kotunia Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 16 Marca 2016 podasz przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) podasz przepis? Oczywiście 500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie z puszki - poza sezonem)1 posiekana cebula1 posiekany ząbek czosnku1 szczypta słodkiej papryki100 ml octu winnego100 g cukru pudru1-2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu (zależy jak bardzo ostry keczup chcemy)sól Pomidory myjemy i zalewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki usuwając gniazda nasienne. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, ocet winny, cebulę, czosnek, paprykę, sól i pieprz (czyli wszystkie składniki). Gotujemy na małym ogniu około 2 godzin. Przez 1,5 godziny mieszamy od czasu do czasu, potem keczup powinien zacząć intensywnie gęstnieć. Wtedy musimy mieszać dość często żeby się nie przypalił. Jak już pomidory są dostatecznie rozgotowane, a keczup odpowiednio gęsty to zdejmujemy z palnika i miksujemy blenderem. Ja od razu robię z 2,5kg pomidorów. Wychodzi z tego 8 słoiczków. W lodówce przechowuję kilka miesięcy bez pasteryzacji. Edytowane 16 Marca 2016 przez magdajack Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 16 Marca 2016 100 g cukru pudru A po co ten cukier/Pomidory zawierają własną fruktozę, która po zagęszczeniu się uwydatnia.W każdym słoiczku masz 12,5g sacharozy!!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 16 Marca 2016 100 g cukru pudruA po co ten cukier/Pomidory zawierają własną fruktozę, która po zagęszczeniu się uwydatnia.W każdym słoiczku masz 12,5g sacharozy!!! Jakby nie było cukru to nie byłby keczup tylko przecier pomidorowy. Taki mi smakuje i taki robię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 16 Marca 2016 Taki mi smakuje i taki robię. Jasne Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 16 Marca 2016 Taki mi smakuje i taki robię.Jasne No bo przecież w głównej mierze jest to kwesta gustu. Jedni lubią na kwaśno, jedni na słodko a jeszcze inni w ogóle nie lubią jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 16 Marca 2016 przecież w głównej mierze jest to kwesta gustu. Jedni lubią na kwaśno, jedni na słodko a jeszcze inni w ogóle nie lubią jeść No tak. Ty o gustach a ja o zdrowiu. Stad to nieporozumienie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 16 Marca 2016 przecież w głównej mierze jest to kwesta gustu. Jedni lubią na kwaśno, jedni na słodko a jeszcze inni w ogóle nie lubią jeśćNo tak. Ty o gustach a ja o zdrowiu. Stad to nieporozumienie W sumie jak ktoś chce zdrowiej to może użyć ksylitolu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 16 Marca 2016 jak ktoś chce zdrowiej to może użyć ksylitolu? Nie. Ale może dodać słodki owoc (banana) lub słodkiej marchewki gotowanej.Cukry w takiej postaci nie są rafinowane.Można też dodać trochę miodu.Pomidory z południa Europy też są słodsze od naszych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 16 Marca 2016 Można też dodać trochę miodu. Dzięki EAnna, następnym razem tak spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 16 Marca 2016 Niestety, jada się o wiele za dużo cukrów. Nawet w ostrej z definicji przyprawie. Potem ludzie zaczynają się katować jak waga nadmiernie wzrośnie i zaczynają szwankować podroby lub zacznie się cukrzyca. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 16 Marca 2016 Niestety, jada się o wiele za dużo cukrów. Nawet w ostrej z definicji przyprawie. Potem ludzie zaczynają się katować jak waga nadmiernie wzrośnie i zaczynają szwankować podroby lub zacznie się cukrzyca.Ja na szczęście nie słodzę ani kawy ani herbaty. Ciasta też od święta jem. Więc raz na jakiś czas pozwalam sobie na łyżeczkę swojskiego keczupu do swojskiej paróweczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 17 Marca 2016 Zawsze mozna zrezygnowac ze szklaneczki coli kosztem takiego kechupu ..bede musiala zrobic kiedy taki domowy bo ja ogolnie to malo kechupowa jestem wole musztarde niestety tez slodka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 17 Marca 2016 Zawsze mozna zrezygnowac ze szklaneczki coli kosztem takiego kechupu ..bede musiala zrobic kiedy taki domowy bo ja ogolnie to malo kechupowa jestem wole musztarde niestety tez slodka To zrób taką na miodzie: Musztarda miodowa a'la francuska 200 g ziaren gorczycy (białej i czarnej)150 ml wody150 ml octu jabłkowego100 g miodu25 g soli Gorczycę wkładamy na godzinę do zamrażarki. Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładkąmasę w blenderze z wodą z octem, dodajemy miód i sól. Po zmiksowaniu łączymy z odłożonymi wcześniej ziarnamiw całości i przekładamy do słoiczka. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na 2 dni, aby smaki się przegryzły. Potym czasie przechowujemy w lodówce nawet kilka miesięcy.Jeżeli okaże się, że musztarda jest za gęsta to przegotowujemy ją raz jeszcze z odrobina wody, octu i soli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 17 Marca 2016 O zrobie ,a dla mojego TZ dodam jeszcze platki chili bo on taka lubi ...no to tylko tera bede musiala sobie grochowki nagotowac ..bo ja mam troche zwichniete i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 17 Marca 2016 i jadam wlasnie grochowke z musztarda jak tubylcy tu O jejku, w życiu o czymś takim nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 17 Marca 2016 Sproboj dobra jest oczywiscie nie za duzo tej musztardy ,to tak jak do zurku niektorzy daja chrzan..ja pracowalam kiedys w wakacje w knajpie i tam zawsze podawali wlasnie w czwartki grocowke i nalesniki ,od tego czasu posmakowalam i lubie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-485347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 20 Czerwca 2016 A ja troszkę gołąbków wczoraj narobiłamhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/42d900859509adefca9aac53dde58e50.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/629ee659c5c6cba6b70c394d4d5fbcd3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Trzeba było zadzwonić, lubimy gołąbki Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jeszcze jest dużo, zapraszamy Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Oj kuszenie .............też uwielbiam:) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-503226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) A ze skrawków mięsa pozostałych po robieniu wędzonek uturlałam trochę pulpetów. Za chwilę lądują w sosie śmietanowo-grzybowym Edytowane 24 Września 2016 przez magdajack Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 24 Września 2016 Magduś Takie są najlepsze !!! Ja przeważnie robię w pomidorowym... aczkolwiek zdarza się pieczarkowi ...i koperkowy... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 24 Września 2016 Ja przeważnie robię w pomidorowym. Ostatnio było.... 3 kilo pulpetów w sosie pomidorowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 24 Września 2016 Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/19/#findComment-518514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.