withereggie Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Lutego 2015 2 blaszki są w sam raz dla dwóch osób, kiedy jedna nie je! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-403885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Lutego 2015 Dziś ciąg dalszy "Dymem po oczach" a międzyczasie fotka na "żywo"... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Lutego 2015 Dziś ciąg dalszy "Dymem po oczach" Boczek rolowany ? czy to na razie tajemnica i potrzymasz Nas w niepewności? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie, żadna tajemnica Stały element wsadu przy wędzeniu bo zdobył amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie, żadna tajemnica Stały element wsadu przy wędzeniu bo zdobył amatorów No i dzięki takiej odpowiedzi nadal nie wiem co to jest poczekam na przekrój ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 15 Lutego 2015 A przepraszam: rolowany, parzony, później dymiony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 15 Lutego 2015 Kolejna fotka na żywo: SEZON 2015 ROZPOCZETY! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja wczoraj spędziłem czas przy gotowaniu na świeżym powietrzu i kurna blada zapomniałem uwiecznić to na papierze fotograficznym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-404891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Tu mały zestaw poglądowy z weekendowej zadymki Wyrób przypominający kabanosa, Krakowska na bazie 16-ki, jałowcowa i zboczony rollo Kiełbasy pieczone, rolo parzony, później wędzony. Smaczne(go) Edytowane 16 Lutego 2015 przez withereggie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Lutego 2015 Tu mały zestaw poglądowy z weekendowej zadymki Wyrób przypominający kabanosa, Krakowska na bazie 16-ki, jałowcowa i zboczony rollo Kiełbasy pieczone, rolo parzony, później wędzony. Smaczne(go) No zestawik pysznie wygląda.. Sławek a coś nie tak z tymi kabanosami ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Posłuchałem żony bo chciała z żurawiną. Dla mnie zmarnowane mięso, a jej smakują! Ale nigdy więcej! Edytowane 16 Lutego 2015 przez withereggie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Lutego 2015 a jej smakują! Teraz to i pod wodą zje aby nie przyznać Ci racji.Zobaczysz czy nastepną razą będzie "wydziwiać" Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Lutego 2015 Brawo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Lutego 2015 Czemu mam przeczucie że masz rację? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Lutego 2015 Posłuchałem żony bo chciała z żurawiną. Dla mnie zmarnowane mięso, a jej smakują! Ale nigdy więcej! Niemożliwe... .. .. jakoś nie wyobrażam sobie żurwainy w kabanosach... ale cóż są różne gusta. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Lutego 2015 Posłuchałem żony bo chciała z żurawiną. Dla mnie zmarnowane mięso, a jej smakują! Ale nigdy więcej! Niemożliwe... .. .. jakoś nie wyobrażam sobie żurwainy w kabanosach... ale cóż są różne gusta.Próbowała jakiegoś kupnego takiego cienkiego jak ołówek i ponoć były smaczne.podejrzewam że widziały aromat i to czymś złamany, dając posmak ale nie słodycz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Lutego 2015 Ale ...z drugiej strony jak się czegoś nie spróbuje...to się nie będzie znać tego smaku.Ja kiedyś piekłam karkówkę z żurawiną i mimo ,że generalnie bardzo ją lubię to z karkówką niekoniecznie... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 16 Lutego 2015 Wyrób przypominający kabanosa Posłuchałem żony bo chciała z żurawiną Miała pomysła żona :D jej smakują! Ale nigdy więcej! Tak tak, już ja to widzę. Będziesz miał wybór spania sam w drugim pokoju przez miesiąc czy kabanosy z żurawiną, to jam ciekaw co Ty "siostrzeniec" wybierzesz :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 16 Lutego 2015 Withereggie, a ty mogles spokojnie zrobic czesc z zurawina a czesc bez, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Lutego 2015 No i mnie wuj Zbój rozgryzł! ANNAM specjalnie do testów poszło 2 kg farszu na 3 domy więc nie ma dramatu, tylko niesmak... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 16 Lutego 2015 A juz nie placz tak, i to zjesz. CZasem cos Tobie nie wyjdzie czasem cos i tez zjesz lub przerobisz. Ania Twoja na pewno chciala dobrze ( zeby mi tutaj wiecej nie bylo zlego slowa o Ani powiedziane , bo jest nas kilka tutaj i sie za ciebie wezmiemy ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Lutego 2015 Kabanosy niech będą kabanosy, kminek, i żurawina nie za bardzo się kojarzą. Zrobiłem kiedyś kiełbasę cienką, typu pepperoni z dodatkiem żurawiny, i nawet była calkiem możliwa i szybko poszła. Przyprawiłem papryką słodką, papryką ostrą i także chili w proszku. Smak pikantny, słodki, zachodzący czosnkiem, tak ze przyprawy łączyli się nieźle.http://wedlinydomowe.pl/en/viewtopic.php?t=6686&highlight=cranberry Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 17 Lutego 2015 A z jakiego przepisu robłeś ten rollowany boczuś. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 17 Lutego 2015 A z jakiego przepisu robłeś ten rollowany boczuś. Wiesz co, nie pamiętam i teraz nie mogę znaleźć ale jest tu na forum... Łatwiej w skrócie opiszę: Boczek bez resztek kostek, Rosjanami po dłuższym boku ale nie do końca i otwieram jak książkę.Nacieram peklosolą, może być na spółkę z solą. Soli daje jak do kielbas tj. 18g/kg.Zwijam po dłuższym boku i na 24godz do lodówki. Po tym czasie wyciągam, lekko rozbijam jak schabowego, czosnek, pieprz, majeranek. Przyprawy też jak do kiełbasy. Z majerankiem to sporo ale jak przedobrzysz to się słabo poskleja. Ja na 2,5kg daje ok. torebki. Zwijamy ponownie , wiążemy i do rana do lodówki. Istotne jest w nim , że jest najpierw parzony do 68℃ wewn a dopiero po lekkim odparowaniu i osuszeniu wędzony.Ja trzymam w ok. 40℃ gęsty dym 2 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 17 Lutego 2015 O.K. dzięki. Czy boczek dajesz ze skórą ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/page/2/#findComment-405161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.