JaGra Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Paweł czy skórki daję się dlatego aby była ściślejsza galaretka ?Czy zamiast skórek (których nie mam, a chcę zaraz robić ten boczek) mogę dać żelatynę ? Edytowane 21 Listopada 2014 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 21 Listopada 2014 Paweł czy skórki daję się dlatego aby była ściślejsza galaretka ?Czy zamiast skórek (których nie mam, a chcę zaraz robić ten boczek) mogę dać żelatynę ?Chyba musisz zaczekać na odpowiedź DZIADKA, zrobiłem jak w przepisie, a czy można zastąpić, pewnie można. Boczku wedzonego nie parze. Podpiekam. A widzisz, a tak wiedziałbyś, że długo. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 22 Listopada 2014 mogę dać żelatynę ?Zrobiłeś z żelatyną? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 22 Listopada 2014 Tak, zrobiłem z żelatyną. Dzisiaj będzie 2-gie parzenie a jutro po południu degustacja. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 22 Listopada 2014 Tak, zrobiłem z żelatyną. Dzisiaj będzie 2-gie parzenie a jutro po południu degustacja. Ciekaw jestem Twoich wrażeń smakowych. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 23 Listopada 2014 WitajciePaweł dzięki za przypomnienie tego przepisu Dziadka. Zrobiłem wczoraj. Konserwa wyśmienita, super w smaku. Jako że nie dostałem skórek to użyłem żelatyny. Trudno mi ocenić czy ze skórkami jest lepsza bo robiłem to pierwszy raz. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 23 Listopada 2014 Paweł, całkiem niezła ta konserwa. Następnym razem dam trochę mniej p-soli i więcej żelatyny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 23 Listopada 2014 WitajciePaweł dzięki za przypomnienie tego przepisu Dziadka. Zrobiłem wczoraj. Konserwa wyśmienita, super w smaku. Jako że nie dostałem skórek to użyłem żelatyny. Trudno mi ocenić czy ze skórkami jest lepsza bo robiłem to pierwszy raz. Paweł, całkiem niezła ta konserwa. Następnym razem dam trochę mniej p-soli i więcej żelatyny. No, jak DZIADEK daje recepturę to musi być dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Listopada 2014 Wczoraj na kolację zjedliśmy z LP cały słoik, oczywiście ja trochę więcej. Super, tylko galaretka za słona i miałem troszkę za chudy boczek. Wiem tylko, że będę ją robił. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Lutego 2015 Konserw różnych u mnie jeszcze sporo ale testowo karkówka peklowana i wędzona oraz polędwice zalane żelatyną. Pasteryzacja dwukrotna wg czasów podanych przez DZIADKA: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/283-konserwa-kotlety-schabowe-w-sosie-grzybowym/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Lutego 2015 karkówka peklowana i wędzona oraz polędwice zalane żelatyną. Wyglądają jak jakieś "dudy" w formalinie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Lutego 2015 Wyglądają jak jakieś "dudy" w formalinie Dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Lutego 2015 Szynka mielona, a przynajmniej tak mi się wydaje. http://wedlinydomowe.pl/wszystko-o-szynkowarach/przepisy-szynkowarowe/203-szynka-mielona-w-puszce-sloju-lub-szynkowarze Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 25 Maja 2015 Napisano 17 lut 2015 - 23:25 Gonzo, dnia 17 Lut 2015 - 23:32, napisał: Wyglądają jak jakieś "dudy" w formalinie Dobre. No i teraz czekajcie na ABW Agencja Bezpiecznych Wyrobów oczywiście Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Maja 2015 Fanstastic mielonkus Ci wyszedł. Piękna barwa Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Jesienią zrobiłem trochę konserw: DZIADKOWEGO boczku trochę, Trochę turystycznej. Kupiłem też nowy "garnuszek" do parzenia słoików. 53 słoiczki weszły i jeszcze trochę luzu było. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Paweł naoglądałeś się prepersów ??? Na wojnę się szykujesz Ilości iście potężne. Garnuszek słusznych wymiarów - gotowanie wody w nim trwa chyba wieczność Brawo Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Paweł, gratki bo wygląda to imponująco musi być jakaś wojna, być może masz liczną rodzinę, ale rozważam również handel na małą skalę Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Paweł, czy na pewno masz gdzie to trzymać ? Bo jak by co to mam dużą piwniczkę. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Sorki ale wszystko leci do Hiszpanii Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sorki ale wszystko leci do Hiszpanii Prawie wszystko, bo część do Anglii pojechała. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak to mówi andrzejk, trochę na śniadanko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Lutego 2016 Kupiłem też nowy "garnuszek" do parzenia słoików. 53 słoiczki weszły i jeszcze trochę luzu było. na ile to surowca ? 15 kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Lutego 2016 Kupiłem też nowy "garnuszek" do parzenia słoików. 53 słoiczki weszły i jeszcze trochę luzu było.na ile to surowca ? 15 kg ?Prawie, 270-280 g do jednego słoiczka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak to mówi andrzejk, trochę na śniadanko. Szynka mielona i mielonka z indyka.jpg....a gdzie trzecia...? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.