electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 1 Marca 2015 Moze chodzi o zupe grecka Fakes? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 1 Marca 2015 Moze chodzi o zupe grecka Fakes?No wiesz, tak brzydko nazywać zupę? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Moze chodzi o zupe grecka Fakes?Nie, nie.. To calkiem cos innego.. Moze Claudia cos opisze bo robila wersje tej zupy mniej pikantna.. Edytowane 1 Marca 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 1 Marca 2015 inna, ale Fakes tez dobra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Ale to przecież nie o to chodzi ,co skąd pochodzi ,tylko czy jest smaczne ,czy nie .I nie jest chyba profanacją do zupy Gyros dodać chili? Edytowane 1 Marca 2015 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Marca 2015 inna, ale Fakes tez dobra Pewno ze dobra.. Tylko sie puzniej po nie "pierdzi" .. hihihi Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Marca 2015 Witam -proponuje sałatke Cezara- ale zamiast kurczaka dodać podsmażony serek tofu - do sosu jajko gotowane ( lepiej 2) 3 min dodatkowo łyżka lub dwie sosu ostrygowego, z zupy zupełnie zrezygnuj a jeśli to tradycja - daj migdałową - lekka i idealna , Co powiesz na łososia w ciescie francuskim - małe kawałki - takie przekąskowe - z sosem szafranowym? - a potem dowolne pyszne miesko z przepisów kolegów ?? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Marca 2015 oj tam o jtam sa takie zupki ze nie tylko gazuje... ale jeszcze pupcia piecze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Marca 2015 No wlasnie jest tak jak Pawel mowi.. To nie ma nic z grecja i jest to wynalazek z niemiec.. Ale smialo polecam.. Zapewne jest smaczna ale najbardziej mnie martwi to, że cały smak daje opakowanie przyprawy gyros, przynajmniej w tym przepisie, który podała beatag cały smak złożony z "E" . To już lepiej podać jakąś zupę dyniową, (chyba są jeszcze dynie) z mleczkiem kokosowym, ( też trzeba uważać na wynalazki) i fajnie przyprawioną. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Marca 2015 taka przyprawe mozna zrobic wczesniej bez "E-witaminek" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Marca 2015 że cały smak daje opakowanie przyprawy gyros Pawel.. Jak prosto "ukrecic" wlasna przyprawe gyros to chyba nie trzeba pisac.. Ale podobnych pacjetow mozna spotkac w sklepie, ktorzy kupuja gotowa przyprawe do biosu..To mniej/wiecej podobny przypadek.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 1 Marca 2015 Chętnie spróbuję takiej zupy ale zapodaj Gregtom jakiś przepis bardziej "naturalny". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 1 Marca 2015 Robie "zlepek" z internetowych przepisow, ktory mi najbardziej odpowiada smakowo ale tez podchodze pod gosci..Jeden nie lubi ostrego a inny woli mieso drobiowe w takiej zupce.. Zaraz cos sklece bo robie tak, jak robisz wlasny bigos czyli na swoj smak i wg/ swojego uznania.. Dodam jeszcze ze to superachno smakuje jako danie kociolkowe, tylko ze szybko wykonalne.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) a tak poza tym, to karkówka umówmy się, nie jest żadnym wykwintnym daniem. W tej wersji z piekarnika wykwintna może nie jest ale ma co najmniej dwa plusy: zwykle smakuje właściwie wszystkim gością i można przyszykować wcześniej a jak goście wchodzą włączyć piekarnik .Aha ja zwykle kilka dni wcześniej marynuję te kotlety z karkówki w jakiejś aromatycznej marynacie. Edytowane 1 Marca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Wiec albo kupujesz gotowo doprawione mieso gyros w sklepie albo sam kroisz kawalek miesa na kawalki i doprawiasz przyprawa gyros z odrobina oleju, wycisnietym czosnkiem i pocieta cebula.Po wymieszaniu wstaw na 30 min. do lodowki i po tym czasie wrzuc na rozgrzana patelnie. Podsmaz troche i zalej jakims bulionem.Podgotuj troche i dodawaj wszystkiego na co Ci dusza zagra.. (prawie) Papryki , pieczarki, kukurydze, marchewka z groszkiem, moze byc tez troche fasolki i i i i..Zagesc smietana albo serkami topionymi, dodaj troche przecieru pomidorowego albo paprykowego i dopraw do wlasnego smaku.Mozesz sypnac do gara troche origano, bazyli albo rozmarynu..Mozesz zaciagac zupe tez serkami ziolowymi.. Przepis rzeka.. Jedni wolo taka zupe na luzno a inni raczej na gesto.. tutaj kilka fotek: https://www.google.de/search?q=gyrossuppe&biw=1440&bih=813&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wk7zVMn1J8HsO9u6gdgO&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1 Edytowane 1 Marca 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 1 Marca 2015 Beata a sprawdz przepisy Renesi. Ona podawala na prawde ciekawe dania:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-ciescie-wg-renesi/https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8867-zapiekanki-tarty/?do=findComment&comment=314316https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-byl-nudny/?do=findComment&comment=318122https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8815-roladki-z-karkowki/?do=findComment&comment=312716https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8814-roladki-ze-schabu-z-kiszana-kapusta/https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8816-ziemniaczki-ksieznej/https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8799-wariacje-na-temat-ziemniaka/ Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 1 Marca 2015 Wiec albo kupujesz gotowo doprawione mieso gyros w sklepie albo sam kroisz kawalek miesa na kawalki i doprawiasz przyprawa gyros z odrobina oleju, wycisnietym czosnkiem i pocieta cebula.Po wymieszaniu wstaw na 30 min. do lodowki i po tym czasie wrzuc na rozgrzana patelnie. Podsmaz troche i zalej jakims bulionem.Podgotuj troche i dodawaj wszystkiego na co Ci dusza zagra.. (prawie) Papryki , pieczarki, kukurydze, marchewka z groszkiem, moze byc tez troche fasolki i i i i..Zagesc smietana albo serkami topionymi, dodaj troche przecieru pomidorowego albo paprykowego i dopraw do wlasnego smaku.Mozesz sypnac do gara troche origano, bazyli albo rozmarynu..Mozesz zaciagac zupe tez serkami ziolowymi.. Przepis rzeka.. Dzienkx. