Małgoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) ciekawa jestem jak ten "szklarniak" się ukisi Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-493525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) ciekawa jestem jak ten "szklarniak" się ukisi Całkowitego ukiszenia nie doczekał bo po pierwszej dobie zaczął powoli znikać a w drugiej to tylko woda po nim pozostała wiec założyłem drugą partięmoże z tej kilka szt.dotrzyma do pełnego ukiszenia Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Hmm... Nie dziwię się,że ukiszenia się nie doczekał . Najlepsze są właśnie takie krótko kiszone ,małosolne ogóreczki.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Maja 2016 Kulki mocy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 3 Maja 2016 Ciekawe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Kulki mocy Bardzo interesujący przepis.... efekt końcowy niesamowity Jeszcze spytam... w jaki sposób są opiekane... ?? Edytowane 3 Maja 2016 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwek Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 3 Maja 2016 Kulki super wyglądają błagam o przepis szanownego kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaKobieta Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 3 Maja 2016 Bardzo proszę o składniki farszu do cebuli.Napalona jestem na ten smakołyk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Maja 2016 Brawo, świetny pomysł .Mielone mięso to z łopatki?A to zielone w miseczce to co to? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 4 Maja 2016 to zielone to ja obstawiam ze to siekana natka pietruszki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Maja 2016 A ja obstawiam - drobno siekany szczypior .Ale zobaczymy co Bilu napisze. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 4 Maja 2016 ja obstawiam - drobno siekany szczypior . Z pewnością nie szczypior - natka ewentualnie siekana kolendra Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 4 Maja 2016 kolendra tez moze byc ..ja mroze natke i moja wyglada podobnie...i dodaje do mielonych stad moja sugestia Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafelek Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 4 Maja 2016 Wczoraj mieliłem mięso na kotlety , wszedłem na forum i widzę pyszności .Dziś postanowiłem zrobić te kulki , moje oczekiwania naprawdę mnie zaskoczyły smakiem krótko mówiąc pycha , zrobiłem dwie wersje kulek . Pierwsza w pojedynczej cebuli druga wersja w podwójnej cebuli dla mnie lepsza jest w podwójnej cebuli jako dodatek do mega mocy, w końcowej fazie pieczenia posmarowałem miodem smak nie do opisania domownicy też byli pełni podziwu smaku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-494986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Do kulek użyłem Składniki; -2 duże cebule-0,4 kg mięsa mielonego( wieprzowo - wołowe)-0,5 szklanki pokrojonej cebuli-1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki(użyłem mrożonej)-1/4 szklanki posiekanych grzybów( użyłem mrożonego podgrzybka ale proponuję użyć świeżych grzybów)-1/4 szklanki bułki tartej-1 łyżka brązowego cukru-1 łyżka ostrego ketchupu-1 łyżeczka sosu sojowego(można dodać więcej w/g własnego uznania)-2 opakowania boczku(3-4 plastrów na kulkę)-sos Barbecue do końcowej fazy pieczenia Cebule obieramy kroimy na pół i zdejmujemy 2-3 pierwszych warstw resztę siekamy w kostkę.Mieszamy mięso z posiekaną cebulą ,natką pietruszki,ketchupem,cukrem brązowym,tarta bułką,grzybami,sosem sojowym,można dodatkowo doprawić solą i pieprzem wg.uznania.Robimy kulki z wymieszanego mięsa tak aby zmieściły się pomiędzy dwie części cebuli .Następnie owijamy kulki plastrami boczku stosując 3-4 plastrów na jedną kulkę i zabezpieczamy wykałaczkami.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 220 st.C na około 30- 40 min. Na 5 min przed zakończeniem pieczenia smarujemy kule sosem BBQ ja użyłem w końcowej fazie pieczenia termoobiegu. Myślę że odpowiedzi na pytania zostały zawarte w tym przepisie.Kolega kafelek zmodyfikował kulki i chwała mu za to Edytowane 4 Maja 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-495032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Maja 2016 Kolego jestem bardzo wdzięczna za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-495077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 26 Maja 2016 Kolejny salcesonikOraz pieczone golonki indycze w rękawie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-498109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 26 Maja 2016 Słodki kurtosz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-498125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Pierwszy rzut boczniaka zamarynowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Nie lubiłam boczniaków do czasu kiedy nie spróbowałam je zrobione w salsie,. Kolega świadziu ma na swoim blogu przepis na nie. Są przepyszne i warte polecenia. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 2 Czerwca 2016 zrobione w salsie Podobnie jak Grzesiu robimy też rydze po cygańsku boczniak też się do tego nadaje Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 2 Czerwca 2016 robimy też rydze po cygańsku Roger, a o przepis mogę prosić ? zaczęłam uprawę pieczarek to może nadmiar ich spożytkuję robiąc właśnie po cygańsku. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Pieczareczki się nie nadają to muszą być "suche" grzyby rydze , boczniaki, kanie ... To się robi na patelni bez obgotowywania grzybów etc ... Na 1 kg oczyszczonych grzybów dajesz2-3 cebule (w półpiórka)1/2 szklanki oleju1/2 szklanki wody1/2 szklanki octu (10%)2-3 łyżki koncentratu pomidorowego (jak dajesz swój domowy albo pellati to zmniejsz ilość wody)2-3 łyżki cukru1 łyżka solipierz i papryka (słodka i ostra) do smaku Na patelni rozgrzewasz olej i podsmażasz cebulkę następnie dodajesz krojone w paski grzyby i dusisz to jakieś 15 minut następnie dodajesz resztę i dalej dusisz do uzyskania miękkosci i odpowiedniej gęstości około 1/2h na wolnym ogniu ... gorące do słoików można pasteryzować 10-15min - ja tego nie robię Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Przy nastepnym rzucie nie omieszkam skorzystać z przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-499323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Pieczyste pod dorniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/8/#findComment-501864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.