electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 17 Marca 2016 O zrobie ,a dla mojego TZ dodam jeszcze platki chili bo on taka lubi ...no to tylko tera bede musiala sobie grochowki nagotowac ..bo ja mam troche zwichniete i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 17 Marca 2016 i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu O jejku, w życiu o czymś takim nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 17 Marca 2016 Sproboj dobra jest oczywiscie nie za duzo tej musztardy ,to tak jak do zurku niektorzy daja chrzan..ja pracowalam kiedys w wakacje w knajpie i tam zawsze podawali wlasnie w czwartki grocowke i nalesniki ,od tego czasu posmakowalam i lubie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 20 Czerwca 2016 A ja troszkę gołąbków wczoraj narobiłamhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/42d900859509adefca9aac53dde58e50.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/629ee659c5c6cba6b70c394d4d5fbcd3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Trzeba było zadzwonić, lubimy gołąbki Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jeszcze jest dużo, zapraszamy Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Oj kuszenie .............też uwielbiam:) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) A ze skrawków mięsa pozostałych po robieniu wędzonek uturlałam trochę pulpetów. Za chwilę lądują w sosie śmietanowo-grzybowym Edytowane 24 Września 2016 przez magdajack Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 24 Września 2016 Magduś Takie są najlepsze !!! Ja przeważnie robię w pomidorowym... aczkolwiek zdarza się pieczarkowi ...i koperkowy... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 24 Września 2016 Ja przeważnie robię w pomidorowym. Ostatnio było.... 3 kilo pulpetów w sosie pomidorowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 24 Września 2016 Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 24 Września 2016 Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam..Oooo!!!! Super pomysł! Następne zrobię właśnie w takim sosie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 24 Września 2016 A ja robie w jarzynowym. Jest delikatny mniani MAgda wiesz co dobre Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 25 Września 2016 A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 25 Września 2016 A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek Jak to dobrze, że ja Was mam! Kolejny super pomysł do zrealizowania w najbliższym czasie! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 25 Września 2016 Jak moja babcia lezala w szpitalu to moja mama gotowala taki rosol warzywny i robila pulpety z kurczaka i zanosila babci ..pozniej zaczelysmy gotowac wlasnie taka warzywna z ziemniakami i duzo koperku i wieprzowe pulpeciki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Podczas kiszenia kolejnej partii kapusty, włożyliśmy do garnków dwie całe główki. Z tego zrobiłam gołąbki w dwóch wersjach: wieprzowo - wołowe z ryżem oraz mięso z jelenia z boczkiem wieprzowym oraz pęczakiem. Obie pyszne. Pierwszy raz jadłam gołąbki z kiszonej kapusty i uważam, że są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Magda, ale szczujesz... Już czuję ten smaczek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Magdo gołąbki z kiszonej kapusty to niebo na talerzu. To są smaki które zostały zapomniane a teraz powracają. Narobiłaś smaku tymi fotkami. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Następnym razem cały spód z główek polecam.. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Następnym razem cały spód z główek polecam..Jak cały spód z główek? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez magdajack Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Cały spód beczki podczas kiszenia. Przepraszam za niedopowiedzenie. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Cały spód beczki podczas kiszenia. Przepraszam za niedopowiedzenie.Dobry pomysł, ale nie mamy jeszcze takiej dużej beczki, może się kiedyś dorobimy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Michal278 nie do końca cały spód. Kapustę w głowach kisi się pomiędzy szatkowaną najlepiej. Tzn. siekana, cała znów siekana i tak do samej góry. Magda ja do takiego kiszenia używam dużej plastikowej beczki. Oczywiście dopuszczonej do kontaktu z żywnością. Nawet fermentatory takie jakich używają do zacnych napojów też mogą być. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) U mmie kisi się na spodzie beczki- przepis z okolic środkowego basenu Biebrzy. Do tego beczka była często trzymana w rzece lub oddzielnej studni. Dlatego główki na sam spód, bo czas ich kiszenia się wydłużał. W tych głowach też nie wycinano kaczana.Co do beczki to też polecam 120l jak znalazł. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez michal278 Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-532180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.