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Przepisy Renesi -fajne i coraz większy mętlik w głowie...Muski -sałatka Cezara -do przemyślenia ,łosoś w cieście -lubię łososia pod każda postacią -jak mozesz zapodaj jakiś dokładniejszy przepisik z tym sosem szafranowym. Edytowane 1 Marca 2015 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Ja robiłam zupę Gyros z przepisu na stronie>>>>>>4 porcje:300 g mięsa od szynki wieprzowej1 cebula1 ząbek czosnku1 łyżka przyprawy do gyrosa4 łyżki oliwy3 strąki papryki (żółta, czerwona, zielona)200 g pieczarek1 mała papryczka chili1 łyżeczka suszonego tymianku1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku150 ml słodkiej śmietany1-2 łyzki koncentratu pomidorowegoew. 1 łyżka mąki do zagęszczenia zupysól morska, świeżo zmielony pieprzMięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać i drobno posiekać. Oczyszczone pieczrki pokroić w plasterki. Mięso połączyć z cebulą, czosnkiem, przyprawą do gyrosa, oliwą. Odstawić na minimum godzinę, a najlepiej mięso zamarynować dzień wcześniej.Paprykę umyć oczyścić z nasion pokroić na cienkie paski. Paprykę chili umyć (założyć gumowe rękawice), następnie wyjąć gniazda nasienne i drobno pokroić.Mięso podsmażyć na gorącej patelni przez około 5 minut. Zdjąć z patelni i przełożyć do garnka. Na patelnię wlać łyżkę oliwy, po czym włożyć paprykę, chili, pieczarki i krótko podsmażyć, dodać tymianek, koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku. Przełożyć do garnka z mięsem, wlać ¾ litra wody, śmietanę. Całość gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 15 minut. Jeśli lubimy aby zupa była bardziej gęsta, zagęszczamy mąką.Smacznego :-) (niestety oryginalny link nie chce działać, dlatego skopiowane za strony >>>http://ginamrozek.blox.pl/) Nie mniej jednak przyprawa Gyros robiona własnoręcznie z tego przepisu >>>>>3 łyżeczki słodkiej papryki1 łyżeczka czarnego pieprzu1 łyżeczka oregano1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka bazylii1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka granulowanego czosnku1 łyżeczka granulowanej cebuli1/2 łyżeczki mięty1/2 łyżeczki rozmarynuPrzyprawy wymieszać. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemnikuJeżeli chodzi o potrawy dla gości na urodziny/ imieniny to preferuję jednogarnkowce bądź coś z pieca...... chodzi o to żeby jak najmniej stać w kuchni, ale czasami jak mnie najdzie to witam i żegnam się z gośćmi, ewentualnie przychodzą mi potowarzyszyć w kuchni Edytowane 1 Marca 2015 przez claudia_85 Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) A z czym podawalas zupke..? Edytowane 1 Marca 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Marca 2015 Claudia -link nie działa .Ja też staram się mieć już wszystko gotowe .,w czasie imprezy tylko podgrzewam.Z reguły podaję jedno lub dwa dania na gorąco ,a reszta to sałatki ,sledziki,itp. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 1 Marca 2015 Zupka z ciepłym, pachnącym chlebem. Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 1 Marca 2015 No -mój właśnie 3 godz temu wyjęłam z piekarnika -trochę się rozjechał przy wkładaniu na blachę ale w smaku....no została tylko piętka... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 2 Marca 2015 :)moje , zaznaczam moje skromne zdanie ale sprawdzone : jeśli gospodyni lub gospodarz są obecni w większości czasu z gośćmi i nie trzeba ich nawoływać z kuchni to i atmosfera nie jest nerwowa i nie sprawia skrępowania i wszystko smakuje nawet jak coś jest nie tak a dania najlepsze są tak jak pisze beatag przygotowane i ewentualnie "odświeżone" bo na imprezie nie chodzi przecież tylko żeby przyjść i się tylko nawp..........ć ale i pobyć w dobrym towarzystwie także gospodarzy . Coraz rzadziej bywam na spotkaniach , gdzie siedzi się i gada ble ble i czeka na gospodarzy , którzy siedzą w kuchni , bardzo się starają a czym bardziej tym mniej wychodzi ( standard wg mnie ) i później zaglądają po oczach czy dobre jedzenie jest bardzo ważne , bo przy dobrych potrawach i napitku przecież najlepiej się biesiaduje ale nie dajmy się zwariować i beatkog wybierz przepisy , żebyś mogła je wykonać i podać bez lęku w sercu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 2 Marca 2015 Ja to pamietam jedna imprezke na ktora goscie zazyczyli sobie pierogi ...( bo ja takich leniwych znajomych mam i na polskie pierogi to zawsze chetni sa, do pomocy ale tylko w jedzeniu).. wtedy przeszli samych siebie z talerzami po odbior sami przychodzili Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/3/#findComment-408596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.