Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 24 Września 2016 Jak wygląda w przekroju? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-518462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Jak wygląda w przekroju?Tego się dowiem po paru tygodniach Sent from my SM-G925F using Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/5ad2d8c0d171233be42257526db509f0.jpgTu batony wiszą w piekarniku z włączonym światłem i termoobiegiem (oczywiście wyłączone ogrzewanie - jedyne źródło ciepła daje żarówka)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/9f445f6eb8175bdd4113b5837ca7fdd7.jpgPrzy zamkniętym piekarniku temperatura wynosi ok 22 - 23°C, wilgotność ok 85%Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 24 Września 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-518463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 24 Września 2016 Jak wygląda w przekroju? Zaczekaj musi trochę dojrzeć. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-518465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 24 Września 2016 No jasne. Myślałem, że przedstawiasz "gotowca". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-518467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Krótka fotorelacja z przebiegu dojrzewania chorizohttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160928/cfc87bac14f6f25406f1ee3ecac1710c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160928/0a83fbba41d66f6e467790692109de06.jpgNa razie wszystko przebiega pomyślnie. Po paru dniach pojawiły się miejscami małe skupiska pleśni (białej z włoskami więc pewnie tej niedobrej) ale przetarłem kiełbasy octem słodowym i na razie jest ok. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 28 Września 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 28 Września 2016 Spróbuj następnym razem zaszczepić pleśnią z salami kupionej w sklepie, trzymaj to w kartonie w chłodnym miejscu, będzie git. http://monki.us/wd_forum/wdx/plesn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 28 Września 2016 będzie git. Jak na załączonym obrazku !!! :clap: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 28 Września 2016 Dysponuję małą komórką - temperatura ok 17-18°C wilgotność ok 80%.Czy takie warunki będą ok? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 28 Września 2016 Wilgotność OK, ale temp. powinna być niższa, 12C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 28 Września 2016 W takim razie nie pozostaje nic jak czekać na chłodniejsze dni Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Kolejna aktualizacja.Batony wiszą już 6 dzień. Straciły około 20% wagi i pokryły się białym nalotem. Pachną bardzo apetycznie. Prawdopodobnie nie wytrzymam i w weekend poświęcę jedno pętko na jajecznicę https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160929/a0d093e9fb1dd51c6d620fcfdee6ce8e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160929/927abda804b185af574b6cfae584517e.jpgSent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 29 Września 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-519798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Minęły kolejne 6 dni. To już łącznie 2 tyg. od nabicia. Batony straciły ok 40% początkowej wagi. Pora na próbę organoleptyczną ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161004/6cdbb6203a6ebce36ec4301382f36eb1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161004/0c6e661e96bb314f23c5cc778b55e6ce.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161004/fcc1300bf10d57908e5752977e7a7ec6.jpgW smaku ok. Struktura zbita z wyraźnymi kawałkami mięsa. Następnym razem zrobię z nieścięgnistego mięsa. Podobne jadłem z zaprzyjaźnionego sklepu więc chyba wszystko w porządku. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 4 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-520602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Października 2016 Jest wyjątkowo taktowna... Profesjonalistycznie dowieziona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-520641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 12 Października 2016 Dzisiaj upiekłem takie oto chlebki litewskie. Degustacja jutro. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/0a3f9017e3f4467cce6915de7b75d03b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/519045f859220aba50aa85659bac25bb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/3c2c2122c5b6db4a5a20c2897b234251.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 12 Października 2016 Slicznie wygladaja, Czy mozesz podac swoj prze[pis i pokazac przekroj, prosze. BArdzo jestem ciekawa koloru w srodku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 12 Października 2016 Slicznie wygladaja, Czy mozesz podac swoj prze[pis i pokazac przekroj, prosze. BArdzo jestem ciekawa koloru w srodku.Jutro rano postaram się wkleić zdjęcia. Chleb jest jeszcze ciepły a zaleca się odczekanie przynajmniej do następnego dnia Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161013/8bf19dc49b6c1d8bc096c3a08b68a18d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161013/9ba0a460910949de37695d799c7041ed.jpgChlebek bardzo dobry. Trochę słodkawy, z wyraźnym smakiem kminku. Doskonale smakuje z białym serem i drzemem. Trochę zmodyfikowałem przepis. Chleb wyrastał jakieś 3 godziny z dodatkiem drożdży instant - 3g/2 bochenki. Przepis ze strony Black Rye Bread/Juoda Ruginė Duona (Lithuania) - THE RYE BAKERhttp://theryebaker.com/black-rye-breadjuoda-rugine-duona-lithuania/Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 13 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Października 2016 To jest jeden z takich bardzo ciezkich chlebow,to ,ze dales drozdze , uzyskales ten gabkowy efekt. Kolor sliczny. Skorka oczywiscie po ostygnieciu jest miekka? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 13 Października 2016 Opłacało się czekać. Połączenie serka, dżemu porzeczkowego i masła robi niezapomniane wrażenia smakowe. Ps. smakuje nawet mojej LP co jest duuużym plusem Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-522228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Kolejna odsłona chleba litewskiego https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161020/1d284897bac686862a493091043c615e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161020/302dda33be10e62ac5f97795826676dc.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 20 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 21 Października 2016 Pieknie wygladaja . ja dzisiaj pieklam z Twojego przepisu bialy z dodatkiem maki razowej , ale jest jeszcze cieply , tak ze nie wiem jeszcze jalk mi wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 21 Października 2016 Świetnie. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 22 Października 2016 Dziś upiekłem chleb polski z lat 70-90 tych. Tak wyglądał po wyciągnięciu z pieca https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/b3314b91b93fe7017bd8bb2ce8c8ab8e.jpgA tak chwilę po - z charakterystyczną kostką https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/6611b992647af6f77aa473dc3eb24f15.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 22 Października 2016 Ja też próbuję zrobić ten chleb. Jak pieczesz, bo mi średnio to spękanie wychodzi.Tzn. raz co nieco wyszło, jak przez pomyłką prawie spaliłem grillem PS. Możesz pokazać przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 22 Października 2016 Dodam zdjęcia wieczorem bo chleby jeszcze ciepłe. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/4/#findComment-523402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.