jac007 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Bardzo ładny wypiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasie Super, jak ze sklepu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) W przekroju https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170105/03d96583de06426a6b7442cfbda94a94.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 5 Stycznia 2017 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasieSuper, jak ze sklepu. Dzięki Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 5 Stycznia 2017 W przekroju Ładny rozrost.Domyślam się drożdżowego wspomagania Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 5 Stycznia 2017 W przekrojuŁadny rozrost.Domyślam się drożdżowego wspomagania A właśnie że nie Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) A właśnie że nieTo mnie zaskoczyłeś.Podaj proszę przepis na ten piekny chlebek.Mam słabość do dużych dziur w chlebie.W zasadzie go nie jadam, z rzadka piekę dla wnuków, przy czym piętki są dla mnie .Szukałam hasła: "chleb San Francisco na zakwasie" ale wyświetliły się same gnioty Edytowane 5 Stycznia 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Przepis zapożyczyłem od znanej blogerki Mirabelki ????Wieczorem zagniotłem ciasto i włożyłem do miski z pokrywką. Następny dzień tj o 5 rano przed wyjściem do pracy dodałem pozostałe składniki i zrobiłem ciasto właściwe. Wyrastało w chłodzie ok 15°C jakieś 9h. Po pracy podzieliłem ciasto na dwa bochenki, złożyłem w kopertę i odstawiłem w koszykach w ciepłe miejsce do wyrastania na jakieś 3h. Piekłem na kamieniu do pizzy Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 5 Stycznia 2017 przez clipol Update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 5 Stycznia 2017 chleb San Francisco na zakwasie Proszę podaj link bo szukałam go na tym blogu ale bez efektu Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 5 Stycznia 2017 chleb San Francisco na zakwasieProszę podaj link bo szukałam go na tym blogu ale bez efektuWysłałem na PW Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 05 sty 2017 - 21:50]Dla zainteresowanych podam że chleb ma chrupiącą skórkę i bardzo smaczny, dający się żuć miąższ ???? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Co prawda jam nie Clipol lecz chyba się nie obrazi. Chudziaczku może to ten przepis Mirabelki pochodzący z cincina http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dziękuję Ten chleb tak ładnie wyrasta bo jest wyłącznie z mąki pszennej. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ten chleb tak ładnie wyrasta bo jest wyłącznie z mąki pszennej. I w dodatku z wysokiego przemiału "550" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ten chleb tak ładnie wyrasta bo jest wyłącznie z mąki pszennej.I w dodatku z wysokiego przemiału "550" Tu gdzie mieszkam - w Anglii - mąką nie ma oznaczeń jak w Polsce. Jest mąka tzw plain czyli zwykła do ciast albo strong bread flour. Występuje jeszcze odmiana very strong z kanadyjskiej pszenicy zimowej jeśli dobrze pamiętam. Zawiera ona najwięcej białka ok 14g i jest doskonała do chleba Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tu gdzie mieszkam - w Anglii - mąką nie ma oznaczeń jak w Polsce. Jest mąka tzw plain czyli zwykła do ciast albo strong bread flour. Występuje jeszcze odmiana very strong z kanadyjskiej pszenicy zimowej jeśli dobrze pamiętam. Zawiera ona najwięcej białka ok 14g i jest doskonała do chleba Do ciast spokojnie mozesz rowniez dac make strong bread flour. A chyba jest jeszcze specil white. To jest odpowiednikmaki polskiej tortowej. A chleb bardzo ladnie wyglada. Jeden ze slynniejszych chlebow na zakwasie i wart zachodu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beder75 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Smakuje widocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Smakuje widocznie Polecam zrobić ten chleb Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dzisiaj coś na słodko drożdżówki z serem Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 10 Lutego 2017 Naszła mnie ochota na Chłopską więc ukręciłem trochę Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 10 Lutego 2017 Apetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 10 Lutego 2017 Naszła mnie ochota na Chłopską więc ukręciłem trochę Z fotki widać że jest super . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 10 Lutego 2017 Naszła mnie ochota na Chłopską więc ukręciłem pachnie aż u mnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 10 Lutego 2017 Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia13c5 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam, może ktoś mi pomoże nastawiłam mięso do wędzenia w solance i postawiłam w komórce dziś chciałam mięso wsadzić do siatek a tu niespodzianka mięso jest po trosze zamarznięte co mam robić zostawic jeszcze niech stoi czy mogę wedzić stało 10 dni solanka 12l wody i 1kg peklosoli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) stało 10 dni solanka 12l wody i 1kg peklosoli. Ile tego mięsa zapeklowałaś ??Co do zamarzniętego mięsa, wstaw do cieplejszego pomieszczenia i zobacz czy peklowanie przebiegło prawidłowo gdyż stało w zbyt niskiej temp . Naszła mnie ochota na Chłopską więc ukręciłem trochę Clipol wędlina przecudnej urody Edytowane 10 Lutego 2017 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.