bilu72 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 17 Lutego 2021 ukisiłeś kapustę włoską???Tak,jest o tym w poście #1203 tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page-61Lìście wytrzymały do dnia dzisiejszego.Jest to dobra alternatywa jeżeli ktoś chce zakisić całe liście a nie ma możliwości kisić całych glówek kapusty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzięki.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 27 Marca 2021 Śledzie wg.@Henia już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-701628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 27 Marca 2021 Po kaszubsku?BedzieszPan zadowolony! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-701631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Kabanos,boczek,szynka,serki,noga faszerowana z wczorajszej wariacji oraz kilka kości dla czworonogów poszło w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 No i podymione.Na Święta będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No i bajka.Zdrowych i smacznych Świąt! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No i bajka.Zdrowych i smacznych Świąt!Dziękuję i wzajemnie dla Ciebie i najbliższych zdrowych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 30 Września 2021 Moja pierwsza ala parówka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 30 Września 2021 Parówka wygląda obiecująco ale Ali nie widać na fotkach Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 1 Października 2021 Parówka wygląda obiecująco Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora.Założeniem było sprawdzenie temperatury mięsa po blendowaniu Ninją a że emulsja wyszła ok to przyprawiłem i nabiłem w jelito. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 1 Października 2021 Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta Patrząc na zdjęcia aż poczułem zapach.Smak na szczęście nie przeszedł Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 1 Października 2021 Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora Raczej zbyt niską zawartością tłuszczu lub przegrzaniem w czasie parzenia.Emulsja wygląda na poprawną.Ile % wody dodałeś? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa, lodu dałem 15%. Emulsja leżała 18 godz. w lodówce po spakowaniu pakowarką. Edytowane 1 Października 2021 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 1 Października 2021 Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,Czyli ile?W procentach w stosunku do chudego mięsa. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,Czyli ile?W procentach w stosunku do chudego mięsa. Tak na oko to 1/3 to tłuszcz bo nie ważyłem przed blendowaniem. Założeniem było sprawdzenie temperatury końcowej zblendowanego mięsa (było na granicy zamrożenia około 1 st.C) A że szkoda było wyrzucić emulsje więc doprawiłem do smaku i nadziałem w jelita wieprzowe bo baranki mi się skończyły Edytowane 2 Października 2021 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 2 Października 2021 I na tym proponuję zakończyć dyskusje.Ja jak mam 2 kg mięska do zmielenia to też nie sięgam po Nakło 110 i zelmerka używam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 31 Października 2021 Wczoraj trochę podymiłemI zakisiłem kapustyOraz kilka liści na gołąbki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 31 Października 2021 No niezła ilość kapusty Ja planuję w przyszłym sezonie połowę ogródka zostawić odłogiem tzn posiać jakiś łubin czy gorczycę - brak mocy przerobowych Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 31 Października 2021 No niezła ilość kapusty Przy eko uprawie to wbrew pozorom nie tak dużo bo kapusta jest o wiele mniejsza jak ta z upraw komercyjnych i bardziej narażona na szkodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 31 Października 2021 Wczoraj trochę podymiłem Te żeberka to cudna sprawa Sam rozbierałeś, czy na zamówienie? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) Wczoraj trochę podymiłemSam rozbierałeś, czy na zamówienie? Kupiłem schab z żeberkiem,w sklepie mięsnym rozbierają połówki więc nie ma problemu z kupnem czegokolwiek poza grubą słoniną. Edytowane 31 Października 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 2 Listopada 2021 Kapusta już zaczęła pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 2 Listopada 2021 Kapusta już zaczęła pracować. Znaczy sie piane robisz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 2 Listopada 2021 Odgazuj-przebijaj. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.