ANNAM Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 3 Maja 2016 Ciekawe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Kulki mocy Bardzo interesujący przepis.... efekt końcowy niesamowity Jeszcze spytam... w jaki sposób są opiekane... ?? Edytowane 3 Maja 2016 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwek Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 3 Maja 2016 Kulki super wyglądają błagam o przepis szanownego kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaKobieta Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Maja 2016 Bardzo proszę o składniki farszu do cebuli.Napalona jestem na ten smakołyk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 4 Maja 2016 Brawo, świetny pomysł .Mielone mięso to z łopatki?A to zielone w miseczce to co to? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 4 Maja 2016 to zielone to ja obstawiam ze to siekana natka pietruszki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Maja 2016 A ja obstawiam - drobno siekany szczypior .Ale zobaczymy co Bilu napisze. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Maja 2016 ja obstawiam - drobno siekany szczypior . Z pewnością nie szczypior - natka ewentualnie siekana kolendra Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Maja 2016 kolendra tez moze byc ..ja mroze natke i moja wyglada podobnie...i dodaje do mielonych stad moja sugestia Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafelek Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 4 Maja 2016 Wczoraj mieliłem mięso na kotlety , wszedłem na forum i widzę pyszności .Dziś postanowiłem zrobić te kulki , moje oczekiwania naprawdę mnie zaskoczyły smakiem krótko mówiąc pycha , zrobiłem dwie wersje kulek . Pierwsza w pojedynczej cebuli druga wersja w podwójnej cebuli dla mnie lepsza jest w podwójnej cebuli jako dodatek do mega mocy, w końcowej fazie pieczenia posmarowałem miodem smak nie do opisania domownicy też byli pełni podziwu smaku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Do kulek użyłem Składniki; -2 duże cebule-0,4 kg mięsa mielonego( wieprzowo - wołowe)-0,5 szklanki pokrojonej cebuli-1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki(użyłem mrożonej)-1/4 szklanki posiekanych grzybów( użyłem mrożonego podgrzybka ale proponuję użyć świeżych grzybów)-1/4 szklanki bułki tartej-1 łyżka brązowego cukru-1 łyżka ostrego ketchupu-1 łyżeczka sosu sojowego(można dodać więcej w/g własnego uznania)-2 opakowania boczku(3-4 plastrów na kulkę)-sos Barbecue do końcowej fazy pieczenia Cebule obieramy kroimy na pół i zdejmujemy 2-3 pierwszych warstw resztę siekamy w kostkę.Mieszamy mięso z posiekaną cebulą ,natką pietruszki,ketchupem,cukrem brązowym,tarta bułką,grzybami,sosem sojowym,można dodatkowo doprawić solą i pieprzem wg.uznania.Robimy kulki z wymieszanego mięsa tak aby zmieściły się pomiędzy dwie części cebuli .Następnie owijamy kulki plastrami boczku stosując 3-4 plastrów na jedną kulkę i zabezpieczamy wykałaczkami.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 220 st.C na około 30- 40 min. Na 5 min przed zakończeniem pieczenia smarujemy kule sosem BBQ ja użyłem w końcowej fazie pieczenia termoobiegu. Myślę że odpowiedzi na pytania zostały zawarte w tym przepisie.Kolega kafelek zmodyfikował kulki i chwała mu za to Edytowane 4 Maja 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-495032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Maja 2016 Kolego jestem bardzo wdzięczna za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-495077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 26 Maja 2016 Kolejny salcesonikOraz pieczone golonki indycze w rękawie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-498109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 26 Maja 2016 Słodki kurtosz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-498125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Pierwszy rzut boczniaka zamarynowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Nie lubiłam boczniaków do czasu kiedy nie spróbowałam je zrobione w salsie,. Kolega świadziu ma na swoim blogu przepis na nie. Są przepyszne i warte polecenia. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 2 Czerwca 2016 zrobione w salsie Podobnie jak Grzesiu robimy też rydze po cygańsku boczniak też się do tego nadaje Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 2 Czerwca 2016 robimy też rydze po cygańsku Roger, a o przepis mogę prosić ? zaczęłam uprawę pieczarek to może nadmiar ich spożytkuję robiąc właśnie po cygańsku. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Pieczareczki się nie nadają to muszą być "suche" grzyby rydze , boczniaki, kanie ... To się robi na patelni bez obgotowywania grzybów etc ... Na 1 kg oczyszczonych grzybów dajesz2-3 cebule (w półpiórka)1/2 szklanki oleju1/2 szklanki wody1/2 szklanki octu (10%)2-3 łyżki koncentratu pomidorowego (jak dajesz swój domowy albo pellati to zmniejsz ilość wody)2-3 łyżki cukru1 łyżka solipierz i papryka (słodka i ostra) do smaku Na patelni rozgrzewasz olej i podsmażasz cebulkę następnie dodajesz krojone w paski grzyby i dusisz to jakieś 15 minut następnie dodajesz resztę i dalej dusisz do uzyskania miękkosci i odpowiedniej gęstości około 1/2h na wolnym ogniu ... gorące do słoików można pasteryzować 10-15min - ja tego nie robię Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Przy nastepnym rzucie nie omieszkam skorzystać z przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Pieczyste pod dorniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Słodki kurtosz. To jest pyszne, zapomniałam jak fachowo się nazywa. ... na T chyba się nazywa .. Na którymś ze zlotów robiliśmy to z kolegą Paolodoro Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Słodki kurtosz. To jest pyszne, zapomniałam jak fachowo się nazywa. ... na T chyba się nazywa .. Na którymś ze zlotów robiliśmy to z kolegą Paolodoro Orginalna nazwa to Chimney cake bakery Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Bilu, a pytanie techniczne na czym to piekles? Chodzi mi o twoja rolke. JA sie spotkalam z tym ze ciasto jest najpierw olejem a pozniej jeszcze pokrywane cukrem, chociaz Twoj wyglada ciekawiej z migdalami w srodku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kolega świadziu ma na swoim blogu przepis na nie. Są przepyszne i warte polecenia. A gdzie znaleźć ten blog? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.