Edytowane przez magdajack
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518508
Udostępnij na innych stronach

Magduś :clap:  Takie są najlepsze !!! :thumbsup: Ja przeważnie robię w pomidorowym... aczkolwiek zdarza się pieczarkowi ...i koperkowy... :cool:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518511
Udostępnij na innych stronach

A ja robie w jarzynowym. Jest delikatny mniani  :D

MAgda wiesz co dobre :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518672
Udostępnij na innych stronach

A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie  ..robione z lyzeczek :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518749
Udostępnij na innych stronach

A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek :)

Jak to dobrze, że ja Was mam! Kolejny super pomysł do zrealizowania w najbliższym czasie! Dzięki :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518773
Udostępnij na innych stronach

 Jak moja babcia lezala w szpitalu  to moja mama gotowala taki rosol warzywny i robila pulpety z kurczaka i zanosila babci ..pozniej zaczelysmy gotowac wlasnie taka warzywna z ziemniakami i duzo koperku i wieprzowe pulpeciki  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518815
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Gość magdajack

Podczas kiszenia kolejnej partii kapusty, włożyliśmy do garnków dwie całe główki. Z tego zrobiłam gołąbki w dwóch wersjach: wieprzowo - wołowe z ryżem oraz mięso z jelenia z boczkiem wieprzowym oraz pęczakiem. Obie pyszne. Pierwszy raz jadłam gołąbki z kiszonej kapusty i uważam, że są świetne.  :)

 

post-62306-0-15391600-1482141254_thumb.jpgpost-62306-0-80411800-1482141254_thumb.jpg

 

 

post-62306-0-36242200-1482141255_thumb.jpgpost-62306-0-87746400-1482141255_thumb.jpg

 

 

post-62306-0-40814600-1482141256_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532099
Udostępnij na innych stronach

Magda, ale szczujesz... Już czuję ten smaczek. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532113
Udostępnij na innych stronach

Magdo gołąbki z kiszonej kapusty to niebo na talerzu. To są smaki które zostały zapomniane a teraz powracają.

Narobiłaś smaku tymi fotkami.

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532141
Udostępnij na innych stronach

Michal278 nie do końca cały spód. Kapustę w głowach kisi się pomiędzy szatkowaną najlepiej.

Tzn. siekana, cała znów siekana i tak do samej góry.

Magda ja do takiego kiszenia używam dużej plastikowej beczki. Oczywiście dopuszczonej do kontaktu z żywnością. Nawet fermentatory takie jakich używają do zacnych napojów też mogą być.

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532162
Udostępnij na innych stronach

U mmie kisi się na spodzie beczki- przepis z okolic środkowego basenu Biebrzy. Do tego beczka była często trzymana w rzece lub oddzielnej studni. Dlatego główki na sam spód, bo czas ich kiszenia się wydłużał. W tych głowach też nie wycinano kaczana.

Co do beczki to też polecam 120l jak znalazł.

Edytowane przez michal278
Dobre, bo Polskie.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532180
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.