Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

dzisiaj podsuszona

Jak to robisz? Bo z tych dwóch słów zrozumiałem że (chyba) nie trzymasz "tradycyjnie" kołków na koziołkach przez tydzień 

 

Tak właśnie wisiały sobie do dzisiaj,zostało tylko niespełna półtora kija.

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-687254
Udostępnij na innych stronach

Też dłużej je robię niż się dosuszają.

Jakoś dziwnie się kurczą/znikają :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-687256
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

ukisiłeś kapustę włoską???

Tak,jest o tym w poście #1203 tematu 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page-61

Lìście wytrzymały do dnia dzisiejszego.Jest to dobra alternatywa jeżeli ktoś chce zakisić całe liście a nie ma możliwości kisić całych glówek kapusty.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696957
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Parówka wygląda obiecująco ale Ali nie widać na fotkach :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724598
Udostępnij na innych stronach

Parówka wygląda obiecująco 

Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora.Założeniem było sprawdzenie temperatury mięsa po blendowaniu Ninją a że emulsja wyszła ok to przyprawiłem i nabiłem w jelito.

post-63315-0-49181700-1633069867_thumb.jpg

post-63315-0-08369700-1633069886_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724712
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta

Patrząc na zdjęcia aż poczułem zapach.

Smak na szczęście nie przeszedł :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724725
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora

Raczej zbyt niską zawartością tłuszczu lub przegrzaniem w czasie parzenia.

Emulsja wygląda na poprawną.

Ile % wody dodałeś? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724759
Udostępnij na innych stronach

Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa, lodu dałem 15%. Emulsja leżała 18 godz. w lodówce po spakowaniu pakowarką.

 

 

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724767
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,

Czyli ile?

W procentach w stosunku do chudego mięsa.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724774
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,

Czyli ile?

W procentach w stosunku do chudego mięsa.

 

Tak na oko to 1/3 to tłuszcz bo nie ważyłem przed blendowaniem. Założeniem było sprawdzenie temperatury końcowej zblendowanego mięsa (było na granicy zamrożenia około 1 st.C)  A że szkoda było wyrzucić emulsje więc doprawiłem do smaku i nadziałem w jelita wieprzowe bo baranki mi się skończyły

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724790
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

No niezła ilość kapusty :D  Ja planuję w przyszłym sezonie połowę ogródka zostawić odłogiem tzn posiać jakiś łubin czy gorczycę  - brak mocy przerobowych :hmm:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729508
Udostępnij na innych stronach

No niezła ilość kapusty 

Przy eko uprawie to wbrew pozorom nie tak dużo bo kapusta jest o wiele mniejsza jak ta z upraw komercyjnych i bardziej narażona na szkodniki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729518
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj trochę podymiłem

Te żeberka  to cudna sprawa  :clap:

Sam rozbierałeś, czy na zamówienie?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729519
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.