electra Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 14 Października 2015 i smaczniutkie ,teraz ide na spacer zeby kolorie znikly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 14 Października 2015 Electro ja oko otworzylam, a tutaj takie smakolyki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 15 Października 2015 Anno moj TZ powiedzial ze smakuja jak takie co byly w PL 25 lat temu...on jest taki maniakalny serowy drozdzowkowiec Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 15 Października 2015 ja nie powinnam, ale ciasta drozdzowego to jestem rowniez maniak, a drozdzowki to moje ulubione a pozniej placek z rabarbarem http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 15 Października 2015 Drozdzowe z kruszonka ale jeszcze takie cieple i posmarowane powidlami sliwkowymi, najlepsze babcine ciasto jakie pamietam a zamna chodzi od jakiegos czasu chalka ,dawno nie pieklam trzeba bedzie zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 15 Października 2015 A pamietasz drozdowe strucle. Jak ja tutaj upieklam,to wlasnie dostalam komplement od jednego pana, " jakbym u babci byl, tak mi smakuja " Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Października 2015 najlepsze babcine ciasto jakie pamietam dostalam komplement od jednego pana, " jakbym u babci byl, tak mi smakuja " Nasze babcie były mało, że najukochańsze to robiły same dobre rzeczy.... Electra ... Twoje drożdżówki jak zawsze .. prima sort Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Października 2015 dzieki Anus ,pamietam zaraz kolo mojego bloku byla cukiernia byly sztrucje z powidlami,z serem i najlepsze paczki na swiecie Jasne ze robily najsmakowiciej ..ja pamietam jak w przedszkolu krzyczalam "to nie taki krolewski krupniczek jak moja babcia gotuje"i nie chcialam jesc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Października 2015 electra pyszne i znowu mnie kusisz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 15 Października 2015 Zrob koniecznie... akurat na piatkowa wieczorna kawke Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-450281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 29 Października 2015 Bulki na szybko z brytfanki Smaczne i w sam raz do zupki czy salatki lunchowej."Rågkusar" z marchewka i platkami owsianymi . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-453122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ostatnio sobie troche experymentuje z chlebem, dodajac pelne ziarno 4 zboz, ktore na 12h zalewam wrzatkiem i dodaje do chleba w trakcie wyrabiania ..a tak sie prezentuje moj experyment ,przekrojony dodatkowo ma siemie ,ziarno slonecznika i czarnuszke i prazona cebulke dla odmiany smakowej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 9 Listopada 2015 Electro, bardzo ładny chlebek, troszkę w końcówce rósł za szybko, ale ogólnie OK, kup sobie jeszcze ziarno żyta i pszenicy i też je wrzątkiem zalewaj tak jak to czynisz teraz i następnie dodawaj nawet całkiem sporych ilościach, także samo ziarno słonecznika . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja dodaje 4-kornskross , slonecznik i siemie to zawsze obowiazkowo.Temperatura rzeczywiscie skoczyla mi bo zapomnialam zgasic swiatla w piekarniku i za cieplo sie zrobilo 4-kornskross zastepuje ok 20 %wagi maki . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 10 Listopada 2015 Electro, ale ja piszę o ziarnach absolutnie całych, nie rozdrabnianych, rozdrabnianych ziaren nie ma potrzeby wcześniej moczyć dłużej niż 15 -20 min. w ciepłej wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie wiem ,tak napisane bylo na torbie "blötläggas i 8-10 tim" wiec sie zastosowalam do porady caly czas experymentuje z tymi ziarnami, a najwazniejsze ze smakuje ,wczoraj pieklam a dzis juz jeden bochenek znikl Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 10 Listopada 2015 Tak Electro, dobrze robisz eksperymentując, bo zawsze najlepsze i najbardziej wiarygodne własne doświadczenia. Ponieważ ja piekę chleby różne różniste, od kilkudziesięciu lat, to te takie "podstawowe" doświadczenia jaki Ty teraz przerabiasz są od wielu lat za mną. Nie mniej też co jakiś czas coś tam nowego do głowy wpadnie, ale takie to już przypadłości tego naszego wędliniarsko - piekarniczego hobby . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 10 Listopada 2015 Piękny chlebek Electro. Cudny Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Sverige ja przez ponad 20 lat spedzonych w Se nie mialam potrzeby piec sama ,zawsze jakies bliskie powiazania mialam z piekarnia, Ostatnio zalapalam bacyla i pieke sama i jak narazie z dobrymi skutkami ,wiadomo sa i wpadki ale nie zrazilam sie,Moj pierwszy chleb byl na bazie chleba Sivona ,teraz modyfikuje i zmieniam ilosci i roznorodnosc maki, nawet zarazilam pieczeniem rodzicow ,mimo ze tez pieka z takiego samego przepisu ale rozne modyfikacje i chleb inny .Teraz szukam dobrego przepisu na pumpernikiel Elu a jaki smaczny ..musze cos go sknocic bo niedlugo bede musiala piec 2 razy w tygodniu Edytowane 10 Listopada 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 10 Listopada 2015 Prawdziwy pumpernikiel nie jest łatwo zrobić, bo to nie jest chleb pieczony normalna metodą w piekarniku. Natomiast namiastkę pumpernikla, naprawdę bardzo smaczną, zrobisz dodając do ciemnego ciężkiego pieczywa bez drożdży tylko na zakwasie, ok. 100 ml. ciemnej, płynnej melasy na jeden chlebek z formy. Jednak efekt daje tylko prawdziwa melasa którą przywożę z Polski, bo te syropy które są w Szwecji, to też rodzaj melasy buraczanej, ale to już takie "wyczyszczone" i uszlachetnione i nie mają już tego charakterystycznego smaku ani zapachu, tak jak z tej polskiej naturalnej melasy. Eksperymentuj więc Electro bo warto, powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 10 Listopada 2015 Wiem ze syropy tutejsze to nie to samo ,wyprobuje jeden przepis co mam i posmakuje co to wyjdzie przeraza mnie tylko pieczenie 10h w dosc niskiej temp, melase musze zakupic jak bede w PL ( trzeba znow zrobic powoli liste) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 10 Listopada 2015 Ten a.la pumpernikiel o którym piszę, pieczesz dokładnie tak samo jak te chlebki które pieczesz obecnie, no może nieco dłużej, ale nie za długo aby go nie przypalić, bo z melasą o to nie trudno . Jedyna różnica to taka że dodajesz do tego ciemnego chleba pszenno żytniego, 50/50% właśnie ok. 100 ml. melasy na jedną foremkę, i po drugie to nie czekasz aż chlebek tak mocno wyrośnie, ma być po prostu nieco bardziej zbity, właśnie a,la pumpernikiel, ale to rzecz gustu i smaku oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 10 Listopada 2015 Sverige jak zrobie to sie pochwale ,nawet jak bedzie to porazka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 10 Listopada 2015 Jedyny Pumpernikiel który mi wyszedł robiłem z tego przepisu: http://www.chleb.info.pl/moje-chleby-receptury/pieczywo-na-zakwasie/pieczywo-zytnie/pumpernikiel ale w wersji uproszczonej:http://www.chleb.info.pl/moje-chleby-receptury/pieczywo-na-zakwasie/pieczywo-zytnie/pumpernikiel-ii Zamiast melasy buraczanej dawałem trzcinową albo miód (tego ostatniego 50% mniej)Reszta patentów to raczej porażka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 10 Listopada 2015 U nas na forum są dwa przepisy - ja nigdy nie piekłam pumpernikla więc nic nie doradzę .Poczytaj te przepisy i to co roger podał i kombinuj - powodzenia . https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3683-pieczywo-przepisy-na-chlebki-beny/?view=findpost&p=111300https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5135-pieczywo-pumpernikiel-od-daro/?do=findComment&comment=144054 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/7/#findComment-455584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.