Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pięknie to wszystko wygląda, ilość powalająca tak jak asortyment, idealnie uwędzone.

Szynki, boczki, biała, kabanosy, salceson, chyba lisiecka i jakby jeszcze myśliwska. Gratulacje.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487691
Udostępnij na innych stronach

Pięknie to wszystko wygląda, ilość powalająca tak jak asortyment, idealnie uwędzone.

Szynki, boczki, biała, kabanosy, salceson, chyba lisiecka i jakby jeszcze myśliwska. Gratulacje.

Białej nie było tylko koszyczkowa która wygląda jak myśliwska ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487692
Udostępnij na innych stronach

Koszyczkowa :) Fajowska.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487695
Udostępnij na innych stronach

 

 

Białej nie było tylko koszyczkowa która wygląda jak myśliwska
 

 Koszyczkowa, nazwa mi sie podoba. :thumbsup: JA daje slaska do koszyczka, amogla przeciez zrobic koszyczkowa  :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487698
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Powinien być zakaz publikowania takich smakowitości. :D. Na dodatek tak wykonanych. Super

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489124
Udostępnij na innych stronach

 

 

pierwsza galaretka okazała się za płynna a na dodatek wylałem na lekko ciepłe ciasto

 

Widzę ,że liście palmy zrobiłeś z  kiwi. Tego owocu nie powinno się dawać do galaretek,ponieważ zawiera enzymy z grupy peptydaz ,które powodują rozkład białek .  Dlatego być może Twoja galaretka nie była doskonała. Poza tym bardzo fajny pomysł i wykonanie :clap::thumbsup:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489125
Udostępnij na innych stronach

no super sernik! nie moge otwierac tego watku przy moim TZ bo zaraz bedzie chcial :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489136
Udostępnij na innych stronach

 

pierwsza galaretka okazała się za płynna a na dodatek wylałem na lekko ciepłe ciasto

 

Widzę ,że liście palmy zrobiłeś z  kiwi. Tego owocu nie powinno się dawać do galaretek,ponieważ zawiera enzymy z grupy peptydaz ,które powodują rozkład białek .  Dlatego być może Twoja galaretka nie była doskonała. Poza tym bardzo fajny pomysł i wykonanie :clap::thumbsup:

 

Pisało o tym na opakowaniu ale głównym powodem była za rzadka galaretka oraz jeszcze ciepły sernik,ale w ostatniej chwili uratowała całą sytuację nasza koleżanka Anuś która podpowiedziała mi jak powinna wyglądać konsystencja galaretki podczas zalewania. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489234
Udostępnij na innych stronach

A ja jesli moge to podpowiem cos jeszcze .Jesli nie chcesz miec grubej galaretki na owocach a zalezy ci tylko zeby owoce ladnie sie prezentowaly ,byly blyszczace ,wystarczy galaretke rozpuscic w ok 1/3 plynu co powinno byc ,owoce musza byc schlodzone i wystarczy przesmarowac je silikonowym pedzelkiem zanuzonym w galaretce i wstawic do lodowki ,proces mozna jeszcze raz powtorzyc po zastygnieciu pierwszej warstwy. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489298
Udostępnij na innych stronach

Na kiwi i ananasa w galaretce jest kilka patentów ... można blanszować przed zalaniem we wrzątku, zalewać galaretką ale już taką "pół-płynną" albo użyć agaru ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489312
Udostępnij na innych stronach

albo uzywac syropu cukrowego gotowanego z pektyna ..a wtedy to juz nic nie plynie :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489324
Udostępnij na innych stronach

Na kiwi i ananasa w galaretce jest kilka patentów ... można blanszować przed zalaniem we wrzątku, zalewać galaretką ale już taką "pół-płynną" albo użyć agaru ;)

Użyłem do Spaghetti z zielonej herbaty :)

post-63315-0-33259200-1459840506_thumb.jpgpost-63315-0-63030400-1459840524_thumb.jpgpost-63315-0-56049800-1459840550_thumb.jpgpost-63315-0-48909600-1459840569_thumb.jpgpost-63315-0-16811200-1459840598_thumb.jpg

post-63315-0-20940600-1459841090_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489455
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Składniki jakoś mogę dojrzeć http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif ale proporcji i sposobu wykonania nie widzę :tongue: więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące  tej nalewki :D
elegancko wyglądają te kieliszki :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492216
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące  tej nalewki

Ja też bym prosił.. bo moja Małżowina to może za rafaello "zabić".... więc podejrzewam że w takim wydaniu by jej bardzo smakowało... :thumbsup:  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492269
Udostępnij na innych stronach

Składniki jakoś mogę dojrzeć http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif ale proporcji i sposobu wykonania nie widzę :tongue: więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące  tej nalewki :D

elegancko wyglądają te kieliszki :)

 

 

więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące  tej nalewki

Ja też bym prosił.. bo moja Małżowina to może za rafaello "zabić".... więc podejrzewam że w takim wydaniu by jej bardzo smakowało... :thumbsup:  

 

Zalałem Raffaello mlekiem i śmietanką z dodatkiem cukru oraz alkoholu i całość zblendowałem.

 

Składniki;

 

- Raffaello (15 szt)

- 300 ml mleka

- 70 g cukru

- 250 ml smietanki

- 300 ml wódki

 

Należy pamiętać aby nie przetrzymywać likieru w lodówce.Jego skład na to nie pozwala.

Głównym składnikiem jest Raffaello które należy zblendować z mlekiem i cukrem,następnie dodać śmietankę oraz wódkę i dokładnie wymieszać.

Kieliszek do drinków należy zamoczyć w mleku a następnie włożyć do wiórków kokosowych.

Likier można podawać z lodem.

Co do alkoholu proponuję zacząć od 200 ml i w miarę gustu zwiększać ilość.Likier nie nadaje się do dłuższego przetrzymywania.

Wszelkie modyfikacje mile widziane, proszę opisać w tym temacie

Smacznego :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492416
Udostępnij na innych stronach

I ja dziękuję za przepis :D będzie testowany, jak tylko czasu wolnego troszkę znajdę ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-493499
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.