electra Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Annam w pudrze to daje zupelnie inny smak U nas panowala taka zasada ze paczki z nadzieniem malinowym byly z pudrem ,z nadzieniem jablkowym byly w cukrze z odrobina cynamonu ,paczki z nadzieniem morelowym w czekoladzie a z budyniem w lukrze lekko cytrynowym.A te najlepsze na swiecie paczki polskie ,byly z nadzieniem rozanym w lukrze posypane kandyzowana skorka pomaranczowa , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Stycznia 2015 byly z nadzieniem rozanym oj tak, to nadzienie jest najlepsze Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Czy może ktoś polecić dobre i dostępne nadzienie do pączków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Czy może ktoś polecić dobre i dostępne nadzienie do pączków? Jedno z najbardzoej dostepnych i popularnych to nic innego jak powidla sliwkowe. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Czy może ktoś polecić dobre i dostępne nadzienie do pączków? Andy a może Paczki z adwokatem... z tym że wtedy najlepiej szprycować pączki po usmażeniu . Nadzienie adwokatowe. - 4 jajka - 300 g cukru pudru - 0,25 l mleka - 0,5 laski wanilii - 0,25 l likieru adwokat - 1 budyń waniliowy Mleko zagotować z wanilią i lekko schłodzić.Jajka ubić z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Do masy jajecznej wlewać po trochę mleka i nadal ubijać,aż masą się połączy.Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.Do schłodzonej masy wlewać powoli likier, wymieszać.Naczynie z masą wstawić do kąpieli wodnej ( do drugiego naczynia wypełnionego wodą).W niewielkiej ilości wody rozpuścić budyń waniliowy, wlać go do masy jajecznej i podgrzewać, stale mieszając, tak długo aż masa zacznie przypominać lekko gęstawy budyń.Jeżeli masa będzie za gęsta, można ją rozcieńczyć ajerkoniakiem.Całość schłodzić i wstawić do lodówki. Gotową masą nadziewać pączki:)Smacznego:) Edytowane 28 Stycznia 2015 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Nadzienie adwokatowe. - 4 jajka - 300 g cukru pudru - 0,25 l mleka - 0,5 laski wanilii - 0,25 l likieru adwokat - 1 budyń waniliowy Mleko zagotować z wanilią i lekko schłodzić. Jajka ubić z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Do masy jajecznej wlewać po trochę mleka i nadal ubijać,aż masą się połączy. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Do schłodzonej masy wlewać powoli likier, wymieszać. Naczynie z masą wstawić do kąpieli wodnej ( do drugiego naczynia wypełnionego wodą). W niewielkiej ilości wody rozpuścić budyń waniliowy, wlać go do masy jajecznej i podgrzewać, stale mieszając, tak długo aż masa zacznie przypominać lekko gęstawy budyń. Jeżeli masa będzie za gęsta, można ją rozcieńczyć ajerkoniakiem. Całość schłodzić i wstawić do lodówki. Gotową masą nadziewać pączki:) Smacznego:) Halinko,czy to nie jest aby przepis z tej stronki? http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,4170800,title,Paczki-z-adwokatem,index.html?smoybbtticaid=6143e3 Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dziękuję za porady Jednak prosząc o podpowiedź miałem na myśli jakąś gotową dobrą marmoladę. Powidła śliwkowe są rzadkie, adwokata lubię bez pączków a w nich już nie bardzo. Ostatnio próbowałem tej marmolady z biedronki i się zrobiła rzadka w pączku. Dżem wiśniowy też do kitu Może rzeczywiście wymieszać ze skrobią jakiś dżem "z własnej roboty"? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Stycznia 2015 a nie lepiej nastawić wiśniówkę, z niej masz super nadzienie ( chodzi mi oczywiście o wiśnie ), płyn użyj w lepszym celu Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Andy,nie wiem,jakiety masz powidla,ale u mnie te co kupuje, sa geste chociaz lekko daja sie smarowac. I wlasnie tutaj kazdy bardzo lubi powidla w paczkach. Bo te inne kupne dzemy maja to co wczesniej bylopisame, pod wplywem smazenia rozlewaja sie i tylko adaja sie do nadziewania po upieczeniu, a te robione tradycyjnie nadziewa sie przed. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Halinko,czy to nie jest aby przepis z tej stronki? Tak... oczywiście Małgosiu... ja sama tego nie wymyśliłam, ale przez nieuwagę zapomniałam wrzucić link... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Haluś ,wierzę. Warto jednak zawsze podawać źródło, aby nie narazić się na ewentualne nieprzyjemności ze strony autora wpisu/publikacji etc.-ponieważ według prawa jest to kradzież własności intelektualnej.Niby mała rzecz ,a konsekwencje są naprawdę dotkliwe,a więc uczulam .. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Haluś ,wierzę. Warto jednak zawsze podawać źródło, aby nie narazić się na ewentualne nieprzyjemności ze strony autora wpisu/publikacji etc.-ponieważ według prawa jest to kradzież własności intelektualnej.Niby mała rzecz ,a konsekwencje są naprawdę dotkliwe,a więc uczulam Małgosiu... nie przypisuję sobie tego przepisu... korzystając z przepisów z sieci zawsze to czynie... dzisiaj to po prostu moja nieuwaga. dzięki za pouczenie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Stycznia 2015 nie przypisuję sobie tego przepisu. Ale ja nigdzie o tym nie piszę .Po prostu uczulam aby podawać źródło. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ząbek czekolady też sie sprawdza w paczkach polecam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Czy może ktoś polecić dobre i dostępne nadzienie do pączków? Jedno z najbardzoej dostepnych i popularnych to nic innego jak powidla sliwkowe.Powidła to wspaniała klasyka, ale u mnie faworytem są czarne porzeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Powidła to wspaniała klasyka, ale u mnie faworytem są czarne porzeczki. Pod warunkiem, ze będą to swoje przetwory ... mam podobne upodobania co do nadzienia, choć dzisiaj zrobiłam z własnym dżemem pomarańczowo-dyniowym ... pychota Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Tubis, a masz jeszcze paczki? JAk tak to ugryz i zrob zdjecie , bardzo prosze Zgodnie z prośba załączam przekrój pączka Edytowane 29 Stycznia 2015 przez tubis3 Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dziekuje Tubis , miales ugrysc ( oczywiscie zartuje ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tubis nie ugryzl zebysmy Aniu mogly sobie tak po poloweczce obie posmakowac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 29 Stycznia 2015 więc zapraszam na połóweczki pod połoweczkę Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 29 Stycznia 2015 więc zapraszam na połóweczki pod połoweczkę To w takim razie zaraz buty bede sznurowac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 29 Stycznia 2015 to tez sie zbieram a zeby nie tak z "geba na paczki" to wezme troche mojej zacnej naleweczki z bialej porzeczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart78 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam, jestem tu nowy Może popełniam faux paux, ale czy ktoś robił w domu amerykańskie pączki, tzw donaty (czy jak to się pisze) ? Chodzi mi o takie pączki z dziurką (oponki), podobno nie potrzebują drożdży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Lutego 2015 Nie potrzebują to fakt, bo są pieczone na proszku do pieczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Lutego 2021 Tłusty czwartek już ,tuż tuż Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.