Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Jak dobrze pamiętam Świadziu ma link do blogu w stopce Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-501893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jak dobrze pamiętam Świadziu ma link do blogu w stopce Bloga znalazłem, ale przepisu już nie. Może go tam nie ma? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-501980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Bilu, a pytanie techniczne na czym to piekles? Chodzi mi o twoja rolke. JA sie spotkalam z tym ze ciasto jest najpierw olejem a pozniej jeszcze pokrywane cukrem, chociaz Twoj wyglada ciekawiej z migdalami w srodku.Piekłem w piekarniku z grillem jako rolki użyłem wałka do ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-502371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Słoninka z szynkowaru Po dwóch tygodniach powędrowała do parzenia Jednak to nie mój klimat ale da się zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-503710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jednak to nie mój klimat Jako "podkład" do czegoś mocniejszego na pewno będzie idealna... plus ogóreczek małosolny i nic do szczęścia więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-503726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 10 Lipca 2016 Słodki kurtosz. To jest pyszne, zapomniałam jak fachowo się nazywa. ... na T chyba się nazywa .. Na którymś ze zlotów robiliśmy to z kolegą Paolodoro Orginalna nazwa to Chimney cake bakery Oryginalną nazwą jest jednak Kurtoszkołacz. To tradycyjne węgierskie ciasto.Kürtöskalács jest tradycyjnym smakołykiem węgierskojęzycznego regionu Europy i podobno pochodzi oryginalnie z Siedmiogrodu.Todek przepisy znajdziesz właśnie pod nazwą kurtoszkołacz. Kürtőskalács Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-506081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Takie tam wczorajsze dymienie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-509364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 I boczus i boczus i boczus i ...... Same boczusie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-509381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 4 Września 2016 I boczus i boczus i boczus i ...... Same boczusie Zeszło tygodniowe wędzenie boczusia,golonka i troszkę kabanoska na więcej brak czasu.i ostatni małosolny w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-514161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 4 Września 2016 Ładne i pewnie smaczne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-514162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 4 Września 2016 Poszalales chlopie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-514164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 27 Lutego 2019 Salcesonik i troszkę wędzonki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 27 Lutego 2019 Troszkę kabanoska i polędwiczka w asyście trybowanych golonek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 27 Lutego 2019 Niezły zapas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 27 Lutego 2019 Piękne obrazki Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 27 Lutego 2019 Ładny zapasik. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zapiekanki z boczkiem wewędzonym, serem,pieczarkami,odrobiną tegorocznej siedmiolatki,kiszoną papryką czereśniową okraszone ketchupem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 2 Marca 2019 Boczek z szynkowaru Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 2 Marca 2019 Bardzo ładny, jak w konsystencji i ile czasu parzyłeś?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 2 Marca 2019 Bardzo ladne wyroby :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 2 Marca 2019 Bardzo ładny, jak w konsystencji i ile czasu parzyłeś?. Konsystencja w miarę zwarta chodz niektóre plasterki się rozwarstwiały parzone do 74 st wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-625290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 19 Marca 2019 Chleb na liściu kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-626967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 20 Marca 2019 Egzemplarz pokazowy, wspaniały pod każdym względem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-626983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garstka Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 20 Marca 2019 Chleb na liściu kapusty A czy można się uśmiechnąć w kwestii przepisu na w/w chlebuś?Oczy same jedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-626986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 20 Marca 2019 200g zaczynu zakwasowego żytniego razowego (130% hydracji)550g mąki białej pszennej chlebowej1 łyżeczka słodu(opcjonalnie)1 łyżka soli300g letniej wodyopcjonalnie: 1/4-1/2 łyżeczki drożdży instantopcjonalnie:2-3 łyżeczki kminku,czarnuszki kto co lubi Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, a potem zagniatamy sprężyste, gładkie ciasto. Zostawiamy w szczelnie zakrytej misce na 2-2,5 godziny i składamy w tym czasie 2-3 razy.Następnie należy zwinąc owalny bochenek oprószyć mąką i umieścić go w koszyku do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny (krótko, gdy dodasz drożdże, dłużej jeśli chleb jest na samym zakwasie).Kiedy chleb pięknie wyrośnie należy przygotować liść kapusty: umyć go, skropić zimną wodą i posmarować olejem ja umieściłem liść na blaszce do pizzy wyrośnięty chlebek przerzucamy na przygotowany liść ipieczemy z parą (wrzucam kilka kostek lodu do piekarnika)w piecu nagrzanym do 240°C przez 10 minut, potem obniżam temperaturę do 200°C i piekę jeszcze 30-40 minut(każdy piekarnik piecze inaczej więc należy obserwować proces pieczenia). W połowie pieczenia bochenek można obrócić, aby obie strony jednakowo się zbrązowiły(ja tego nie robiłem więc spód był blady) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/9/#findComment-627025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.